برای افزایش سرعت گوشیهای ارزانقیمت اندرویدی که فقط ۲ گیگابایت رم و پردازندهای با هستههای ضعیف دارند، راههای زیادی وجود دارد. اگر نحوهی استفادهی صحیح از این محصولات را بدانیم، حتی با گوشیهای ارزانقیمت هم میتوان امور روزانه را به خوبی انجام داد و کم بودن سرعت را حس نکرد.
در این مقاله به روشهایی برای افزایش سرعت گوشیها و تبلتهای اندرویدی میپردازیم. برخی راه حلها مختص محصولات شیائومی است اما اصول کلی مثل استفاده از لانچر سبک، برای تمام محصولات اندرویدی صادق است.
یکی از گوشیهای ارزان و جالب شیائومی، Redmi 5A است که با وجود قیمت حدود ۸۰ دلار، مجهز به حسگر اثر انگشت است! ۲ گیگابایت حافظهی RAM و ۱۶ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی نیز در این گوشی به کار رفته که برای استفاده در درازمدت جالب به نظر نمیرسد اما میتوان با راهکارهای ساده، از گوشیهای ارزانقیمت اندرویدی هم چند سالی به راحتی استفاده کرد.
از اپهای سبک و نسخهی Lite اپلیکیشنهای فیسبوک، اسنپچت و ... استفاده کنید
اپلیکیشنهای شبکههای مجازی مثل اینستاگرام از جمله اولین اپهایی هستند که اغلب کاربران روی گوشی یا تبلت اندرویدی خویش نصب میکنند. برخی از این اپلیکیشنها از نظر استفاده از منابع پردازشی مثل پردازنده و رم و پردازندهی گرافیکی و همینطور مصرف باتری، وضعیت جالبی ندارند، به خصوص اپ فیسبوک که همیشه جزء اپهای پرمصرف بوده است.
اما چه کنیم؟ راه حل اول این است که اپلیکیشنهای متعددی که برای گذراندن وقت در شبکههای اجتماعی نصب کردهایم را کاهش دهیم چرا که اپهای متعدد علاوه بر استفادهی بیش از حد از منابع سختافزاری و کند کردن گوشی، زمان مفید کاربر را هم کمتر میکنند و به دیگر امور روزانه و ارتباطات فیزیکی با خانواده و دوستان نمیرسد!
دومین پیشنهاد این است که از نسخهی Lite برخی اپها استفاده کنید. متأسفانه همهی اپها نسخهی لایت یا سبک ندارند اما برخی از اپها مثل Facebook، نسخهای ساده و سبکتر مثل Facebook Lite دارند.
برای یافتن اپهای سبکی مثل Facebook Lite و Twitter Lite و ... از اپلیکیشن به اسم Hermit که در توضیحات آن Lite Apps Browser یا مرورگر اپهای سبک آمده، استفاده کنید. در این اپ لیستی ااز نسخهی سبک برخی اپلیکیشنهای مهم را خواهید دید.
مشکل کمبود حافظهی داخلی را با اضافه کردن SD Card حل کنید
اگر حافظهی داخلی گوشی شما بسیار کم است و در آن اسلات کارت حافظه پیشبینی شده است، میتوانید یک کارت حافظهی میکرواسدی خریداری کرده و عکسها و فیلمها و فایلهای دانلودی را روی این حافظهی جدید ذخیره کنید.
اگر حافظهی داخلی گوشی با فیلمهای حجیم و فایلهای دانلودشدهی بزرگ پر شود، نه تنها نصب کردن اپلیکیشنهای بیشتر غیرممکن میشود بلکه ممکن است افت سرعت بسیار زیادی را تجربه کنید و حتی برخی اپلیکیشنها با ارور کمبود حافظهی داخلی، به کلی اجرا نشوند!
توجه کنید که محل پیشفرض ذخیره شدن ویدیوهایی که دوربین گوشی ثبت میکند، به صورت پیشفرض حافظهی داخلی است. در محصولات شیائومی و همینطور سایر تولیدکنندگان، اپ دوربین را اجرا کنید و روی منو و گزینهی مربوط به تنظیمات یا Settings تپ کنید. ممکن است گزینهای برای انتخاب فولدر ذخیره کردن عکس و فیلمها موجود باشد و ممکن است یک سوییچ ساده برای این تغییر در نظر گرفته شده باشد، مثل گوشی Redmi 5A شیائومی:
همینطور در مورد فایلهایی که اپهای دانلود منیجر مثل ADM دانلود میکنند هم حافظهی داخلی محل اصلی ذخیره کردن فایلهاست. لذا پس از اضافه کردن کارت حافظه، میبایست تغییراتی در تنظیمات اپ دوربین و اپ مدیریت دانلود بدهید. اگر اپ دیگری دارید که دیتا یا فایلهای زیادی دانلود میکند هم بهتر است همین کار را انجام دهید.
در مورد فرمت کردن، انتخاب صحیح کارت حافظه و همینطور روش انتقال اپها از حافظهی گوشی به کارت میکرواسدی در نسخههای مختلف اندروید، صحبت کردیم که ممکن است بسیار مفید واقع شود:
از امکاناتی مثل چند کاربره کردن گوشی و تبلت، Second Space و Dual Apps و رمزگذاری حافظه استفاده نکنید
در اندروید قابلیتهای وجود دارد که مناسب تمام سختافزارها نیست و سختافزارهای ضعیف را به شدت کند میکند. به عنوان مثال اگر رمزگذاری کامل حافظه فعال باشد، سرعت نوشتن و خواندن داده از حافظه، کم میشود و در نتیجه سرعت اجرای اپها، بارگذاری تصاویر و فیلمها و ... کاهش پیدا میکند. اضافه کردن چند کاربر برای یک گوشی یا تبلت هم چیزی نیست که برای محصولات ارزانقیمت و ضعیف، مناسب باشد.
در برخی گوشیها قابلیتهایی وجود دارد که سازنده اضافه کرده است. به عنوان مثال Dual Apps شیائومی که برای ایجاد نسخهی کپی از اپلیکیشنها با دیتا و کش مجزا به کار میرود. قابلیت دیگر Second Space است که در MIUI شیائومی برای ایجاد بخش مجزایی از حافظه با حفاظت بیشتر، در نظر گرفته شده است. این قابلیتهای اضافی نیز بیشتر مناسب گوشیهای سریع ردهاول هستند. در محصولات سامسونگ هم اگر از Secure Folder استفاده کنید، سرعت گوشی قدری کمتر میشود.
استفاده از ابزار پاکسازی و یا اپهایی برای پاکسازی حافظه
اگر در رام اختصاصی که سازندهی گوشی یا تبلت برای محصول طراحی کرده، ابزاری برای اسکن کردن حافظهی داخلی و لیست کردن فایلهایی که حذفشان مشکلی ایجاد نمیکند، وجود دارد، بهتر است هر از گاهی فایلهای بلااستفاده را حذف کنید. به عنوان مثال در اغلب گوشیهای شیائومی ابزاری به اسم Deep Clean وجود دارد. گوگل هم در اپلیکیشن Files Go خود برای پاکسازی حافظه، تنظیماتی در نظر گرفته است. فایلهای تکراری که در دو مکان ذخیره شدهاند، فایلی نصب کردن اپلیکیشنهای اندروید و فایلهای حجیمی که در حافظه موجود است، حافظهی داخلی را بیهوده پر میکند.
یکی از ویژگیهای جالب در این نوع اپها و ابزارهای پاکسازی، استفاده از زمانبندی اجرای خودکار است. به عنوان مثال بد نیست اجرای خودکار فرآیند اسکن و پاکسازی را هر چند روز یک بار و یا هر هفته یک بار انجام دهید. در محصولات شیائومی برای فعال کردن حالت زمانبندی اسکن و پاکسازی، اپ Security را اجرا کنید و اسکرول کنید تا به Deep Clean برسید. در این بخش نیز روی Settings تپ کنید و تنظیمات دلخواه را انجام دهید.
در برخی اپها مثل اینستاگرام و تلگرام، ممکن است تنظیمات به گونهای باشد که هزاران عکس و فایل صوتی و ویدیویی در حافظهی داخلی گوشی ذخیره شود! در این صورت علاوه بر اینکه حافظه پر شده، سرعت اسکن کردن حافظه و بارگذاری تصاویر و فایلهای مالتیمدیا هم کاهش پیدا میکند. به عنوان مثال اگر با اپلیکیشن گالری و یا اپی که عکسهای موجود روی حافظهی گوشی را لیست میکند، حافظهی داخلی را اسکن کنید، ممکن است فرآیند اسکن بیش از نیم ساعت طول بکشد! روشن است که نباید این فولدرها را به حال خود رها کرد تا افزایش تعداد فایلها ادامه پیدا کند.
اندروید کند است؟ یک لانچر سبک و ساده نصب کنید و صفحات خانه را ساده کنید
یکی از مشکلات اساسی در اندروید، مقولهی لانچر و صفحات خانه است. برخی کاربران از لانچرهایی استفاده میکنند که مملو از تنظیمات بیاستفاده است و حتی در صفحات خانهی متعددی که ایجاد میکنند هم آیکونهای تمام اپها و شرتکاتهای متعدد میچینند و حتی از ویجتهای زیبا اما کمکاربرد استفاده میکنند. نمایش تعداد زیادی آیکون، شرتکات و ویجت و همینطور دکمههای مربوط به تنظیمات، نه تنها مفید نیست بلکه سرعت گوشی را کاهش میدهد.
به جای استفاده از لانچرهای پیچیده و سنگین که امکانات بسیار زیادی دارند، یک لانچر ساده و سبک نصب کنید. لانچرهایی مثل GO Launcher یا Lawnchair Launcher از نظر قابلیت سفارشی کردن ظاهر و تنظیمات متعدد، عالی هستند اما بهتر است از لانچرهای معروف و سبک مثل Nova Launcher و Apex Launcher استفاده کنید. این دو لانچر بسیار سبک بوده و از نظر سفارشی کردن ظاهر و همینطور ژستهای حرکتی، بسیار عالی هستند.
مورد جالب دیگری که برخی کاربران انجام میدهند و عملکرد را کند میکند، استفاده از انیمیشنهای متعدد و همینطور تصویر متحرک برای پسزمینهی صفحات خانه است! با این کار حتی مصرف باتری هم بیشتر میشود.
guidingtechسیارهی آیتی