تنظیمات Ease of Access ویندوز ۱۰ بخشی است که به کاربرانی که با چالشهای فیزیکی روبرو هستند اجازه میدهد تا سیستم عامل را دستکاری کنند تا راحتتر بتوانند از ویندوز استفاده نمایند.
با این تنظیمات استفاده از دستگاه حتی بدون داشتن نمایشگر، ویرایش تنظیمات و پیکربندیهای مختلف ممکن میشود.
آپدیتSpring Creators نسخهی 1803 ویندوز ۱۰ امکانات تازهای را در این زمینه در اختیار کاربران قرار میدهد. اگر میخواهید ببینید چه بخشهایی به تنظیمات Ease of Access اضافه شده با سیارهی آیتی همراه باشید.
تغییرات تنظیمات Ease of Access در نسخهی v803 ویندوز ۱۰
تنظیمات جدید این بخش را برای راحتی بیشتر میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
یافتن آسانتر
کاربران حالا به راحتی میتوانند از کورتانا بخواهند که تنظیمات موردنیاز آنها را برایشان پیدا و فعال کند. تعدادی از این تنظیمات جدید که به بخش Ease of Access اضافه شده عبارتاند از:
- توانایی زوم کردن یا بزرگنمایی
- روشنتر کردن نوشتهها در صفحات جدید گروه Vision
- صفحهی مخصوصی برای صدا در گروه Hearing
- صفحهی مخصوصی برای صحبت کردن و کنترل چشم در گروه Interaction
یادگیری آسان
کاربرانی که برای انجام کارهایشان وابستگی زیادی به کیبورد دارند، با استفاده از تنظیمات بخش Ease of Access میتوانند به میانبرهایی دسترسی داشته باشند که انجام کارهای متداول را برای آنها آسانتر میکند.
علاوه بر میانبرهای کیبورد، چند صفحه مثل صفحهی Color Filters هم در گروه Vision بازطراحی شده که به شما کمک کند تا سریعتر بتوانید تنظیماتی که به درد شما میخورند را پیدا کنید. افرادی که دچار مشکلات بینایی جزئی هستند (کور رنگی) نمیتوانند رنگهای مختلف را تشخیص دهند، به خصوص رنگهایی که به سمت طیف رنگی قرمز و سبز نزدیک است. طراحی بخش Color filter در ویندوز ۱۰ برای کمک به همین افراد صورت گرفته است.
استفادهی آسان
در آخر کاربرانی هستند که برای کارهای خود به راوی یا Narrator متکی هستند. این افراد اکنون میتوانند با استفاده از لندمارکها و عنوانها در اپلیکیشن Settings جابجا شوند. مسیریابی از طریق عناوین قبلاً فقط به وبگردی محدود بود، اما حالا در تعدادی از اپلیکیشنها نیز در دسترس قرار گرفته است. علاوه بر این، چند کنترل جدید هم به این بخش اضافه شده که عبارتاند از:
- توانایی غیرفعال کردن خودکار نوارهای اسکرول مخفی در صفحهی Display ویندوز
- امکان انتخاب کانال خروجی صدا برای راوی یا Narrator
علاوه بر موارد فوق، تغییراتی دیگر هم به این بخش اضافه شده است:
راوی: برای مدیریت تمرکز و همگامسازی سیستم.
تغییرات مرورگر Edge: اگر بارگذاری یک صفحه بیش از حد معمول طول بکشد حالا راوی با استفاده از عبارتهایی مثل Loading page یا Still Loading اعلام میکند که آن صفحه هنوز در حال بارگذاری است، و در صورتی که بارگذاری تمام شود با اعلام عبارت Loading complete این اتفاق را به کاربر اطلاع میدهد. چند میانبر کیبورد هم به راهنماهای رابط کاربری اضافه شده تا به راوی صفحه یاد بدهد که با چه سرعت باید ویژگیهای مختلف را فراخوانی کند.
بهبودهای صوتی: کسانی که از راوی استفاده میکنند حالا میتوانند قالببندیهای متن مثل درشتی، کجی یا زیرخطدار بودن کلمات را بدون زحمت اضافه در سیستم مشخص کنند. پشتیبانی از زبانهای جدید مثل اردو، فارسی، اکراینی و تلوگو هم به این سیستم اضافه شده است.
بهبودهای بریل: دستگاههای بریل بعد از روشن شدن دستگاه بر روی صفحهی ورود ظاهر میشوند. به علاوه، وقتی بین راوی و سایر سیستمهای صفحهخوان سوئیچ میکنید پیکربندی مجدد صفحهی بریل بسیار سادهتر شده است.
اگرچه بخش کنترل چشم هنوز در مرحلهی پیشنمایش یا مراحل ابتدایی توسعه قرار دارد، ولی مایکروسافت تغییرات جدیدی را برای این بخش معرفی کرده است. این تغییرات عبارتاند از:
- پشتیبانی از مسیریابی آسانتر همراه با امکان اسکرول کردن و قابلیت کلیک چپ و راست
- پایین آوردن زمان لازم برای بازیابی وظایف عادی و فعالسازی امکان دسترسی سریع به بخش استارت، تایملاین، تنظیمات و کالیبرهسازی دستگاهها
- انعطافپذیری برای توقف موقت کنترل چشم.
مایکروسافت از کاربران خواسته تا پیشنهادات خود را برای بهبود امکانات این بخش به این شرکت اعلام کنند. شما چه نظری در این باره دارید؟ دیدگاههای خود را از بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
thewindowsclubسیارهی آیتی