دانشنامه

تبدیل مگابایت به مگابیت و فرق بایت با بیت

تبدیل مگابایت به مگابیت یا برعکس، برای خرید سرویس اینترنت و برخی امور دیگر ضروری است. معمولاً شرکت‌های ارایه‌کننده سرویس اینترنت، سرعت‌ها را بر حسب مگابیت بر ثانیه ذکر می‌کنند و در نتیجه بسیاری از کاربران می‌پرسند که 8 مگابیت چند مگابایت است؟ و به همین ترتیب در مورد سایر سرعت‌ها مسأله پیش می‌آید.

در ادامه به مفهوم بایت و بیت می‌پردازیم و فرق مگابایت و مگابیت را توضیح می‌دهیم. با ما باشید.

قابلیت ALLM در تلویزیون چیست و چه اهمیتی برای گیمرها دارد؟

اگر در فکر خرید تلویزیون برای لذت بردن از بازی‌های کامپیوتری هستید، یکی از واژه‌هایی که می‌بایست مفهوم آن را بدانید، ALLM یا Auto Low Latency Mode است که به معنی حالت تأخیر کم خودکار است. این قابلیت در بسیاری از تلویزیون‌های برتر امروزی وجود دارد و در کنسول‌های بازی نیز پشتیبانی می‌شود.

در ادامه به مفهوم و میزان اهمیت ALLM حین خرید تلویزیون می‌پردازیم.

عکاسی لایت باکس چیست؟ چطور از محصولات عکس‌های عالی بگیریم؟

یکی از روش‌ها و تکنیک‌های عکاسی، Light Box است. منظور از لایت باکس این است که از همه‌ی زوایا به سوژه نور برسد و این کاری است که معمولاً در عکاسی‌ها با استفاده از لامپ‌‌های خاص انجام می‌شود. در واقع بسیاری از عکس‌ها با استفاده از همین تکنیک گرفته می‌شود چرا که با این روش، سایه‌ها به حداقل می‌رسد و همه چیز روشن و درخشان دیده می‌شود.

در ادامه با عکاسی لایت باکس و مزایا و کاربرد آن بیشتر آشنا می‌شویم.

آشنایی با حالت ساده یا Easy Mode در گوشی‌ها و ساعت‌های سامسونگ و کاربرد آن

سامسونگ در طراحی سیستم عامل ساعت‌های هوشمند خویش، حالتی به اسم Easy Mode در نظر گرفته که همان‌طور که از نامش پیداست، استفاده از ساعت هوشمند را برای کاربران مبتدی، آسان و ساده می‌کند. اما دقیقاً مفهوم این مود چیست و چه تفاوتی با حالت عادی دارد؟

در این مقاله به مفهوم Easy Mode در ساعت‌های گلکسی واچ می‌پردازیم. با ما باشید.

آشنایی با گیت‌های منطقی OR و AND و NOT و غیره در برنامه‌نویسی

گزاره‌های منطقی نظیر مقایسه کردن دو عدد یا بررسی کردن دو شرط، چیزی است که در زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی و حتی در نوشتن اسکریپت‌های نسبتاً ساده کاربرد دارد. می‌توانید صحیح یا غلط بودن چند شرط را با AND و OR و NOT و نیز NAND‌ و NOR و XNOR و XOR را مقایسه کنید و کاری کنید که در صورت اتفاق افتادن حالتی خاص، دستور یا فرآیندی انجام شود.

در این مقاله نگاهی به منطق گزاره‌های شرطی و انواع ارتباط بین شرایط و همین‌طور گیت منطقی می‌پردازیم. با ما باشید.

آشنایی با HID و مفهوم و کاربرد آن در دنیای کامپیوتر و گوشی

یکی از واژه‌هایی که شاید حین نصب کردن درایور قطعات سخت‌افزاری یا حل کردن مشکلات درایوری با آن مواجه شده‌اید، واژه‌ی HID است. این واژه مخفف Human Interface Device و به معنی وسایل واسط انسان و کامپیوتر است، مثل موس یا کیبورد یا صفحه نمایش لمسی.

در این مقاله از دانش‌نامه‌ی سیاره‌ی آی‌تی به مفهوم دقیق HID می‌پردازیم و در مورد آن بحث می‌کنیم.

آشنایی با آیکون پک و معرفی بهترین بسته‌های آیکون برای اندروید

یکی از ویژگی‌های جذاب اندروید، امکان سفارشی‌سازی بسیار خوب آن است. می‌توانید لانچر نصب کنید و به کلی صفحات خانه و کشوی اپ‌ها را تغییر دهید. به همین ترتیب می‌توانید آیکون برنامه‌ها را با نصب کردن آیکون پک یا بسته‌ی آیکون، تغییر دهید و متناسب با سلیقه‌ی خودتان بهینه کنید.

در این مطلب با آیکون پک‌های اندروید و روش نصب و استفاده آشنا می‌شویم و چند آیکون پک جالب و محبوب را معرفی می‌کنیم.

آشنایی با Windows CE و تفاوت آن با ویندوزهای معمولی

یکی از نسخه‌های ویندوز که مایکروسافت در سال ۱۹۹۶ برای اولین بار منتشر کرده، Widows CE نام دارد. این نسخه از ویندوز برای کامپیوترهای کوچک که معمولاً سخت‌افزار ضعیفی دارند، طراحی شده بود و در واقع رابط کاربری Windows 95 را وارد دنیای وسایل همراه می‌کرد. Windows CE بعدها اساس طراحی سیستم عامل‌های مخصوص وسایل همراه و از جمله گوشی‌های هوشمند شد.

در این مقاله به معرفی Windows CE می‌پردازیم. در ادامه با مطلبی دیگر از دانش‌نامه‌ی سیاره‌ی آی‌تی در خدمت شما عزیزان هستیم.

آشنایی با عملکرد Night Mode یا حالت تاریک در اپ دوربین گوشی‌ها

برای عکاسی کردن در محیط تاریک و در محیط شب که روشنایی کافی وجود ندارد، باید تنظیمات بهینه را انتخاب کرد. در دوربین‌های حرفه‌ای DSLR امکان انجام تنظیمات به صورت دستی وجود دارد اما در گوشی‌های اندرویدی و آیفون‌ها، بسته به اپلیکیشنی که برای عکاسی استفاده می‌کنید ممکن است حالتی به اسم Night Mode وجود داشته باشد و با فعال کردن این حالت، تنظیمات بهینه به صورت خودکار انتخاب شود.

اما حالت شب یا Night Mode دقیقاً چه کاری انجام می‌دهد و تفاوت آن با عکاسی در حالت‌های دیگر چیست؟ در این مقاله پیرامون این موضوع بحث خواهیم کرد. با ما باشید.

آشنایی با دیسک‌های بوت‌ابل Windows PE و کاربردهای آن

این روزها برای ریکاوری کردن ویندوز، پارتیشن‌بندی، بکاپ گرفتن، ویروس‌کشی و غیره، می‌توان از دیسک‌های بوت‌ابل استفاده کرد و حتی در سیستمی که ویندوز به درستی بوت نمی‌شود، تعمیرات لازم را انجام داد. برخی از نرم‌افزارهایی که به شکل دیسک بوت‌ابل ارایه می‌شود، مبتنی بر محیط پیش از نصب ویندوز یا به عبارت دیگر Windows PE طراحی شده و برخی دیگر مبتنی بر لینوکس است.

در ادامه با ویندوز PE و کاربردهای آن بیشتر آشنا می‌شویم.

آشنایی با FlatPak و نصب آسان نرم‌افزارها روی لینوکس

تنوع توزیعات لینوکس زیاد است و نمی‌توان همه‌ی اپلیکیشن‌ها را در همه‌ی توزیعات به راحتی نصب کرد. برای رفع این مشکل می‌توانید از اپلیکیشن‌های یونیورسال یا عمومی استفاده کنید که از طریق ابزارهای خاصی نظیر FlatPak و Snap  و AppImage و چند مورد دیگر نصب می‌شوند. در واقع FlatPak برای ساده کردن نصب برنامه‌ها روی توزیعات متنوع و پراکنده‌ی لینوکس طراحی شده است.

در این مقاله با نحوه‌ی نصب کردن FlatPak و استفاده از آن در Linux آشنا می‌شویم.

آشنایی با Pro­gram­ma­ble Taskbar و روش جلوگیری از مخفی شدن خودکار آیکون‌های تسک‌بار

نوار پایین صفحه در ویندوز که Taskbar گفته می‌شود، یکی از پرکاربردترین بخش‌های سیستم عامل ویندوز است. می‌توانید آیکون نرم‌افزارهای پرکاربرد را روی تسک‌بار سنجاق کنید تا دسترسی ساده شود. در بخش کنار ساعت و تاریخ هم آیکون برنامه‌هایی نظیر آنتی ویروس و فایروال موجود است که کاربرد فراوانی دارد. مایکروسافت برای ساده و خلوت کردن تسک‌بار، قابلیت Programmable Taskbar را در ویندوز ۱۰ اضافه کرده که آیکون‌ها را به صورت خودکار غیب و ظاهر می‌کند!

در ادامه به معرفی Programmable Taskbar می‌پردازیم و روش فعال و غیرفعال کردن آن را بررسی می‌کنیم.

آخرین دیدگاه‌ها
۲۰۰ دیدگاه و پاسخ آخر
ترخیص کالا از گمرک شرکت حمل بار زمینی خرید سرور اچ پی کابین دوش بازرسی جوش ساخت ایمیل سی پی ارزان کالاف موبایل خدمات شبکه خرید سرور اختصاصی شیائومی بازار استیم والت ترکیه امداد خودرو هوشمندسازی ساختمان تشک طبی لیبل پرینتر