در ویندوز کلید میانبر جالبی برای ری‌استارت کردن درایور کارت گرافیک وجود دارد که اغلب کاربران از وجود آن خبر ندارند. با فشار دادن این شورت‌کات مخفی، می‌توان درایور پردازنده‌ی گرافیکی سیستم را از نو راه‌اندازی کرد و قبل از Restart کردن کامل ویندوز، مشکل را سریع‌تر و ساده‌تر حل کرد.

بنابراین  اگر سیستم به دلایل گرافیکی هنگ کرده است و در نرم‌افزارهای باز شده، عناصر سه ‌بعدی یا دو بعدی ثابت شده‌ یا به کلی صفحه تیره شده است، توصیه می‌کنیم که از این کلید میانبر مخفی استفاده کنید.

قبل از هر چیز دقت کنید که شورت‌کات موردبحث فقط در ویندوز ۸ و ویندوز ۱۰ کار می‌کند. برای ویندوز ۷ کلید میانبری جهت ری‌استارت کردن درایور کارت گرافیک وجود ندارد و لذا در صورت مشاهده کردن مشکلات گرافیکی، باید از روش‌های دیگر برای راه‌اندازی مجدد درایور گرافیک استفاده کرد.

چگونه درایور کارت گرافیک را در ویندوز ری‌استارت کنیم؟

با ری‌استارت کردن درایور کارت گرافیک، صفحه برای مدت بسیار کوتاهی سیاه می‌شود و صدای بوقی پخش می‌شود و همه‌چیز مجدداً نمایان می‌شود. البته توجه کنید که بهتر است هر نوع فایل بازی را ذخیره کنید و همین‌طور اگر مشغول بازی هستید، وضعیت فعلی را Save کنید.

برای این کار از کلید ترکیبی Windows + Ctrl + Shift + B استفاده کنید.

نکته‌ی جالب این است که حتی اگر مشغول لذت بردن از گیم‌های سنگین امروزی باشید هم احتمالاً بدون مشکل خاصی راه‌اندازی مجدد درایور انجام می‌شود چرا که فقط بخش گرافیکی ویندوز مجدداً راه‌اندازی می‌شود و در نتیجه نرم‌افزاری که اجرا شده و همین‌طور بازی‌ها، مثل قبل اجرا می‌شوند.

به علاوه توجه کنید که شورت‌کات موردبحث به ویندوز مربوط می‌شود و به برند کارت گرافیک که ممکن است اینتل، انویدیا یا AMD باشد، بستگی ندارد.

آیا با ری‌استارت کردن گرافیک در ویندوز می‌توان مشکل هنگ کردن را حل کرد؟

این احتمال وجود دارد که با راه‌اندازی مجدد درایور کارت گرافیک در ویندوز، مشکلات گرافیکی نرم‌افزارهای باز شده حل شود اما زمانی که به نظر می‌رسد سیستم هنگ کرده و هیچ عکس‌العملی با حرکت موس و فشار دادن کلیدهای کیبورد دریافت نمی‌شود، لزوماً مشکل به مقوله‌ی پردازنده‌ی گرافیکی و درایور آن مربوط نمی‌شود.

در ویندوز ۸ و ویندوز ۱۰ بسیاری از عناصر دو بعدی سیستم عامل به کمک شتاب‌دهی سخت‌افزاری یا در حقیقت کارت گرافیک رندر می‌شود و حتی در نرم‌افزارهای امروزی مثل مرورگرها هم برای سرعت هر چه بیشتر، از قدرت کارت گرافیک به صورت بهینه‌ای استفاده می‌شود. بنابراین با ری‌استارت کردن درایور کارت گرافیک ممکن است حتی مشکل نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های دو بعدی هم برطرف شود.

به خاطر داشته باشید که در سیستم عامل ویندوز همواره می‌توان از Task Manager‌ برای بستن پردازش‌ها و برنامه‌ها و بازی‌های هنگ‌کرده استفاده کرد:

در نهایت اگر استفاده از تاسک منیجر هم امکان‌پذیر نباشد و سیستم هیچ پاسخی به دکمه‌های کیبورد ندهد، باید از ری‌استارت سخت‌افزاری استفاده کرد و در اولین فرصت برای بروزرسانی درایور کارت گرافیک و نرم‌افزارهای مشکل‌ساز اقدام کرد.

برای اجرا کردن تاسک منیجر از شورت‌کات Ctrl + Shift + Esc‌ استفاده کنید.