داشتن یک زیرساخت میزبانی مطمئن و پایدار برای سایت‌، مهم‌ترین قدم جهت موفقیت کسب‌وکارهای آنلاین در دنیای دیجیتال امروزی محسوب می‌شود. از جمله مهم‌ترین فاکتورهایی که هر سازمان یا وب‌سایت باید آن را داشته باشد، سرعت، امنیت و دسترسی دائمی به داده‌ها است. به‌ همین منظور بسیاری از شرکت‌ها تمایل دارند تا به‌جای استفاده از هاست‌های اشتراکی با قیمت پایین‌تر، به گزینه‌های حرفه‌ای‌تر یعنی سرور اختصاصی دسترسی پیدا کنند. در نتیجه تصمیم گرفتیم تا با هم به بررسی این‌که دلایل خرید سرور اختصاصی چیست بپردازیم و با هم ببینیم که چرا این سرویس برای شرکت‌های مطرح محبوب است؟

سرور اختصاصی چیست و چه انواعی دارد؟

سرور اختصاصی چیست و چه انواعی دارد؟

سرور اختصاصی در واقع نوعی سرویس میزبانی محسوب می‌شود که یک سرور فیزیکی را به‌طور کامل در اختیار کاربر یا همان سازمان و صاحب وب‌سایت قرار می‌دهد. در مدل اشتراکی منابع بین چند کاربر تقسیم می‌شود، اما در سرور اختصاصی تمامی منابع یعنی CPU، رم، فضای ذخیره‌سازی و پهنای باند تنها برای یک کاربر است. همین موضوع در نهایت منجر به عملکرد سریع‌تر، امنیت بالاتر و به‌طورکلی کنترل کامل‌تر بر سرور می‌شود. با توجه به این مزیت و بسیاری مزایای دیگر وبسایت worldwondersgardens معتقد است با وجود هزینه بیشتر این سرور، اما بسیاری از کسب و کارها تمایل دارند تا با سرمایه گذاری بیشتر به امکانات بهتر دسترسی داشته باشیند. پیش ‌از اقدام برای خرید سرور اختصاصی خوب است نگاهی به انواع مدل‌های آن داشته باشیم.

در جدول زیر یک مقایسه بسیار کلی درباره این سرورها و کاربردهای هریک خواهیم داشت تا با اطلاعات کامل‌تری برای خرید اقدام کنید.

نوع سرور

توضیحات

مدیریت‌شده

دارای پشتیبانی کامل، مناسب برای افراد بدون دانش فنی

مدیریت‌نشده

مدیریت کامل با کاربر، مناسب کاربران حرفه‌ای

لینوکس

مناسب برای برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان متن‌باز

ویندوز

مناسب برای اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های مبتنی بر .NET

ایران

میزبانی داخلی، سرعت و پایداری بالا برای کاربران داخل کشور

خارج (اروپا، آمریکا)

IP بین‌المللی، دسترسی جهانی و عبور از تحریم‌ها

دلایل خرید سرور اختصاصی چیست؟

حال با هم ببینیم که به چه دلیل سازمان‌ها به خرید سرور اختصاصی روی می‌آورند و دلیل محبوبیت آن در مقایسه با دیگر سرورها چیست؟

افزایش ترافیک وب‌سایت

اولین موردی که در پاسخ به سوال دلایل خرید سرور اختصاصی چیست به آن می‌پردازیم، رشد و افزایش ترافیک وب‌سایت است. افرادی که دارای فروشگاه آنلاین هستند یا به‌طور مستقیم در وب‌سایت خود با کاربر در ارتباطند به‌مرور زمان افزایش ترافیک را تجربه می‌کنند. سرورهای اشتراکی ظرفیت محدودی برای مدیریت هم‌زمان کاربران دارند و شاید در ساعات اوج مصرف دچار افت عملکرد یا در موارد بدتر قطعی شوند، اما با تهیه یک سرور اختصاصی می‌توانید با خیال راحت‌تری حتی افزایش ترافیک ناگهانی نظیر زمان‌ کمپین‌های تبلیغاتی، فروش‌های فصلی و یا رویدادهای ویژه را مدیریت کنید.

امنیت اطلاعات حساس

امنیت اطلاعات حساس در سرور اختصاصی

اگر در کسب‌وکار خود با داده‌های حساس نظیر اطلاعات مالی، ایمیل‌های محرمانه یا اطلاعات بیماران و داده‌های ارزشمند سروکار دارید، حتماً باید از سرور اختصاصی استفاده کنید. ازآن‌جایی‌که در این سرور هیچ کاربر دیگری به اطلاعات و محیط کاری شما دسترسی ندارد، از خطرات ناشی از هم گامی با وب‌سایت‌های مشکوک یا آلوده در امان مانده و همچنین دسترسی کامل به پیکربندی‌های امنیتی نظیر فایروال‌های پیشرفته، رمزنگاری داده و احراز هویت چندمرحله‌ای خواهید داشت.

آدرس IP اختصاصی

هر سرور اختصاصی یک IP منحصربه‌فرد برای خود دارد که این موضوع ضمن افزایش اعتبار دامنه از افت رتبه سئو هم جلوگیری می‌کند، همچنین باعث می‌شود ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنید کم‌تر وارد بخش اسپم شوند. اما در سرورهای اشتراکی اگر یکی از کاربران رفتار مشکوک داشته باشد، Ip مشترک بین دیگر کاربران هم جریمه شده و عملاً اعتبار شما کم خواهد شد.

سرعت عملکرد بالا

دیگر فاکتورهایی که در پاسخ به سوال دلایل خرید سرور اختصاصی چیست به آن اشاره می‌کنیم، دسترسی به منابع اختصاصی و سرعت بالا می‌باشد، دلیل آن‌هم این است که هیچ وب‌سایت دیگری از منابع شما استفاده نمی‌کند و همین مسئله باعث می‌شود که زمان بارگذاری صفحات به‌شدت کاهش پیدا کند. از جمله مزایای این سرعت بالا هم می‌توان به رضایت کاربران، افزایش نرخ ماندگاری آن‌ها در سایت و بالا رفتن رتبه سئو اشاره داشت.

داشتن منابع اختصاصی بدون محدودیت

در سرورهای اختصاصی شما به‌طور کامل بر روی CPU، رم، فضای ذخیره‌سازی و پهنای باند کنترل دارید و عملاً این منابع به‌طور کامل در اختیار شما قرار می‌گیرند. همچنین اجازه آن را دارید که منابع را طبق نیاز و خواسته خود ارتقا دهید. اما این امر در بسیاری از هاست‌های اشتراکی دیده نمی‌شود و عملکرد سایت‌های دیگر باعث افت عملکرد وب‌سایت شما خواهد شد.

بهبود سئو و تجربه کاربری

تاثیر سروراختصاصی بر سئوی سایت

مواردی نظیر سرعت سایت، پایداری و عدم قطعی جزو مهم‌ترین فاکتورها برای رتبه‌بندی در نتایج موتورهای جستجو محسوب می‌شوند. اگر وب‌سایت شما همیشه در دسترس باشد، کاربران زمان بیشتری در آن سپری کنند و دچار قطعی نشود، بالاتر رفتن رتبه را در نتیجه آن می‌بینید که این مورد با خرید سرور اختصاصی تضمین شده است.

مقابله با Throttling

Throttling درواقع کاهش عمدی سرعت پردازش و انتقال داده توسط ارائه دهنده است که معمولاً این مشکل در سایت‌های اشتراکی دیده می‌شود و می‌تواند در مواقع حساس سایت شما را دچار اختلال کند، اما در سرورهای اختصاصی هیچ محدودیتی از سمت شرکت ارائه دهنده وجود نداشته و شما اجازه این را دارید که از تمام ظرفیت سایت در هر زمانی‌که می‌خواهید استفاده کنید.

کنترل و سفارشی سازی کامل

با داشتن یک سرور اختصاصی آزادی عمل بیشتری دارید و می‌توانید تنظیمات سیستم‌عامل، نرم‌افزارهای خاص و موارد امنیتی پیشرفته را مطابق با نیازهای پروژه خودتان تعیین کنید. این ویژگی مخصوصاً برای شرکت‌های توسعه‌دهنده و سازمان‌هایی که به محیط‌های اختصاصی شخصی سازی شده نیاز دارند بسیار حیاتی است.

جمع‌بندی

اگر می‌خواهید یک میزبانی حرفه‌ای، پرسرعت و امن برای کسب‌وکار اینترنتی خود داشته باشید، توصیه ما به شما خرید سرور اختصاصی است. فرقی نمی‌کند که دارای فروشگاه اینترنتی هستید یا یک وب‌سایت پرترافیک خبررسانی دارید، با داشتن سرور اختصاصی به‌طور کامل بر روی منابع خود کنترل داشته و می‌توانید همگام با رشد کسب‌وکار خود زیرساخت‌های وب سایتتان را هم پیشرفته‌تر کنید.