یکی از سوالات مهمی که وبمسترها در ابتدای راه‌اندازی سایت به آن می‌اندیشند، استفاده از WWW یا عدم استفاده از آن در ابتدای URL و بالطبق تمام لینک‌های سایت است. برخی حتی ارتباط استفاده از WWW با مقوله‌ی SEO را موردبحث قرار داده و به این نتیجه می‌رسند که بهتر است از WWW استفاده نشود.

در این مقاله بحث کوتاهی در مورد اثر استفاده از WWW در سئو خواهیم داشت و نظر جان مولر، یکی از متخصصین گوگل در این رابطه را مطرح می‌کنیم.

آیا استفاده از WWW برای SEO مضر یا مفید است؟

معمولاً وبمسترها در انتخاب نام سایت و همین‌طور پیشوند WWW به مسأله‌ی اساسی سئو توجه می‌کنند و آنچه از نظر سئو بهینه‌تر باشد را انتخاب می‌کنند اما در حقیقت نام سایت با یا بدون پیشوند WWW و همین‌طور استفاده از نام کوتاه برای نمایش بخش بیشتر از عنوان مطالب در صفحات جستجو، ممکن است در بهینه‌سازی سئو هیچ اثری نداشته باشد.

قطعاً استفاده از نام‌های کوتاه و ساده با توجه به اینکه خواننده سریع‌تر آن را به خاطر می‌سپارد، در اولویت است و همین‌طور استفاده نکردن از WWW موجب ساده‌تر شدن نام سایت‌ها می‌شود.

اما از نظر سئو کدام حالت بهتر است؟ با WWW یا بدون آن؟ این سوالی است که وبمستری در هفته‌ی اخیر از گوگل پرسیده است:

WWW یا بدون WWW؟ آیا در لینک‌های سایتم از www استفاده کنم یا خیر؟ آیا یکی از این حالت‌ها برای بهینه‌سازی SEO یا برای موتورهای جستجو ارجحیت دارد یا خیر؟

و جواب گوگل یا به عبارتی پاسخ John Muller از کارشناسان معروف گوگل این است که گوگل برای این دو حالت، تفاوتی خاصی قائل نمی‌شود.

اما توجه کنید که تغییر دادن پیشوند WWW به حالت بدون پیشوند و پس از مدتی بازگشت به حالت دارای WWW، گزینه‌ی خوبی نیست. این رویه موجب سردرگمی موتورهای جست‌وجو و ایجاد محتوای تکراری می‌شود. البته اگر یکی از این حالت‌ها را به حالت دیگر هدایت یا Redirect کنید، مشکل تا حدی مرتفع خواهد شد اما به هر حال تغییر URL انتخاب خوبی نیست.

چگونه آدرس تمام صفحات سایت را از حالت دارای WWW به حالت بدون WWW یا برعکس تغییر دهیم؟

در صورت نیاز به تغییر لینک‌های سایت، مطمئن شوید که تمام صفحات دارای WWW‌ به صفحات بدون WWW‌ یا حالت برعکس، هدایت می‌شوند. در این صورت مشکل محتوای تکراری یا Duplicate Content در سایت شما ایجاد نمی‌شود یا بسیار سریع و گذرا خواهد بود.

برای هدایت کردن آدرس‌ها می‌توانید از دستورات ساده‌ای در فایل htaccess استفاده کنید. دقت کنید که این فایل در روت دامین یا به عبارتی فولدر public_html قرار گرفته و از نوع فایل‌های مخفی است که نامشان با نقطه شروع می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد این فایل و قابلیت‌های جالب آن، به مقاله‌ای که در باب فشرده‌سازی فایل‌ها منتشر کردیم مراجعه فرمایید:

دستوراتی که می‌بایست به htacess اضافه کنید تا آدرس‌ها از حالت WWW به حالت بدون WWW تغییر کنند، به صورت زیر است. توجه کنید که به جای it-planet.ir نام سایت خویش را قرار دهید:

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} www.it-planet.ir

RewriteRule (.*) http://it-planet.ir/$1 [R=301,L]

دقت کنید که پروتکل http در خط آخر، در صورت نیاز می‌تواند https باشد.

و روش دیگر:

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.(.*)$ [NC]

RewriteRule ^(.*)$ http://%1/$1 [R=301,L]

در خط آخر دستورات فوق نیز می‌توانید از https به جای http استفاده کنید که قبلاً در مورد فواید آن صحبت کردیم:

برای حالت عکس یعنی هدایت آدرس‌های بدون WWW به آدرس‌های دارای WWW نیز می‌توانید از سه خط دستور زیر استفاده کنید:

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]

RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

توجه کنید که لینک‌های داخلی سایت را نیز به حالت دارای WWW یا بدون آن تبدیل کنید. برای تغییر دادن لینک‌ها در تمام مطالب سایت، معمولاً بهترین روش استفاده از دستورات ویرایش دیتابیس است. به عنوان مثال اگر سایت شما مبتنی بر وردپرس است، علاوه بر افزونه‌های خاص این کار، می‌توانید مستقیماً از دستورات MySQL استفاده کنید.