یکی از قابلیت‌های مفید و قدیمی سیستم عامل اندروید، ویجت است. Widget در حقیقت یک نرم‌افزار کوچک است که اطلاعات مربوط به اپلیکیشن اصلی را به صورت کوچک و زنده نمایش می‌دهد و می‌توان آن را در صفحات خانه قرار داد.

ویجت‌ها بسیار متنوع هستند. ویجت‌هایی برای مرور کردن رویدادها مثل تقویم و تاریخ، وضعیت آب‌و‌هوایی، مسیریابی و  ترافیک راه‌ها، پخش موسیقی، مرورگر فید یا خبرنامه‌ی سایت‌ها و همین‌طور تغییر دادن تنظیمات گوشی و بسیاری امور دیگر ساخته شده است.

در این مقاله با روش اضافه کردن ویجت‌ها در صفحات خانه‌ی اندروید آشنا می‌شویم که مراحل آن بسته به رام گوشی متفاوت است اما اصول کلی ساده و یکسانی دارد.

چرا ویجت در اندروید بسیار مهم و مفید است؟

در اندروید می‌توان آیکون اپلیکیشن‌ها را به صورت دلخواه در صفحات خانه چید مگر آنکه سازنده‌ی گوشی برای صفحات خانه هم طراحی خاص خود را اعمال کرده باشد و تغییرات سفارشی، محدود باشد. علاوه بر آیکون اپلیکیشن‌ها، می‌توان از ویجت‌ها استفاده کرد. یک ویجت ساده ممکن است اطلاعات مفیدی که در اپلیکیشن اصلی وجود دارد را به صورت کوچک و ساده نمایش دهد. به همین جهت کاربران حرفه‌ای برای تسریع امور از Widget استفاده می‌کنند.

به عنوان مثال به جای اجرا کردن اپلیکیشن آب‌وهوا می‌توان ویجت مربوط به آن را در صفحه‌ی خانه قرار داد تا بدون اجرا کردن اپ اصلی و با نگاهی سریع به نمایشگر گوشی، اطلاعات مختصر و مفیدی در مورد وضعیت جوی به دست آید.

بنابراین می‌توان گفت که ویجت یکی از اساسی‌ترین قابلیت‌های Android است که به تدریج در ویندوز و iOS نیز به صورت مشابه اضافه شده است.

ویجت در اندروید: نحوه اضافه کردن و حذف کردن ویجت‌ها و آشنایی با انواع ویجت

اغلب افراد ویجت تقویم را در صفحه‌ی خانه‌ی اندروید اضافه می‌کنند. مهندسین و کسبه نیز معمولاً ویجت اپ ماشین حساب را روی صفحه‌ی خانه‌ی گوشی خود قرار می‌دهند. کسانی که مرتباً مسافرت می‌کنند، ویجت مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریابی و همین‌طور ویجت اپلیکیشن وضعیت آب‌وهوا را روی صفحه‌ی اصلی گوشی خود قرار می‌دهند. اصحاب موسیقی و علاقه‌مندان به موسیقی نیز ویجت اپ پخش موسیقی را روی صفحه قرار می‌دهند تا به راحتی پخش موسیقی را متوقف کنند یا موزیک قبلی و بعدی را پخش کنند.

توجه داشته باشید که ویجت‌ها ممکن است از نظر بار پردازشی و استفاده از شبکه (وای-فای یا اینترنت سیم‌کارت) سبک و بهینه باشند اما همیشه هم اینطور نیست و ممکن است قرار دادن چند ویجت خاص در صفحه‌ی خانه، مصرف باتری را به شدت افزایش دهد.

چگونه ویجت اپ‌ها را در صفحات خانه اندروید اضافه کنیم؟

روش معمول که در اغلب محصولات کاربرد دارد، این است که روی فضای خالی صفحه‌ی خانه تپ کرده و مکث کنیم.

 

ویجت در اندروید: نحوه اضافه کردن و حذف کردن ویجت‌ها و آشنایی با انواع ویجت

پس از لحظاتی کوتاه، صفحه‌ی خانه کوچک می‌شود و عناصری در بالا و پایین صفحه اضافه می‌شود. معمولاً گزینه‌هایی مثل Wallpaper و Theme و Home Screen Settings و همین‌طور گزینه‌ی Widgets را در بخشی از صفحه مشاهده می‌کنیم که بسته به سازنده‌ی گوشی و رام آن، طراحی و چیدمان متفاوتی دارد. روی گزینه‌ی Widgets تپ کنید.

ویجت در اندروید: نحوه اضافه کردن و حذف کردن ویجت‌ها و آشنایی با انواع ویجت

لیستی از تمام ویجت‌های موجود و قابل‌استفاده نمایش داده می‌شود. طبعاً هر اپلیکیشنی دارای ویجت نیست و به علاوه برخی اپ‌ها دارای چند ویجت با طرح‌های مختلف و بزرگ یا کوچک هستند. با حرکت جاروبی بین صفحات لیست ویجت جابجا شوید و یا با حرکت جاروبی به سمت بالا و پایین، در لیست طولانی و تک‌صفحه‌ای جابجا شوید.

در صورت نیاز اگر صفحه‌ی ویجت‌ها دارای ابزار Search است، می‌توانید نام اپ موردنظر خود را جست‌وجو کنید و سریع‌تر به ویجت موردنظر خود دسترسی پیدا کنید.

ویجت در اندروید: نحوه اضافه کردن و حذف کردن ویجت‌ها و آشنایی با انواع ویجت

پس از پیدا کردن ویجت موردنظر، روی آن تپ و مکث کنید. لیست ویجت ناپدید می‌شود و به صفحه‌ی خانه برمی‌گردید و می‌توانید با حرکت انگشت روی صفحه، ویجت انتخاب‌شده را در موقعیت مناسب قرار دهید. برای قرار دادن ویجت، انگشت خود را از صفحه نمایش گوشی جدا کنید.

ویجت در اندروید: نحوه اضافه کردن و حذف کردن ویجت‌ها و آشنایی با انواع ویجت

در صورت نیاز پس از قرار دادن ویجت نیز می‌توان روی آن تپ و مکث کرد و سپس آن را جابجا کرد و در موقعیت دلخواه دیگری رها کرد. در برخی رام‌های اندروید، این قابلیت وجود دارد که ویجت‌ها را کوچک‌تر یا بزرگ‌تر کنیم. به این منظور کافی است روی ویجت تپ کرده و مکث کنید تا مستطیلی که مرزهای آن را نشان می‌دهد، نمایان شود و در ادامه روی ضلع دلخواه تپ کرده و به سمتی درگ کرده و رها کنید تا ویجت بزرگ یا کوچک شود.

ویجت در اندروید: نحوه اضافه کردن و حذف کردن ویجت‌ها و آشنایی با انواع ویجت

به همین سادگی می‌توان ویجت‌ها را در صفحات خانه‌ی اندروید اضافه کرد. برای حذف کردن ویجت نیز می‌توان روی آن تپ و مکث کرد و سپس آن را درگ کرده و روی آیکون سطل زباله رها کرد. در برخی رام‌ها نیز ممکن است آیکون ضربدر برای حذف کردن ویجت در گوشه‌ی آن ظاهر شود. در این صورت با تپ کردن روی آیکون ضربدر، ویجت دیلیت می‌شود ولیکن هر زمان که لازم باشد می‌توان ویجت را مجدداً اضافه کرد. به عبارت دیگر با دیلیت کردن ویجت، اپ مربوطه به کلی آن‌اینستال و حذف نمی‌شود.