در گوشیهای اندرویدی زمانی که به شبکهی وای-فای متصل میشویم، اگر قدرت آنتن ضعیف باشد، سرعت اینترنت کم میشود و گاهی قطع و وصل شدن اینترنت را تجربه خواهیم کرد. بنابراین اطلاع از قدرت آنتن یا Signal Strength در اتصال به شبکهی بیسیم، در صورت زیاد بودن فاصله یا موانع بسیار مهم است.
در اندروید معمولاً پس از اتصال به شبکهی Wi-Fi قدرت آنتن را بررسی میکنیم اما در اندروید ۸.۱ میتوان بدون متصل شدن به شبکههای وای-فای اطراف، قدرت سیگنال یا در واقع آنتندهی همه را مشاهده و بررسی کرد.
در ادامه به روش بررسی قدرت آنتن شبکهی Wi-Fi در اندروید ۸.۱ میپردازیم. سیارهی آیتی را دنبال کنید.
در نسخههای مختلف اندروید برای چک کردن وضعیت قدرت آنتن شبکهی وای-فای، میتوان نگاهی به آیکون وای-فای در نوار وضعیت بالا یا پایین صفحه انداخت. طراحی آیکون در رامها و نسخههای مختلف اندروید، متفاوت است اما معمولاً هر چه آیکون پررنگتر و پرتر باشد، سرعت شبکهی وای-فای و آنتندهی بهتر است.
علاو بر این میتوان به تنظیمات گوشی و بخش شبکه مراجعه کرد و پس از اتصال به شبکهی وای-فای، در مشخصات شبکهی وای-فای مواردی به اسم Signal Strength و Link Speed را بررسی کرد. اگر سرعت اتصال یا Link Speed کمتر از مقدار همیشگی مثل ۵۴ یا ۷۲ یا ارقام بزرگتر است، احتمالاً قدرت آنتن کافی نیست.
مشاهده کردن قدرت آنتن شبکههای Wi-Fi در اندروید ۸.۱ و نسخههای بعدی
مراحل کار به صورت زیر است:
اپلیکیشن Settings را از کشوی اپها یا با تپ کردن روی آیکون چرخدندهای تنظیمات در نوار وضعیت بالای صفحه، اجرا کنید.
روی گزینهی Network & Internet تپ کنید.
روی سوییچ فعال کردن وای-فای تپ کنید و کمی صبر کنید.
در کنار نام هر شبکه، آیکون وضعیت قدرت آنتن نمایش داده میشود.
برخی آیکونها خاکستری کامل هستند و به عبارت دیگر وضعیت آنتندهی در موقعیت فعلی شما، کاملاً ضعیف است. برخی دیگر نیز کاملاً تیره هستند و قدرت آنتن عالی است. سایر موارد نیز نیمهپر هستند.
در نسخههای قدیمیتر اندروید چگونه قدرت آنتن و شمارهی کانال وای-فای را چک کنیم؟
در تمام نسخههای اندروید برای چک کردن دقیقتر قدرت آنتن که بر حسب دسیبلمتر بیان میشود، میتوان از اپلیکیشنهای جانبی استفاده کرد. قبلاً در مقالهای به معرفی اپلیکیشنی رایگان برای این مهم پرداختیم.
توجه کنید که حتی اگر قدرت آنتن عالی باشد هم ممکن است به دلیل تداخل الکترومغناطیسی امواج وای-فای شبکههای اطراف، ارتباط خوبی برقرار نشود. در این صورت باید فرکانس کانال ارتباطی را اندکی تغییر داد. باند فرکانس ۲.۴ یا ۵ گیگاهرتز، به چندین کانال ارتباطی کوچکتر تقسیم میشود و بهتر است که فاصلهی کانالهای ارتباطی انتخاب شده، حداکثر باشد. به عنوان مثال اگر شبکهای از کانال ۱ استفاده میکند، شبکهی دیگر از کانال ۱۰ یا بالاتر استفاده کند.
برای بررسی دقیق قدرت آنتن و کانال ارتباطی، به مقالهی جامعی که در این زمینه منتشر کردیم مراجعه کنید:
addictivetipsسیارهی آیتی