گوگل برای بهبود قابلیت پیامرسانی ساده در اندروید، سرویس جدید RCS Messaging را معرفی کرده است. RCS سرویس پیامرسانی مدرنی است که تدریجاً متداول شده و جای SMS یا پیامکهای متنی و ساده را میگیرد و در مقابل امکاناتی شامل ارسال عکس و ویدیو، ارسال پیامهای طولانی که محدود به ۱۶۰ حرف نیست، اطلاع از خوانده شدن پیامها و حتی آنلاین بودن مخاطب را در اختیار کاربر میگذارد. برای استفاده از RCS میبایست بررسی کنید که آیا اپراتور تلفن همراه آن را ارایه کرده یا خیر و همینطور در اندروید آن را فعال کنید.
در این مقاله به چیستی سرویس RCS و نحوه چک کردن و فعال کردن آن در اندروید میپردازیم.
آشنایی با RCS Messaging اندروید
در گذشته کاربران گوشی صرفاً پیامک یا SMS ارسال و دریافت میکردند. قابلیت ارسال فایلهای مولتیمدیا بعدها اضافه شد و سپس با فراگیر شدن استفاده از اینترنت، پیامرسانهای اینترنتی با قابلیتهای متعدد و طراحی مدرن، جایگزین روش قدیمی ارسال پیامک متنی شدند.
گوگل برای بهبود قابلیت ارسال پیامک در اندروید، سرویس جدیدی به اسم RCS را در سال ۲۰۱۸ معرفی کرد. این سرویس که نام آن مخفف Rich Communications Services است، از نظر ظاهری و تجربهی کاربری، شبیه پیامرسانهایی نظیر WhatsApp و تلگرام عمل میکند.
البته برای استفاده از RCS میبایست اپراتورهای تلفن همراه نیز این پروتکل استاندارد و جدید را مثل خدمات اینترنت 4G و LTE ارایه کنند. در برخی کشورها همهی اپراتورهای تلفن همراه این کار را انجام دادهاند و در برخی دیگر هنوز چنین اتفاقی نیافتاده است.
کارکرد RCS شبیه به سرویس پیامرسان iMessage اپل است. در این سرویس زمانی که با دیگران به صورت شخصی یا گروهی چت میکنید، امکان ارسال عکس و ویدیو وجود دارد و به علاوه اگر کسی به پیام شما پاسخ دهد، نوتیفیکیشن دریافت میکنید و متوجه میشوید که کسی پیام شما را خوانده است، درست مثل پیامرسانهای مدرن امروزی. حتی متوجه میشوید که شخص موردنظر آنلاین است یا خیر.
در SMS محدودیت ۱۶۰ کاراکتری برای یک پیام وجود دارد در حالی که در پیامرسانی RCS محدودیت ۸۰۰۰ حرف است.
یکی از مزایای پیامرسانی RCS این است که امکانات موجود در iMessage اپل را استانداردسازی و عمومی میکند. به عبارت دیگر کاربران آیفون و محصولات اندرویدی میتوانند پیامکهای مشابهی برای هم ارسال کنند که از نظر ظاهری، به صورت مشابه رویت میشود. البته در حال حاضر iOS از RCS پشتیبانی نمیکند. آنچه در سرویس iMessage ارایه شده، صرفاً حین ارتباط با کاربران دیگری که از آیفون و آیپد استفاده میکنند، کاربرد دارد. اما ممکن است اپل هم با فراگیر شدن RCS، از این استاندارد جدید پشتیبانی کند.
حریم خصوصی در پیامرسانی RCS
مهمترین چالش این است که پیامرسانی RCS از رمزگذاری سراسری پشتیبانی نمیکند. این مشکل برای کاربرانی که به حریم خصوصی اهمیت زیادی میدهند، یک نقص بزرگ محسوب میشود در حالی که در پیامرسانهایی مثل واتساپ چنین قابلیتی وجود دارد.
فقدان رمزگذاری سراسری به این معنی است که احتمال چک کردن پیامهای مبادله شده توسط سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی بیشتر است.
چگونه قابلیت پیامرسانی RCS را در اندروید فعال کنیم؟
روشهایی برای فعالسازی دستی RCS در اندروید وجود دارد که همواره پاسخگو نیست. اما اگر سرویس RCS ارایه شده باشد، میتوانید به سادگی بررسی کنید که فعال است یا خیر. روش کار را در ادامه بررسی میکنیم.
ابتدا پیامرسان Google Messages که با نام Android Messages نیز شناخته میشود را دانلود کرده و نصب کنید.
پس از اجرا کردن این اپ، در مورد استفاده از آن به عنوان اپ پیشفرض پیامرسانی سوال میشود. میتوانید روی Set as Default تپ کنید تا Messages به عنوان اپ پیشفرض ارسال SMS تنظیم شود. اگر پیام تأیید ظاهر شد، روی Yes تپ کنید و ادامه دهید.
به این ترتیب صفحهی گفتوگوهای شما ظاهر میشود. برای شروع گفتگوی جدید میبایست روی Start Chat تپ کنید.
برای دسترسی به تنظیمات روی منوی سهنقطه در گوشهی بالای صفحه تپ کنید و سپس گزینهی Settings را لمس کنید.
اکنون روی گزینهی Chat features تپ کنید. البته ممکن است گزینهی Chat feature از زیرمجموعههای گزینهی General باشد. در صفحهی بعدی سوییچ گزینهی Enable chat feature را فعال کنید.
حال شماره تلفن خویش را وارد کنید و صبر کنید تا وضعیت یا Status به Connected تغییر کند.
در این حالت میتوانید از ویژگیهای پیامرسانی RCS استفاده کنید. اگر گزینهی Chat features در صفحهی موردبحث وجود نداشته باشد، اپراتور تلفن همراه شما آن را ارایه نکرده است و کاری جز انتظار نمیتوان انجام داد. در تصویر زیر در صفحهی ویژگیهای چت، پیام Chat features unavailable for this device نمایش داده شده و سوییچی وجود ندارد و این نشاندهندهی فعال نبودن RCS در خدمات اپراتور تلفن همراه است:
دقت کنید که علاوه بر شما، مخاطب نیز میبایست RCS را فعال کرده باشد. در غیر اینصورت نمیتوانید از همهی امکانات و قابلیتهای RCS بهرهمند شوید.
guidingtechسیارهی آیتی