در اندروید برای مجاز قلمداد کردن فروشگاههای اپ غیر از گوگل پلی، گزینهای به اسم Unknown Sources در تنظیمات موجود است. با فعال کردن این سوییچ، میتوان از دیگر وبسایتها و فروشگاههای اپلیکیشن، موارد دلخواه را دانلود و نصب کرد. گوگل تصمیم گرفته که در نسخهی جدید اندروید یعنی اندروید O یا همان اندروید ۸، این قابلیت را کمی تغییر دهد و بتوان اجازهی نصب اپ را به یکایک منابع به صورت جداگانه داد. به این ترتیب میتوان نصب اپ دانلود شده توسط مرورگر گوگل کروم یا کافه بازار را مجاز و نصب اپ از Amazon را غیرمجاز تعریف کرد!
نصب اپ از منابع ناشناس در نسخههای قبلی اندروید چگونه کار میکرد؟
Unknown Sources یا منابع ناشناس به تمام روشهای دانلود و نصب اپ به جز فروشگاه رسمی اندروید یعنی Google Play گفته میشود. شاید در یک فروشگاه معتبر هیچ اپلیکیشن آلودهای و هیچ ویروسی وجود نداشته باشد اما به هر حال برای احتیاط بیشتر، حالت پیشفرض اندروید این است که فقط اپهای دانلود شده از گوگل پلی نصب میشوند.
برای تغییر این وضعیت محدودکننده کافی است به مسیر زیر در تنظیمات گوشی بروید و گزینهی Unknown Sources را فعال کنید:
Settings > Security
به این ترتیب میتوانید اپها را به کارت حافظه منتقل کنید و از کارت حافظه نصب کنید و یا اپها را از هر وبسایتی که مورداعتماد است، دانلود و نصب کنید.
مزایا و معایب نصب اپ با فعال کردن Unknown Sources
این ویژگی اندروید بسیار مفید و عالی است اما چرا؟
توسعهدهندگان اپ میتوانند به راحتی برنامههای خود را بنویسند و برای تست به گوشی یا تبلت خویش منتقل کنند. محدودیتی در نصب وجود ندارد.
مزیت دوم برای کاربران معمولی و به خصوص ایرانیها این است که نصب اپ از فروشگاههایی به جز گوگل پلی ممکن میشود. یادمان باشد که گوگل پلی کم و بیش IPهای ایرانی را محدود میکند!
مزیت سوم این است که میتوان اپهای آپدیتشده را از یک ابزار اندرویدی به دیگری منتقل کرد و لزوماً نباید از روش دانلود و نصب که نیاز به اینترنت دارد، استفاده کرد.
اما اشکال اساسی اندروید این است که با فعال کردن گزینهی Unknown Sources، نصب ویروس و بدافزار از هر منبعی ممکن میشود! به عنوان مثال ممکن است یک پیام تلگرام یا یک SMS دریافت کنید که محتوای آن یک بدافزار کوچک است. این بدافزار به سرعت دانلود و نصب میشود و عواقب شومی به دنبال دارد.
در اندروید Oreo منابع مجاز نصب اپ را دقیقتر تعریف کنید
گوگل برای حل این معضل بزرگ، در اندروید ۸ یک ویژگی جالب اضافه کرده است. این بار منابع ناشناس شامل تمام موارد غیر از گوگل پلی نمیشود بلکه میتوان مشخص کرد که کدام اپهای فروشگاهی و ... مورداعتماد است و کدام موارد مشکوک هستند. به این ترتیب کارت حافظه که شاید آلوده به ویروس باشد، به راحتی گوشی را آلوده نمیکند و همینطور وبسایتهای مشکوک کاری از دستشان بر نمیآید.
در اندروید ۸ حتی میتوان اپهایی که با مرورگرها و دانلود منیجرهای مختلف دانلود شده را به صورت جداگانه مجاز یا غیرمجاز تعریف کرد. بنابراین اگر اپ توسط مرورگری مثل کروم دانلود شده باشد، مجاز محسوب میشود و اگر توسط سایر مرورگرها دانلود شده باشد، غیرمجاز است. مثال دیگر اپهای فروشگاهی است. میتوان اپی مثل کافه بازار را مجاز دانست و دیگر اپهای فروشگاهی را غیرمجاز. در حقیقت یکی از انواع ویروسهای اندرویدی، ویروسهایی است که پس از نصب، مرتباً ویروسهای دیگری از وبسایتهای ناشناخته دانلود میکنند و در حقیقت یک اپ فروشگاه اپ مملو از اپهای آلوده هستند! در اندروید ۸ تنظیمات طبق نظر کاربر انجام میشود.
در اندروید ۸ چگونه نصب اپ از منابع مختلف را مجاز یا غیرمجاز تنظیم کنیم؟
و در نهایت به روش استفاده از حالت جدید Unknown Sources در اندروید O میرسیم. برای انجام تنظیمات، طبق معمول روی آیکون چرخدندهایشکل تنظیمات بالای بخش نوتیفیکیشنها تپ کنید.
در منوی تنظیمات روی گزینهی Apps & Notifications تپ کنید و در صفحهی بعدی نیز روی گزینهی Advanced تپ کنید.
روی آخرین گزینه یعنی Special App Access که دسترسیهای خاص اپ است، تپ کنید. در صفحهی بعدی نیز آخرین گزینه یا Install Unknown Apps را انتخاب کنید.
اکنون اپلیکیشنی که از نظر شما مجاز است اپ دانلود و نصب کند را در لیست اپها پیدا کنید و روی آن تپ کنید. به عنوان مثال اگر توسط مرورگر کروم اپ از وبسایتی دانلود میکنید و میخواهید از این روش اپ نصب کنید، مرورگر کروم را انتخاب کنید. در صفحهی بعدی نیز سوییچ Allow from this source که به معنی مجاز بودن این منبع است را در حالت فعال قرار دهید.
اکنون گوگل کروم منبعی مجاز و قابلاعتماد است. همین مراحل را در مورد فروشگاههای دانلود اپ مثل کافه بازار و ... طی کنید تا همیشه اپها به راحتی نصب شوند.
چگونه متوانیم سرعت نت را بالا ببریم