احتمالاً در مورد ربات چت هوش مصنوعی ChatGPT شنیدهاید و خبرهای آن را دنبال میکنید. چند ماه پیش خبری در خصوص موتور جستجوی چتجیپیتی منتشر شد اما متأسفانه این موتور جستجو در اختیار کاربرانی قرار گرفت که هزینه پرداخت کردهاند. خبر خوش برای کاربرانی که به سایت چت جی پی تی رایگان نیاز دارند این است که استفاده رایگان از چت جی پی تی به صورت موتور جستجو برای همه امکانپذیر شده است.
در ادامه به جزئیات بیشتر این خبر و نحوه استفاده از چت جی پی تی میپردازیم.
موتور جستجوی چت جی پی تی رایگان شد!
رباتهای چت هوش مصنوعی با معرفی ChatGPT موردتوجه همگان قرار گرفتند و اکنون چندین ربات هوش مصنوعی معروف و محبوب توسط گوگل، مایکروسافت و سایر کمپانیها در حال توسعه است. سازندگان چتجیپیتی گام بعدی فعالیت خود را روی معرفی موتور جستجو متمرکز کردهاند و میخواهند رقیبی برای موتور سرچ گوگل، بینگ مایکروسافت و سایر موتورهای جستجوی قدرتمند و محبوب معرفی کنند. به هر حال استفاده کردن از موتور جستجو متداولتر از چت با ربات هوش مصنوعی است.
چند ماه پیش خبری در خصوص معرفی ChatGPT Search منتشر شد که ویژهی کاربران پولی بود:
اکنون موتور سرچ چت جی پی تی به صورت رایگان در اختیار همه قرار گرفته است. البته برای استفاده کردن از آن به اکانت OpenAI نیاز دارید ولیکن ساخت اکانت بدون شماره موبایل امکانپذیر است و هزینهای ندارد. حتی بعضی از افراد برای حفظ حریم خصوصی، از سرویسهای ایمیل مستعار نظیر Simple Login یا Firefox Relay استفاده میکنند تا ایمیل واقعی خود را در مراحل ساخت حساب کاربری رایگان وارد نکنند.
آموزش استفاده از سایت چت جی پی تی رایگان
برای جستجو به کمک هوش مصنوعی چتجیپیتی به دانلود چت جی پی تی رایگان یا پولی نیازی نیست. در گوشی یا تبلت نیز دانلود چت جی پی تی برای اندروید الزامی نیست. کافی است به سایت موتور جستجوی چتجیپیتی مراجعه کنید. البته بهتر است در گوشی و تبلت با توجه به کوچکتر بودن صفحه نمایش، اپلیکیشن موبایل چتجیپیتی را نصب کنید تا جستجو سادهتر شود.
مراحل استفاده از سایت چتجیپیتی به صورت زیر است:
- آدرس ChatGPT.com را در نوار آدرس مرورگر اینترنت وارد کنید.
- پس از باز شدن سایت با حساب کاربری خودتان لاگین کنید.
- عبارتی را برای جستجو کردن وارد کنید. میتوانید از جملات محاوره ای و ساده استفاده کنید.
- کلید Enter یا Go را بزنید.
- نتایج جستجو به همراه ارجاعات مربوطه نمایان میشود.
روش کار با جستجو کردن در گوگل کروم و غیره متفاوت است چرا که در این مرورگرهای مدرن، میتوانید عبارت موردنظر را مستقیماً در نوار آدرس تایپ کنید و با فشار دادن کلید Enter، نتایج سرچ ظاهر میشود. اما پس از مدت کوتاهی به این روش جستجو عادت خواهید کرد. به علاوه در آینده قابلیت انتخاب موتور جستجوی جدیدی به اسم ChatGPT Search به عنوان موتور سرچ پیشفرض در مرورگرها اضافه میشود. در نتیجه جستجو کردن ساده و شبیه به کار با گوگل خواهد شد.
نکته: اگر در حساب کاربری خودتان لاگین نکرده باشید، دکمهی جستجو نمایش داده نمیشود!
اگر به همگامسازی یا Sync علاقه دارید و میخواهید آنچه در گوشی یا کامپیوتر جستجو کردهاید، در سایر وسایل متصل به حساب کاربری شما نیز موجود باشد، جای نگرانی نیست چرا که OpenAI سوابق جستجوی شما در موتور سرچ چت جی پی تی را ذخیره و همگامسازی میکند.
نصب افزونه چت جی پی تی روی کروم
اگر کاربر ویندوز یا لینوکس و مکاواس هستید، توجه کنید که نصب کردن اکستنشن یا افزونه روی مرورگری نظیر کروم یا مایکروسافت اج و به طور کلی مرورگرهای مبتنی بر کرومیوم، امکانپذیر است. نصب کردن افزونه استفاده از موتور سرچ چت جی پی تی را سادهتر میکند. لذا دانلود چت جی پی تی رایگان به شکل افزونه برای کروم را توصیه میکنیم. البته در این حالت هم لاگین در حساب کاربری ضروری است.
پس از نصب اکستنشن ChatGPT Search روی کروم، میتوانید عبارت و کلمات موردنظر را در نوار آدرس مرورگر وارد کنید و با فشار دادن کلید Enter، جستجو انجام میشود.
روش دیگر برای جستجو کردن این است که کلمه یا جملهای را در سایتها انتخاب کنید، روی آن راستکلیک کنید و گزینهی جستجو به کمک چتجیپیتی را انتخاب کنید.
The ChatGPT Search add-on is not available for Firefox, not yet anyway.
مقایسه ChatGPT Search با ربات چت هوش مصنوعی
نکتهی جالب در مورد نتیجه جستجو در موتور جستجوی ChatGPT این است که خلاصهای از اطلاعات موجود در سایتهای مختلف ارایه میکند و از این جهت شبیه به ربات چت هوش مصنوعی به نظر میرسد.
توجه کنید که ربات چت هوش مصنوعی ChatGPT با استفاده از مجموعه عظیمی از دادهها تعلیم داده شده است و به همین جهت در ارایه پاسخ سوالات در خصوص اطلاعات و رویدادهای قدیمی، عالی است. اما موتور سرچ چتجیپیتی با استفاده از اطلاعات بروز و آپدیتشده، تعلیم داده میشود. در نتیجه پاسخ به سوالات روز دقیقتر و بهتر است.
به عنوان مثال برنامهی جدیدی که انویدیا در کنار درایور کارت گرافیک برای گیمرها منتشر کرده، در موتور جستجوی چتجیپیتی کاملاً شناخته شده است و حتی افت سرعت اجرای بازیها که با نصب کردن این برنامه به وجود میآید و راهکاری برای برگرداندن سرعت به حالت عادی، در نتیجهی جستجو دیده میشود:
جستجو کردن در مورد نتیجه مسابقات ورزشی و پیشبینی وضعیت جوی و خلاصه اطلاعات روز به کمک موتور جستجوی چتجیپیتی امکانپذیر است و نتایج مطلوب است.
در نتایج جستجو ممکن است است تصاویری از سایتهایی که اطلاعات استخراج شده نیز موجود باشد.
یکی از مشکلاتی که شاید گریبانگیر موتور جستجوی ChatGPT شود، اخبار و اطلاعات جعلی است. با انتشار اخبار جعلی در منابع مختلف، ممکن است ربات هوش مصنوعی فریب بخورد و آن را به عنوان اخبار واقعی در نتایج جستجو نمایش بدهد. باید صبر کنیم و ببینیم که سازنده چتجیپیتی برای مقابله با این نوع مطالب چه راهکار و روشهای جالبی در نظر میگیرد.
در نهایت یادآوری میکنیم که استفاده از ChatGPT در برخی کشورها محدودیت دارد و به همین ترتیب برای استفاده کردن از موتور جستجوی ChatGPT Search نیز با محدودیت روبرو میشوید و چارهی کار استفاده از برنامههای تغییر آیپی است. راهکار دیگر این است که از هوش مصنوعی گوگل یا مایکروسافت استفاده کنید که با عنوان Google Gemini و Microsoft Copilot معرفی شده است، هر چند این محصولات نیز برای همهی کاربران در نقاط مختلف دنیا قابل استفاده نیست.
ghacksسیارهی آیتی