در ویندوز ۱۰ برای اسکن کردن شبکههای وای-فای اطراف و انجام اموری مثل عیبیابی اتصال به شبکههای بیسیم اطراف و همینطور بررسی رمزگذاری و امنیت شبکهها، میتوان از نرمافزارهای مختلفی استفاده کرد. در این مقاله میخواهیم با بهترین نرمافزارهای رایگان جهت اسکن شبکههای Wi-Fi آشنا شویم.
با ما باشید تا حرفهایتر از شبکهی وایرلس خویش استفاده کنیم و مشکلات و امنیت شبکههای بیسیم اطراف را بهتر شناسایی کنیم.
این روزها تعداد شبکههای وای-فای بسیار زیاد شده است و تقریباً در هر خانهای میتوان وسیلهای پیدا کرد که قابلیت اتصال به شبکههای بیسیم اطرافش را دارد. وای-فای مثل بلوتوث برد کمتر از ۱۰ متر ندارد بلکه ممکن است تا ۵۰ متر و حتی بیشتر هم بتوان امواج یک شبکهی وای-فای را دریافت کرد. البته با افزایش فاصله، کم و کیف ارتباط بیسیم و به خصوص سرعت شبکه کاهش پیدا میکند.
قبلاً با برخی نرمافزارهای مانیتورینگ شبکه و اینترنت و بررسی قدرت آنتن برای ویندوز و اندروید آشنا شدیم:
اتصال به شبکهّای وای-فای فاقد رمزگذاری یا Encryption و رمز عبور، کار درستی نیست چرا که در چنین شبکهای، ممکن است اطلاعاتی که بین ابزار بیسیم ما و دیگر وسایل جابجا میشود، در اختیار هکرها قرار گیرد و به شکلی از اطلاعات ما سوء استفاده شود. البته اگر اطلاعات مهمی مبادله نمیشود، میتوان به این نوع شبکهها متصل شد. یادتان باشد که در خرید وسایل شبکه کردن به مشخصات مهمی مثل تنظیمات و قابلیتهای امنیتی، توجه ویژه داشته باشید.
قبلاً با استاندارد جدید WPA3 که تدریجاً جای WPA2 را میگیرد و در تنظیمات بخش Wi-Fi یا Wireless مودمها و روترهای بیسیم آن را خواهیم دید، آشنا شدیم:
و اما بهترین نرمافزارها برای اسکن کردن شبکههای وای-فای در ویندوز ۱۰:
Vistumbler
این نرمافزار رایگان و متنباز با وجود اینکه کمتر از ۱ مگابایت حجم دارد، قابلیتهای مختلفی دارد. اسکن کردن شبکههای وای-فای و نمایش قدرت سیگنال و همینطور نوع رمزگذاری، در این نرمافزار بسیار ساده و راحت انجام میشود. سرعت اسکن نیز بالاست چرا که از API اصلی ویندوز برای کار با شبکههای Wi-Fi استفاده شده است.
نرمافزار Vistumbler شبکههایی که از استانداردهای 802.11a و 802.11b و 802.11g بهره میبرند را به خوبی پیدا میکند.
inSSIDer
این نرمافزار رایگان هم برای اسکن کردن شبکههای وای-فای طراحی شده و قابلیت جالب نمایش کانالهای فرکانسی را نیز به همراه دارد. در واقع وقتی از فرکانس ۲.۴ یا ۵ گیگاهرتز در تنظیمات مودم و روتر بیسیم برای شبکه کردن وسایل استفاده میکنیم، به جهت کاهش تداخل سیگنال، میتوان در برخی وسایل، کانال فرکانسی ۱ الی ۱۳ را به صورت دلخواه انتخاب کرد. هر چه فاصلهی کانالهای ارتباطی بیشتر باشد، طبعاً تداخلی که بین امواج به وجود میآید هم کمتر خواهد شد.
قبلاً با روش بهینهسازی کانالهای فرکانسی وای-فای آشنا شدیم:
نرمافزار inSSIDer برای بهبود امنیت نیز مفید است و از رمزگذاری استفاده میکند. این نرمافزار در ویندوز ۱۰ و نسخههای قدیمیتر ویندوز به خوبی کار میکند.
SoftPerfect Network Scanner
نرمافزار رایگان SoftPerfect Network Scanner هم یکی از نرمافزارهای ساده و کاربردی برای دریافت اطلاعات پایهای در مورد شبکههای اطراف است. در این نرمافزار ابزار پینگ کردن و همینطور اسکن کردن برای پورتهای TCP که در حالت آمادهباش برای دریافت داده هستند، پیشبینی شده است. به علاوه میتوان متوجه شد که چه منابعی در شبکه به اشتراک گذاشته شده است.
به کمک SoftPerfect Network Scanner میتوان فولدرهایی از کامپیوترهای دیگر که در شبکه به اشتراک گذاشته شده را به صورت یک درایو یا پارتیشن معمولی در اکسپلورر فایل ویندوز مشاهده کرد که البته بدون این نرمافزار هم میتوان از طریق ویندوز، چنین کاری انجام داد.
Kismet
نرمافزار بعدی Kismet است که برای شناسایی انواع نفوذ به شبکه، استفاده میشود. این ابزار جالب ترافیکی که بنابر پروتکلهای استاندارد 802.11a و 802.11b و 802.11g مبادله میشود را بررسی میکند. به علاوه حالت مانیتورینگ خام نیز در آن پشتیبانی شده است و میتوان ترافیک را ذخیره کرد.
نرمافزار Kismet ساختاری دارد که قابل گسترش است و توسعهدهندگان و متخصصین نرمافزارهای شبکه میتوانند برای آن پلاگینهایی به منظور افزایش قابلیتها تهیه کنند.
Meraki WiFi Stumbler
کمپانی معروف Cisco که از فعالان پیشرو در عرصهی شبکه و سختافزارهای شبکه است، نرمافزاری به اسم Meraki WiFi Stumbler را به صورت رایگان در اختیار عموم قرار داده تا به کمک آن بررسی رمزگذاری مورداستفاده در شبکههای Wi-Fi و دریافت اطلاعات کاربردی، ساده شود.
از جمله اطلاعات مفید و کاربردی میتوان به نمایش MAC address و قدرت سیگنال و کانال ارتباطی وای-فای و همینطور نام شبکهها اشاره کرد.
این نرمافزار به صورت پرتابل طراحی شده و نیازی به نصب ندارد.
thewindowsclubسیارهی آیتی