در حال حاضر گوگل دو اپلیکیشن چت ویدیویی در اختیار عموم قرار داده که Google Duo و Google Meet نام دارند. اپلیکیشن Google Duo به صورت پیشفرض روی بسیاری از محصولات اندرویدی جدید نصب شده است و توسط عموم برای چت ویدیویی استفاده میشود اما اپ Google Meet بیشتر برای چت ویدیویی گروهی یا به عبارتی ویدیو کنفرانس طراحی شده که مناسب استفادهی تیمها، کاربران سازمانی و مشاغل خاص است.
در این مقاله به بررسی تفاوتها و ویژگیهای دو سرویس چت ویدیویی گوگل میپردازیم.
برای دانلود دو اپلیکیشن چت ویدیویی گوگل به گوگل پلی یا وبسایتهای دانلود اپ مراجعه فرمایید:
مقایسه رابط کاربری Duo و Meet گوگل
رابط کاربری هر دو اپلیکیشن Duo و Meet با توجه به اصول متریال دیزاین طراحی شده و طبعاً ساده، خلوت و در عین حال کاربردی است. زمانی که اپلیکیشن Duo را اجرا میکنید، دوربین سلفی فعال میشود و کادر جستجو را در بالای صفحه مشاهده میکنید. میتوانید نام مخاطب را جستجو کنید و مشغول چت ویدیویی شوید. برای ایجاد گروه نیز میتوانید از آیکونهای پایین صفحه استفاده کنید.
روش دیگر برای یافتن مخاطب این است که از پایین صفحه حرکت جاروبی به سمت بالا انجام بدهید تا لیست مخاطبین شما ظاهر شود.
در اپ Google Duo امکان ضبط کردن ویس یا ویدیو و همینطور عکس گرفتن یا نوشتن یادداشت نیز وجود دارد. برای این منظور میتوانید از بالای صفحه حرکت جاروبی به سمت پایین انجام بدهید. تبهای Video و Photo و ٰNote و Voice ظاهر خواهد شد. به علاوه آیکون Filters و Effects نیز در کنار صفحه ظاهر میشود که برای بهبود عکس و اعمال کردن جلوههای ویژه کاربرد دارد. در واقع برای تست کردن افکتها و فیلترها نیازی به آغاز کردن چت ویدیویی نیست.
طراحی Google Meet حتی سادهتر از Google Duo است! با اجرا کردن این اپ نیز دوربین فعال میشود. دو انتخاب ساده در پایین صفحه موجود است که برای ایجاد میتینگ جدید یا برای پیوستن به چت گروهی که دیگران ایجاد کردهاند، کاربرد دارد. دکمههای شفاف و شناور مربوط به میکروفون و دوربین نیز در پایین صفحه نمایش داده میشود که برای قطع صدا یا توقف ارسال ویدیو کاربرد دارد. در واقع میتوانید قبل از شروع چت ویدیویی، صدا یا تصویر را قطع کنید.
نکتهی جالب این است که در Google Meet گزینههای مربوط به اپلیکیشن Google Calendar یا تقویم گوگل نیز موجود است تا کاربر بتواند برای میتینگهای آتی، برنامهریزی و زمانبندی تنظیم کند.
تماس ویدیویی در اپهای گوگل
این روزها بسیاری از کاربران با توجه به محدودیتهای مختلف به دنبال اپهای سادهای هستند که تماس ویدیویی را به سادهترین شکل امکانپذیر کنند. خوشبختانه هر دو اپلیکیشن گوگل از نظر کیفیت تماس ویدیویی عالی به نظر میرسد و در عین حال مراحل شروع تماس ویدیویی بسیار ساده است.
در سرویس Duo امکان چت ویدیویی گروهی با حداکثر ۱۲ نفر وجود داشته که به زودی به ۳۲ نفر افزایش پیدا میکند. البته توجه داشته باشید که تماس ویدیویی با تعداد زیادی مخاطب به شکل گروهی، نیاز به اینترنت سریعتری دارد. خوشبختانه محدودیت ۱۲ نفر برای اغلب کاربران بیش از حد نیاز است. با افزایش سقف به ۳۲ نفر، حتی تیمهای بزرگ و سازمانها نیز میتوانند از Google Duo به عنوان اپلیکیشن اصلی جهت انجام ویدیو کنفرانس استفاده کنند.
اپلیکیشن و سرویس Meet برای رقابت با سرویسهای حرفهایتر چت ویدیویی نظیر Zoom طراحی شده است. در اپلیکیشن Meet پس از آغاز کردن چت ویدیویی یا ملحق شدن به چت ویدیویی، میتوانید پیام متنی نیز ارسال کنید. ممکن است گوگل در آینده امکانات Meet را توسعه دهد و گزینههای مربوط به سایر سرویسهای آنلاین خود نظیر Google Drive را اضافه کند تا کاربران حین ویدیو کنفرانس، به راحتی فایلهای مختلف را اشتراکگذاری، مشاهده و بررسی کنند.
مقایسه قابلیتهای Meet و Duo
پس از آغاز کردن چت ویدیویی دو گزینهی Captions و Present Screen در اختیار شما قرار میگیرد. گزینهی دوم در واقع همان اسکرین شیرینگ است و برای اشتراکگذاری ویدیویی از صفحه کاربرد دارد. در واقع تمام آنچه روی صفحهی گوشی یا تبلت مشاهده میکنید را مخاطب مشاهده خواهد کرد.
دقت کنید که با شروع اشتراکگذاری صفحه، میکروفون و صدا قطع میشود.
اپلیکیشن Google Duo دارای تم مشکی است اما در حال حاضر Meet چنین پوستهای ندارد. حالت Data Saving برای مواقعی که سرعت اینترنت پایین است یا میخواهید میزان مصرف اینترنت حین چت ویدیویی کاهش پیدا کند، مفید است. البته میتوانید حالت Battery Saver یا کاهش مصرف باتری را نیز در تنظیمات فعال کنید. حالت دیگر Low Light نام دارد که برای بهبود کیفیت تصویر در شرایط کمنور پیشبینی شده است.
ویژگی جالب دیگر، Knock Knock نام دارد. میتوانید قبل از پاسخ دادن به تماس ویدیویی، ویدیوی زنده از مخاطبی که تماس برقرار کرده مشاهده کنید و در مورد پاسخگویی تصمیم بگیرید. آخرین ویژگی Moments نام دارد که برای اسکرینشات گرفتن از لحظات مهم در طول مکالمهی ویدیویی مناسب است.
میتوانید با استفاده از قابلیت یادداشتنویسی، روی پسزمینه متن بنویسید و کارهای خلاقانه و جالب انجام دهید. البته رنگها، قلمها و فونتها محدود است. قابلیت نوشتن یادداشت یا Note در اپلیکیشن Meet به خوبی سرویسهایی نظیر Zoom نیست. در این سرویسها میتوانید تخته وایتبورد سادهای داشته باشید و نکات را روی آن بنویسید، درست مثل کلاسها و جلسات.
ضبط کردن یادداشت به صورت صدا یا ویدیو بسیار ساده است و با تپ روی دکمهی ضبط انجام میشود، درست مثل اپهای دوربین و پیامرسانهای امروزی. اما در اپلیکیشن Duo هنوز قابلیت ضبط کردن تماس ویدیویی اضافه نشده است. برای این منظور میبایست از اپهای جانبی که از صفحهی اندروید فیلمبرداری میکنند، استفاده کنید.
یکی از ویژگیهای اپ Duo که شاید برخی کاربران از آن مطلع نباشند، جلوگیری از ذخیره شدن پیامها و تصاویر است. برای این منظور میبایست صفحهی Settings یا تنظیمات را باز کنید و روی Message تپ کنید و سپس روی سوییچ گزینهی Save messages تپ کنید و در نهایت با لمس کردن گزینهی Turn off، این قابلیت را غیرفعال کنید. با این تغییر در تنظیمات Google Duo، همهی پیامها، یادداشتها و عکسها به صورت خودکار پس از ۲۴ ساعت حذف خواهد شد. البته مخاطب میتواند در این بازهی زمانی، از صفحه عکس بگیرد یا یادداشتها را ذخیره کند.
سرویس چت ویدیویی Meet در وبسایت Gmail مجتمعسازی شده و به صورت پیشفرض در ستون کناری موجود است. میتوانید میتینگها را از طریق جیمیل نیز ایجاد یا زمانبندی کنید.
در سرویس Google Meet برخلاف Duo قابلیت ضبط کردن تماس ویدیویی وجود دارد. البته این ویژگی مختص کاربران G Suite است.
هزینهی استفاده از Duo و Meet گوگل
سرویس چت ویدیویی Google Duo به صورت رایگان در اختیار عموم قرار گرفته است و به جز هزینهی ترافیک مصرفی اینترنت، هزینهی دیگری متوجه کاربر نخواهد بود. اما سرویس Meet نسخهی رایگان و پولی دارد. در صورت نیاز میتوانید یکی از پلنهای پولی را تهیه کنید.
محدودیت تعداد افراد در چت ویدیویی در سرویس Google Meet در پلان رایگان ۱۰۰ نفر است در حالی که در Duo به ۳۲ نفر محدود میشوید. در پلان رایگان Meet حداکثر زمان مکالمهی ویدیویی در یک نشست، ۶۰ دقیقه است و پس از آن میبایست نشست دیگری را آغاز کنید.
خوشبختانه گوگل اپلیکیشن Duo و Meet را برای اندروید، iOS و همینطور به صورت نسخهی تحت وب برای سایر سیستم عاملها نظیر ویندوز و لینوکس و مکاواس منتشر کرده است. لذا محدودیت خاصی در استفاده از این دو سرویس وجود ندارد.
guidingtechسیارهی آیتی