گیمرها همیشه به دنبال اجرای هر چه روانتر و سریعتر بازیها هستند. به خصوص گیمرهای PC که کارت گرافیک و رم و پردازندهی سیستمشان، بسیار متفاوت و متنوع است. نرمافزارهای رایگانی مثل Toolwiz GameBoost و GBoost و همینطور AMD Fusion Utility، از جمله نرمافزارهایی هستند که سرعت اجرای بازیها را کمی بهتر میکنند. در ادامه به معرفی ۵ نرمافزار رایگان و شیوهی استفاده از آنها برای بهینه کردن استفاده از سختافزار سیستم جهت اجرای سریعتر بازیها، میپردازیم. با ما باشید.
برای بهینه کردن سرعت اجرای بازیها، چه باید کرد؟
قبلاً با اصول کلی افزایش سرعت اجرای بازیها روی کامپیوتر و لپتاپ، آشنا شدیم:
نکاتی که در باب تنظیمات گرافیکی بازیها در مقالهی فوق بررسی شده، اساسیترین راه برای بهبود سرعت اجرای بازی و جلوگیری از تیک زدن و لگ داشتن، محسوب میشود. ولیکن پس از انجام بهینهسازیهای گرافیکی و ... میتوان از نرمافزارهای Game Booster نیز استفاده کرد. گیم بوسترها نرمافزارهایی هستند که استفاده از پردازنده و رم و هارددیسک و حتی کارت گرافیک سیستم را بهینه میکنند، به این صورت که پردازشهای دیگر، کمی محدود شده و اولویت به بازیها داده میشود تا بیش از پیش از پردازنده و رم و کارت گرافیک و همینطور هارددیسک یا SSD، استفاده کنند.
حتی در برخی بستههای امنیتی و آنتیویروسها، حالتی به اسم Game Mode وجود دارد که بهتر است حین اجرای بازی، فعال شود. در حالت گیم مود، آنتیویروس از اسکن کردن فایلها تا جایی که ممکن است، خودداری میکند اما امنیت سیستم نیز موردتوجه است و مشکلی ایجاد نمیشود.
با GBoost سرعت اجرای بازیها را افزایش دهید
این گیم بوستر خاص، زمانی که یک بازی اجرا میشود، سایز پردازشها و اپهای غیرضروری را میبندد تا منابع پردازشی آزاد شود و بازی با سرعت بالاتری اجرا شود.
استفاده از GBooster بسیار ساده است. کافی است آن را اجرا کنید و سپس روی دکمهی Press To Boost بزرگی که در واسط گرافیکی آن قرار گرفته، کلیک کنید.
افزایش سرعت بازیها با نرمافزار Toolwiz GameBoost
این نرمافزار در کنار بستن پردازشهای اضافی، سرویسهای پسزمینه مثل Windows Update را نیز تغییر میدهد و زمانبندی اجرای خودکار را متوقف میکند تا حین اجرای بازی، بستههای بروزرسانی ویندوز، دانلود و نصب نشود. از دیگر اقدامات این نرمافزار، متوقف کردن قابلیت کشف خودکار پراکسی و همینطور شرتکاتهای کیبورد است. خوشبختانه این تغییرات موقتی است و به راحتی میتوان به حالت عادی ویندوز برگشت.
ایامدی و Fusion Utility برای بهینه کردن سرعت اجرای بازیها
نرمافزار بعدی محصولی از کمپانی ایامدی است که یکی از قطبهای طراحی و تولید تراشههای گرافیکی در جهان است. این نرمافزار برای سیستمهای مبتنی بر محصولات ایامدی طراحی شده است و با یک کلیک ساده، پردازشهای پسزمینه را متوقف میکند. در Fusion Utility قابلیتهای جالبی مثل شتابدهی به عملکرد هارددیسک یا Hard Drive Acceleration و بهینهسازی خودکار یا Auto-Tuning پیشبینی شده که اجرای ویندوز و سایر نرمافزارها را سبکتر میکند تا بازی با سرعت بالاتری لود و اجرا شود. به علاوه در این نرمافزار میتوان چندین پروفایل مختلف تعریف کرد و به تناسب بازیها، از آن استفاده کرد.
بهینه کردن اجرای بازیها و عیبیابی با GameFire
نرمافزار بعدی لیست ما، گیمفایر است. در نسخهی رایگان GameFire با کلیک کردن روی دکمهی Turn On Game Mode، تنظیمات لازم برای اجرای بهتر بازیها، اعمال میشود. در این نرمافزار میتوان بازیهای موردعلاقه را به لیست بازیها اضافه کرد تا از محیط نرمافزار، مستقیماً قابلاجرا باشند. در این نرمافزار ابزار عیبیابی یا System Diagnostics نیز پیشبینی شده که اطلاعات عمومی و مفید در مورد سیستم نمایش میدهد.
افزایش سرعت بازیها با Wise Game Booster
نرمافزار Wise Game Booster هم یکی از نرمافزارهای رایگان برای بهبود سرعت اجرای بازیهاست. در این نرمافزار هم لیست بازیها و بهینهسازیهای سیستمی (System Optimization) و پردازشهای پسزمینه و سرویسها (Service Optimization)، در دستههای جداگانه وجود دارد. میتوان از بهینهسازی سیستم استفاده کرد ولیکن از بهینهسازی پردازشها استفاده نکرد و در حقیقت انتخاب نوع بهینهسازی، توسط کاربر انجام میشود.
Razer Cortex Game Booster
نرمافزاری که کمپانی معروف ریزر برای بهینهسازی اجرای بازیها طراحی کرده، امکاناتی مثل دیگر نرمافزارهای معرفی شده دارد و علاوه بر این، پس از اتمام بازی، آماری از عملکرد سیستم ارایه میدهد. برای استفاده از این نرمافزار، ابتدا به وبسایت رسمی Razer مراجعه کرده و آن را دانلود نمایید و سپس یک حساب کاربری ساده بسازید و اکانت خود را تأیید کنید.