خرید کیبورد مکانیکی صرفاً برای بازی‌خورها جذاب نیست بلکه برای تایپ کردن و کارهای روزمره نیز می‌توان از کیفیت خوب و بازخورد جذابی که سوییچ مکانیکی دارد، بهره‌مند شد. بعضی از کیبوردهای مکانیکی ابعاد کوچک‌تری دارند و برای حمل کردن، مناسب‌تر هستند. در این کیبوردها بخش اعداد حذف شده که شاید برای بسیاری از کاربران، موضوع مهمی نباشد.

در این مقاله به معرفی بهترین کیبورد های مکانیکی با بودجه‌های مختلف می‌پردازیم. با ما باشید.

به طور کلی قیمت کیبورد مکانیکی چند برابر کیبورد معمولی است چرا که کیفیت کلیدها و عمر مفید آن و امکانات جانبی بیشتری دارد. نورپردازی RGB و کلیدهای ماکرو با قابلیت برنامه‌ریزی از جمله امکانات جالب کیبوردهای مکانیکی و گیمینگ است. اگر بودجه شما محدود است، بهتر است به بهترین برند کیبورد گیمینگ فکر نکنید چرا که قیمت‌ها با توجه به نرخ ارز در سال ۱۴۰۳، بیش از ۴ میلیون تومان خواهد بود. اما محصولات بدون برند یا محصولاتی با برندهای کمتر شناخته شده چینی نیز در بازار موجود است که کیفیت قابل توجهی دارد. شاید با کمتر از ۲ میلیون تومان بودجه بتوانید یک کیبورد با بدنه آلومینیومی و سوییچ‌های مکانیکی و حتی دارای نورپردازی RGB و البته از نوع سیمی و نه وایرلس بخرید اما شاید از نرم‌افزار کمکی و قابلیت برنامه‌ریزی کلیدهای ماکرو برای بازی‌ها خبری نباشد.

کیبورد TKL چیست؟

منظور از TKL که در انتهای نام برخی از کیبوردها ذکر می‌شود، TenKeyLess و به معنی نداشتن بخش اعداد در سمت راست کیبورد است. بنابراین این نوع کیبوردها طول کمتری دارند و برای حمل و نقل، مناسب‌تر هستند. البته در نظر داشته باشید که بعضی از کیبوردهای تنکیلس یا TKL، پد بزرگی برای قرار گرفتن مچ دست دارند که ابعاد کیبورد را افزایش می‌دهد.

به طور معمول کیبوردهای تنکیلس، حدود ۸۷ یا ۸۸ کلید دارند. ممکن است چند دکمه اضافی برای کم و زیاد کردن صدا و رفتن به آهنگ بعدی یا قبلی و بی‌صدا کردن کامپیوتر موجود باشد. کیبوردهای تنکیلس معمولاً‌ کلیدهای ماکرو ندارند چرا که هدف از طراحی کیبورد، کم کردن ابعاد بوده است.

آیا کیبورد TKL برای بازی و برنامه‌نویسی خوب است؟!

اگر کیبورد بخش اعداد در سمت راست نداشته باشد، تایپ کردن عدد غیرممکن نیست چرا که می‌توان از کلیدهای اعداد در ردیف بالای حروف استفاده کرد. برای اعمال ضرب و تقسیم نیز می‌توان کلید Shift را نگه داشت و از کلید مربوطه در همین بخش استفاده کرد. اما به هر حال کار کردن با بخش اعداد و کلیدهای ضرب و تقسیم و جمع و تفریق در سمت راست کیبوردهای معمولی، ساده‌تر است.

در بازی‌ها معمولاً از بخش اعداد کیبورد استفاده نمی‌شود. در برنامه‌نویسی حین تایپ کردن فرمول‌ها و روابط ریاضی شاید استفاده از بخش اعداد کیبورد، ساده‌تر از کار کردن با کلیدهای عدد در بالای بخش حروف باشد و لذا بعضی از برنامه‌نویسان ترجیح می‌دهند که کیبورد بخش اعداد داشته باشد. در کار با نرم‌افزارهای مهندسی، تایپ کردن فرمول و عدد برای انجام محاسبات، معمول است و لذا بهتر است کیبورد از نوع TKL نباشد.

ویژگی‌های بهترین کیبورد مکانیکی ارزان و TKL

با توجه به بالا بودن قیمت سوییچ‌های مکانیکی، قیمت کیبورد مکانیکی که از نوع TKL باشد، به طور متوسط کمتر است. لذا اگر به فکر خرید بهترین کیبورد گیمینگ تا 2 میلیون یا 3 میلیون هستید، شاید مدل‌های TKL مرغوب، بهتر از کیبوردهای مکانیکی معمولی اما با کیفیت متوسط یا پایین باشد.

بهترین کیبورد گیمینگ ارزان برای حمل و نقل و مسافرت، کیبوردهایی با طول کمتر است که به راحتی در کیف لپ‌تاپ جا شود. کیبوردهای TKL از این جهت گزینه‌ی خوبی محسوب می‌شوند. در بعضی از کیبوردهای مکانیکی، بخش پد یا همان تکیه‌گاه مچ دست به صورت مغناطیسی و جداشدنی است و در نتیجه کیبورد و پد آن در فضای کمتری جا می‌شود.

نکته‌ی بسیار مهم در بهترین کیبورد های مکانیکال این است که نوع سوییچ را متناسب با کاربرد و نیاز انتخاب کنید.

  • سوییچ‌های قرمز برای بازی مناسب‌تر است.
  • سوییچ‌های آبی که سر و صدای زیادی دارد، برای محیط عمومی خوب نیست اما برای استفاده شخصی و افرادی که بازخورد صوتی کلیدها رو دوست دارند، بسیار جالب است.
  • کیبوردهای مکانیکال با سوییچ قهوه‌ای برای تایپ کردن مناسب است و صدای زیادی ندارد.

نکته‌ی دیگر وایرلس بودن یا سیمی بودن کیبورد است. به طور کلی کیبورد بی‌سیم گران‌تر است و از این جهت که ممکن است ارتباط بی‌سیم در محیطی که پر از لوازم برقی و فلزی است، گاهی ضعیف و قطع شود، خوب نیست. اما برای محیط معمولی و خلوت، عملکرد کیبورد بی‌سیم درست مثل کیبورد سیمی است و با توجه به اینکه سیم‌های دست و پاگیر در اطراف کامپیوتر وجود ندارد، گزینه‌ی بهتر است.

بعضی از کاربران و گیمرها به نور پس‌زمینه کیبورد و به خصوص نور RGB علاقه دارند. بعضی از کیبوردها با نور RGB، نرم‌افزار خوبی برای کنترل کردن رنگ و رقص نور و نیز برنامه‌ریزی و نوشتن ماکرو برای کلیدهای ماکرو دارند. طبعاً این کیبوردها برای گیمرها که دکمه‌های ماکرو برای کارهای سریع در بازی نیاز دارند، ایده‌آل است.

در ادامه مقاله لیست بهترین کیبورد گیمینگ شامل مدل‌های TKL و معمولی را مرور می‌کنیم که برای نیمه‌ی نخست سال ۲۰۲۵ تهیه شده است.

بهترین کیبورد مکانیکال TKL گران‌قیمت: Keychron Q6 Max

اگر محدودیت بودجه در نظر نگیریم، بهترین کیبورد گیمینگ و مکانیکی که کلیدهای بخش اعداد نیز دارد، کیبورد Keychron Q6 Max است. از نقاط قوت و ضعف این کیبورد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سوییچ‌های مکانیکی با تعویض ساده
  • قابلیت اتصال به صورت بی‌سیم به ۳ وسیله
  • امکان اتصال با کابل USB و دانگل وایرلس
  • کلیدهای ماکرو و قابل برنامه‌نویسی
  • بدنه کاملاً فلزی
  • با قیمت ۲۴۰ دلاری نسبتاً گران است

نکته‌ی جالب در مورد کیبورد Q6 Max کمپانی Keychron این است که به کمک بلوتوث به ۳ وسیله مختلف وصل می‌شود و به عنوان مثال می‌توانید از کیبورد برای تایپ کردن در گوشی و در عین حال در لپ‌تاپ و کامپیوتر استفاده کنید. این کیبورد امکان اتصال به صورت سیمی با پورت USB C نیز دارد و علاوه بر این می‌توانید آن را به کمک دانگل وایرلس، به کامپیوتر و لپ‌تاپ متصل کنید.

معرفی بهترین کیبورد های مکانیکی برای بازی و غیره

نکته‌ی جالب دیگر در طراحی کیبورد Q6 Max این است که تقریباً از همه انواع سوییچ‌های مکانیکی ۳ پین و ۵ پین پشتیبانی می‌کند و تعویض کلیدها ساده است. حتی می‌توانید عملکرد کلیدها را به راحتی تغییر دهید. این کیبورد بسیار با دوام و مرغوب است. بدنه‌ی آن از آلومینیوم ساخته شده که طبعاً استحکام بالاتری نسبت به بدنه پلاستیکی اغلب کیبوردها دارد.

در نهایت به نقطه ضعف این کیبورد می‌رسیم که قیمت آن است. قیمت این کیبورد در سایت آمازون ۲۴۰ دلار است و حتی اگر آن را با چند درصد تخفیف خریداری کنید، هزینه‌ی تمام شده بیش از ۲۰۰ دلار است و لذا این کیبورد مکانیکی، در لیست بهترین کیبورد های مکانیکال ارزان جایی ندارد.

بهترین کیبورد گیمینگ ارزان و مکانیکی: HyperX Alloy Origins Core TKL

اگر بخواهیم یک کیبورد مکانیکی بدون بخش اعداد یا به عبارت دیگر کیبورد TKL تهیه کنیم و بودجه در حد ۹۰ دلار باشد، قطعاً یکی از بهترین و مرغوب‌ترین کیبوردها، محصولی از برند HyperX گیگابایت است. نقاط ضعف و قوت کیبورد Alloy Origins Core TKL موارد زیر است:

  • قیمت نسبتاً پایین
  • مدل‌های با سوییچ‌های مختلف
  • نرم‌افزار قدرتمند برای سفارشی‌سازی تنظیمات کیبورد
  • تکیه‌گاه کیبورد چندان حرفه‌ای نیست

هایپرایکس این کیبورد مکانیکی TKL را با سه نوع سوییچ هایپرایکس آبی و قرمز و سبزآبی ارایه کرده و کاربر متناسب با نیاز و سلیقه، نوعی که مناسب است را انتخاب می‌کند. لذا اگر بهترین کیبورد کوچک و ارزان با سوییچ مکانیکال برای تایپ کردن یا بازی و غیره نیاز داشته باشید، دستتان باز است.

این کیبورد از Anti-Ghosting برای همه‌ی کلیدها پشتیبانی می‌کند و این یعنی در صورت هم‌زمان فشار دادن چند کلید، همه‌ی کلیدها ثبت می‌شود و درست عمل می‌کند.

معرفی بهترین کیبورد های مکانیکی برای بازی و غیره

کمپانی HyperX برای سفارشی‌سازی تنظیمات کیبورد، نرم‌افزاری به اسم NGENUITY ارایه کرده که تنظیمات زیادی در آن وجود دارد و جزو نقاط قوت محصولات گیمینگ این کمپانی است. برای اتصال کیبورد می‌توانید از کابل USB C استفاده کنید که البته به شکل جدا شدنی است و این برای حمل و نقل کیبورد در کیف کوچک، مفید است.

بدنه کیبورد HyperX Alloy Origins Core TKL آلومینیومی و محکم است. بنابر ادعای سازنده، عمر کلیدها بیش از ۸۰ میلیون بار زدن کلید است و به این ترتیب سال‌ها برای گیم و تایپ کردن قابل استفاده است.

تنها نقطه ضعف این کیبورد از نگاه کاربران، پایه و تکیه‌گاه کیبورد است که زاویه‌ی بین ۳ تا ۱۱ درجه به کیبورد می‌دهد و چندان حرفه‌ای نیست.

بهترین کیبورد گیمینگ بدون نامپد: Corsair K70 RGB TKL

کورسیر هم محصولات گیمینگ جالبی تولید می‌کند و نمونه‌ی آن کیبورد مکانیکی Corsair K70 RGB TKL است که از نوع TKL و دارای نورپردازی RGB است. از مزایا و معایب کیبورد K70 RGB TKL کورسیر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در دو مدل با سوییچ مکانیکی و سوییچ آپتیکال عرضه می‌شود.
  • بدنه محکم آلومینیومی
  • درپوش سوییچ‌ها با ضخامت ۱.۵ میلی‌متر، با فرآیند تزریق دابل‌شات تولید شده است که دوام بسیار بالایی دارد.
  • امکان برنامه‌ریزی کلیدهای ماکرو و ذخیره کردن پروفایل‌های مختلف
  • تکیه‌گاه مچ دست ندارد!

کورسیر این کیبورد را در دو مدل مکانیکی و آپتیکال تولید می‌کند. مدل مکانیکی نیز چند نوع است و البته از سوییچ‌های مکانیکی Cherry MX در آن استفاده شده است. می‌توانید مدل دارای سوییچ Speed یا سرعتی، سوییچ مکانیکی قرمز یا سوییچ مکانیکی بی‌صدا را به تناسب نیاز و سلیقه سفارش دهید.

اما منظور از سوییچ آپتیکال چیست؟

در کیبورد با سوییچ آپتیکال، از نور به جای برخورد فیزیکی استفاده می‌شود و لذا تأخیر آن کمتر است و عمر مفید آن بیشتر از سوییچ‌های مکانیکی و سوییچ‌های معمولی است.

معرفی بهترین کیبورد های مکانیکی برای بازی و غیره

کورسیر سال‌هاست که در عرصه محصولات گیمینگ فعالیت می‌کند و نرم‌افزار کمکی بسیار خوبی برای افزایش کارایی کیبورد ارایه کرده است. نکته‌ی جالب این است که با استفاده از نرم‌افزار مخصوص بازی‌ها، می‌توانید ۵۰ پروفایل مختلف برای کارکرد دکمه‌ها تعریف کنید.

در نهایت به قیمت کیبورد کورسیر K70 RGB TKL می‌رسیم که حدود ۱۵۰ دلار است! با این حساب در لیست بهترین کیبورد گیمینگ تا ۱۰ میلیون تومان نیز جایی ندارد و جزو کیبوردهای مرغوب و گران‌قیمت است.

بهترین کیبورد مکانیکی وایرلس: لاجیتک G915 Lightspeed

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، کیبورد وایرلس در محیطی که وسایل بی‌سیم و موانع فلزی زیاد باشد، گزینه‌ی خوبی نیست اما در غیر این صورت، مشکلی از نظر عملکرد کیبورد و مقوله‌ی تأخیر وجود ندارد. کیبورد وایرلس کوچکی به اسم G915 Lightspeed جزو محصولات محبوب Logitech است. از مزایا و معایب این مدل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تکنولوژی وایرلس LIGHTSPEED
  • امکان تنظیم نور RGB هر کلید به صورت مجزا
  • امکان اتصال با USB و همین‌طور بلوتوث
  • کلیدهای ماکرو کم‌تعداد است
  • قیمت بالاتر از ۲۰۰ دلار!

کیبورد Logitech G915 Lightspeed با بهره‌گیری از تکنولوژی لایت‌اسپید، تأخیری در حد ۱ میلی ثانیه یا یک هزارم ثانیه دارد که جالب توجه است و شاید به همین دلیل است که قیمت آن در حدود ۲۳۰ دلار است! البته شاید با تخفیف ویژه بتوانید آن را ۱۰۰ دلار ارزان‌تر نیز تهیه کنید اما به هر حال کیبورد گران‌قیمتی است.

رنگ نورپردازی هر یک از کلیدهای کیبورد به کمک نرم‌افزاری که لاجیتک ارایه کرده، به صورت مجزا تنظیم می‌شود. لاجیتک باتری شارژی که با یک بار شارژ کردن، ۴۰ ساعت جواب می‌دهد، در این کیبورد تعبیه کرده است. احتمالاً بیشتر شارژ باتری برای نورپردازی RGB به کار می‌رود.

معرفی بهترین کیبورد های مکانیکی برای بازی و غیره

برای برنامه‌ریزی کلیدهای ماکرو که تعدادشان کم است، می‌توانید از نرم‌افزار Logitech G HUB Software استفاده کنید.

بهترین کیبورد مکانیکی برای مک بوک و محصولات اپل: Logitech G515 Lightspeed TKL

برای محصولات اپل بهترین کیبورد مکانیکی که بخش نامپد نداشته باشد نیز یکی از محصولات لاجیتک است. مدل G515 Lightspeed TKL از سوییچ‌های مکانیکی کوتاه بهره می‌برد و یک کیبورد نسبتاً کوچک و جمع و جور است که برای رقابت با Magic Keyboard اپل طراحی شده است.  از نقاط قوت و ضعف کیبورد G515 Lightspeed TKL لاجیتک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت سفارشی‌سازی کلیدها با KeyControl
  • استفاده از سوییچ‌های مکانیکی کوتاه
  • عمر باتری نسبتاً بالا
  • طراحی کوچک و جمع و جور
  • کلید Command ندارد!

تفاوت اصلی بین کیبورد G515 Lightspeed TKL لاجیتک با کیبورد جادویی اپل این است که در این کیبورد از سوییچ مکانیکی به جای سوییچ معمولی استفاده شده و لذا عمر آن و عملکرد آن بهتر از کیبورد جادویی اپل است. می‌توانید این کیبورد را به کمک بلوتوث یا دانگل وایرلس به مک بوک یا آی‌مک متصل کنید.

معرفی بهترین کیبورد های مکانیکی برای بازی و غیره

کیبورد مکانیکی G515 نیز باتری شارژی دارد که با یک مرتبه شارژ کردن، تا ۳۶ ساعت می‌توان از آن استفاده کرد. برای شارژ سریع می‌توانید از پورت USB C استفاده کنید. امکان برنامه‌ریزی و سفارشی کردن کلیدها وجود دارد و شاید این ویژگی، فقدان کلید Command را جبران کند چرا که می‌توانید کلید Win که برای ویندوز طراحی شده را به عنوان کلید Command استفاده کنید. قیمت این کیبورد مکانیکی در حدود ۱۴۰ دلار است.