در اندروید اپهای مختلفی برای فیلمبرداری و همینطور عکاسی از صفحه وجود دارد. در نسخههای قدیمیتر اندروید برای استفاده از برخی اپهای فیلمبرداری از صفحه، به دسترسی روت نیاز داشتیم اما اکنون در نسخههای جدید اندروید، نیازی به روت کردن نیست و میتوان به راحتی از اپهایی مثل AZ Screen Recorder و DU Screen Recorder برای فیلم گرفتن از صفحهی گوشی یا تبلت استفاده کرد.
در این مقاله میخواهیم به مقایسهای دقیق بین دو مورد از بهترین اپهای فیلمبرداری از صفحه نمایش یعنی DU Screen Recorder و AZ Screen Recorder بپردازیم و قابلیتها و امکاناتشان را بررسی کنیم. با ما باشید.
گوگل در زمان معرفی اندروید ۴.۰ قابلیت عکس گرفتن از صفحه نمایش را اضافه کرده و در نسخهی جدید اندروید که اندروید ۹ یا Android P است هم اپلیکیشنی برای ویرایش کردن اسکرینشاتها اضافه کرده است. اما هنوز از اپی برای فیلم گرفتن از صفحه نمایش اندروید اضافه نکرده است.
بنابراین در حال حاضر برای فیلمبرداری از صفحه گوشی و تبلت اندرویدی، باید اپلیکیشنهای جانبی نصب کرد. البته برخی تولیدکنندگان گوشی و تبلت، اپلیکیشن اختصاصی خودشان را روی محصولات نصب میکنند و نیازی به نصب کردن اپ دیگری نیست.
مقایسه قیمت و حجم DU Screen Recorder و AZ Screen Recorder
اپلیکیشن DU Screen Recorder از نظر حجم، ۹ الی ۱۰ مگابایت است و اپلیکیشن AZ Screen Recorder نیز حدود ۱۵ الی ۱۶ مگابایت حجم دارد. هر دو اپ سبک به نظر میرسند اما به هر حال DU Screen Recorder کمحجمتر است. به علاوه در DU Screen Recorder تمامی امکانات و ابزارهای موجود رایگان است و نسخهی پولی وجود ندارد اما در مورد AZ Screen Recorder برای استفاده از برخی قابلیتهای مفید و کاربردی مثل تبدیل ویدیو به GIF که همان عکس متحرک است، باید نسخهی پریمیوم را تهیه کنید که پولی است.
تنظیمات ضبط ویدیو به کمک DU Screen Recorder و AZ Screen Recorder
در هر دو اپلیکیشن معروف فیلمبرداری از صفحهی اندروید، تنظیمات ویدیو مشابه است. میتوانید رزولوشن ویدیو را بین 240p الی 1440p انتخاب کنید، دقت کنید که منظور از ۲۴۰ این است که تعداد پیکسلهای ارتفاع ویدیو، ۲۴۰ عدد است. سرعت ویدیوهایی که ضبط میکنید نیز قابل تنظیم است. میتوانید FPS یا فریم بر ثانیه که همان سرعت ویدیو است را حداکثر ۶۰ فریم بر ثانیه انتخاب کنید. حداقل سرعت در DU Screen Recorder معادل ۱۵ فریم بر ثانیه است حال آنکه در اپلیکیشن AZ Screen Recoder حداقل سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه است. در DU Screen Recorder میتوان حالت خودکار یا Auto را نیز انتخاب کرد که سرعت فیلمبرداری را با توجه به محتوای روی صفحه به صورت خودکار و بهینه، تنظیم میکند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد حجم ویدیو به مقالهای که در این خصوص منتشر کردیم رجوع کنید:
با توجه به اینکه برای ویدیوهای آموزشی، سرعت ۱۰ یا ۱۵ فریم بر ثانیه کافی است و حجم ویدیو را کاهش داده و بهینه میکند، از این منظور میتوان گفت که DU Screen Recorder بهتر است.
نحوه شروع و توقف فیلمبرداری از صفحه اندروید با DU Screen Recorder و AZ Screen Recorder
در هر دو اپلیکیشن برای دسترسی بهتر به دکمههای شروع فیلمبرداری و توقف آن، میتوانید از دکمههای شناور روی صفحه استفاده کنید. در اپ AZ دکمهها به صورت خودکار با شروع ضبط ویدیو مخفی میشوند اما در اپ DU پس از شروع فیلمبرداری، دکمههای شناور مخفی نمیشوند اما خوشبختانه تنظیماتی برای مخفی کردن دکمهها وجود دارد.
شاید بخواهید در اواسط ضبط کردن یک ویدیو، موقتاً ضبط ویدیو را متوقف کنید و پس از لحظاتی آن را ادامه دهید، در هر دو اپ این قابلیت پیشبینی شده ولیکن روش کار متفاوت است. در اپ AZ Screen Recorder میبایست از پنل نوتیفیکیشنهای بالای صفحه استفاده کنید و روی دکمهی Pause تپ کنید. در اپ DU Screen Recorder برای این کار میتوانید از دکمههای پنل شناور روی صفحه استفاده کنید. خوشبختانه در هر دو اپ میتوان این حالت را تغییر داد و از روش دیگر استفاده کرد.
در اپلیکیشن AZ برای توقف ضبط ویدیو، گزینههای بیشتری وجود دارد، به عنوان مثال میتوان ضبط ویدیو را با قفل کردن گوشی متوقف کرد و یا پس از مدتی مشخص، ضبط ویدیو را خاتمه داد. برای توقف ضبط ویدیو در هر دو اپلیکیشن میتوان از روش لرزاندن گوشی استفاده کرد.
از دیگر ویژگیهای مفید اپ DU میتوان به توقف فیلمبرداری حین زنگ تلفن و همینطور ادامه دادن فیلمبرداری از صفحه نمایش در حالتی که صفحهی گوشی خاموش شده، اشاره کرد. این دو مورد در اپ AZ وجود ندارد.
اضافه کردن واترمارک یا لوگو روی فیلمهایی که از صفحهی اندروید گرفته شده
یکی از اشکالاتی که در اغلب اپهای رایگان فیلمبرداری یا عکس گرفتن از صفحه نمایش وجود دارد این است که در نسخهی رایگان، Watermark یا همان لوگو و نام اپ روی ویدیو و عکس اضافه میشود! خوشبختانه این مشکل در اپلیکیشنهای DU و AZ وجود ندارد! و حتی برعکس است، میتوانید واترمارک خودتان را با انتخاب لوگو یا عکس دلخواه، روی ویدیوها اضافه کنید و یا متن و نوشتهای ساده به عنوان واترمارک انتخاب کنید.
حتی اندازهی واترمارک و رنگ نوشتهای که گوشهی ویدیو اضافه میکنید هم قابل انتخاب است. در اپلیکیشن AZ Screen Recorder قابلیت انتخاب استایل فونت و اضافه کردن رنگ به عنوان پسزمینهی نوشتهی واترمارک نیز پیشبینی شده است.
تایمر ضبط ویدیو در اپهای DU Screen Recorder و AZ Screen Recorder
زمانی که روی دکمهی Start تپ میکنید تا ضبط کردن ویدیوی صفحه نمایش اندروید آغاز شود، هر دو اپلیکیشن ۳ ثانیه مکث میکنند و شمارش معکوس انجام میدهند و سپس فیلمبرداری آغاز میشود. در صورت عدم نیاز میتوانید این شمارش معکوس را غیرفعال کنید تا ضبط ویدیو سریعاً آغاز شود و در صورت نیاز میتوانید مدت زمان شمارش معکوس را افزایش دهید تا زمان بیشتری برای آماده کردن شرایط جهت فیلمبرداری از صفحه، داشته باشید.
برای این کار به بخش Settings این دو اپلیکیشن مراجعه کنید و از گزینهی Countdown value و Countdown استفاده کنید.
فیلم گرفتن از اندروید به صورت عکس متحرک یا GIF
فایلهای تصویر متحرک شاید مثل فایلهای MP4 که به خوبی فشرده شدهاند، کمحجم نباشند اما با توجه به سادگی استفاده در اپها و سایتهای مختلف و شبکههای اجتماعی معروف، بسیار کاربردی و محبوب شدهاند. در اپلیکیشن AZ Screen Recorder قابلیت فیلمبرداری به صورت GIF وجود ندارد اما اگر نسخهی پولی آن را خریداری کنید، کانورت کردن امکانپذیر میشود.
در اپ DU Screen Recorder این قابلیت وجود دارد و به جای ضبط کردن ویدیو و سپس تبدیل به GIF، میتوانید مستقیماً ویدیو را به صورت تصویر متحرک یا فایل گیف ذخیره کنید.
دیگر امکانات مفید حین فیلمبرداری از صفحه در اندروید
برخی اپهای فیلمبرداری از صفحه نمایش، قابلیتهای اضافی دیگری دارند، به عنوان مثال میتوانید از دوربین سلفی یا سمت جلوی گوشی و تبلت استفاده کرده و تصویر کوچک خودتان را گوشهی ویدیو قرار دهید و حتی آن را حین فیلمبرداری جابجا کنید.
در برخی اپها نیز قابلیت علامتگذاری و طراحی روی صفحه حین فیلمبرداری پیشبینی شده که تهیه کردن ویدیوهای آموزشی یا درج کردن توضیحات اضافی را ساده میکند.
در اپلیکیشن DU Screen Recorder هر دو قابلیت اشاره شده به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار میگیرد اما این دو ویژگی در نسخهی رایگان AZ وجود ندارد! بلکه مختص نسخهی پریمیوم و پولی AZ Screen Recorder است.
قابلیت مفید بعدی که در هر دو اپلیکیشن پیشبینی شده، ضبط کردن صدا از طریق میکروفون است. متأسفانه با توجه به اینکه گوگل ضبط کردن صداهای سیستم عامل اندروید را در حال حاضر مجاز نکرده، هیچ یک از این دو اپ معروف، صدای اپها را حین فیلمبرداری ضبط نمیکنند.
ویرایش فیلمبرداریهای صفحه نمایش در DU Screen Recorder و AZ Screen Recorder
قابلیت ویرایش ویدیوهایی که از صفحه نمایش گوشی یا تبلت گرفته شده، بسیار مفید و مهم است. در هر دو اپلیکیشن موردبحث ما، میتوانید ویدیوها را ویرایش کنید اما در اپ AZ Screen Recorder اغلب قابلیتها مثل جدا کردن بخشی از ویدیو یا تبدیل آن به گیف، مخصوص نسخهی پولی است در حالی که در اپ DU میتوانید به صورت رایگان ویدیوهای تهیه شده را برش بزنید و یا چند مورد را ترکیب کنید.
به علاوه توجه کنید که ویرایشگر ویدیو در اپلیکیشن DU Screen Recorder بسیار عالی طراحی شده است و حتی برای ویرایش کردن ویدیوهای معمولی که روی حافظهی گوشی ذخیره شده هم یکی از بهترین اپلیکیشنها محسوب میشود.
guidingtechسیارهی آیتی