قابلیت سفارشیسازی ظاهری اندروید و امکانات آن بسیار بالاست و اگر کاربری حوصله کند، میتواند ظاهر سیستم عامل و حتی امکانات آن را دقیقاً مطابق با آنچه نیاز دارد و میپسندد، تنظیم کند.
در این مقاله میخواهیم با سفارشیسازی اندروید از طریق نصب لانچر، تمها و بستهی آیکونها و تغییر تصویر بکگراند آشنا شویم.
برخی از گوشیهای اندروید به صورت پیشفرض تعدادی قالب دارند و کاربر میتواند مورد دلخواه را انتخاب کند. حتی قابلیت انتخاب آیکونها نیز وجود دارد. اما به هر حال در تمام گوشیها و تبلتهای اندرویدی میتوانید لانچر دلخواهی نصب کنید و برای زیبایی بیشتر، بستهی آیکون متناسب با لانچر نصب کنید.
انتخاب قالب در برخی محصولات اندرویدی
قبل از بررسی روش نصب لانچر و غیره، بهتر است به تنظیمات گوشی و تبلت خویش مراجعه کنید. قابلیت تغییر تم در برخی محصولات در حد انتخاب قالب مشکی یا روشن است اما در برخی دیگر موارد مختلف شامل آیکون اپلیکیشنها، ظاهر بخش تنظیمات یا اپ Settings و همینطور قالب اپ تماس تلفنی، اپ SMS و برخی اپهای دیگر تغییر میکند.
در محصولات سامسونگ میتوانید از فروشگاه تمها، تمهای رایگان جدیدی دانلود کنید. برخی از این تمها تغییراتی در آیکونها و اپهای اصلی سامسونگ اعمال میکنند. حتی آیکونهای منوی ناوبری پایین صفحه نیز ممکن است تغییر کند. در این فروشگاه حتی تمهایی برای نمایشگر همیشه روشن یا Always-on-Display گوشیهای ردهاول سامسونگ موجود است.
در مورد سایر برندها نیز قابلیت دانلود تمهای جدید و تغییر سادهی تم کم و بیش وجود دارد. مثل هوآوی یا شیائومی و همینطور محصولات الجی. لذا اولین و بهترین روش تغییر ظاهر سیستم عامل و اپها، استفاده از ابزار تغییر Theme یا قالب است که سازنده در رام اصلی محصولات پیشبینی کرده است.
نصب لانچر دلخواه در اندروید
منظور از Launcher، همان صفحهای است که پس از آنلاک کردن گوشی یا تبلت مشاهده میکنید. به عبارت دیگر اجرا کردن اپلیکیشنها از طریق لانچر اندروید انجام میشود. قابلیت سوییچ کردن بین اپهای اجرا شده و همینطور باز کردن پنل نوتیفیکیشنها و دسترسی به دکمههای تنظیمات سریع یا Quick Settings همگی از طریق لانچر انجام میشود.
لانچر صرفاً زیبا مناسب کاربران حرفهای نیست چرا که در برخی لانچرها میتوان با ژستهای حرکتی مثل حرکت جاروبی از پایین به بالا یا برعکس و همینطور حرکت جاروبی به چپ یا راست و حتی حرکت جاروبی در لبههای نمایشگر، کارهای مختلف را انجام داد.
قبلاً در مقالهای به معرفی برخی از لانچرهای قدرتمند و عالی اندروید پرداختیم:
تنوع لانچرها و امکانات برخی از لانچرهای برتر، زیاد است. لانچر محبوب Nova Launcher که نسخهی رایگان و پولی دارد، قابلیت استفاده از بستهی آیکونها، تغییر اندازهی آیکونها، انتخاب کردن فونت و تنظیمات فولدرها، استفاده از شورتکات اپلیکیشنها و بسیاری موارد کاربردی را در خود جای داده است.
در نسخهی پولی آن که تنها ۵ دلار هزینه دارد، امکانات بیشتر میشود و به عنوان مثال میتوانید اپلیکیشنهای خاصی را در کشوی اپلیکیشنها مخفی کنید!
در تنظیمات این لانچر پیشرفته، بخشی به اسم Gestures & Inputs وجود دارد که حاوی تنظیمات ژستهای حرکتی است. پس از تغییر تنظیمات، میتوانید دکمهی خانه را لمس کنید و ژست حرکتی جدید را سریعاً تست کنید و در صورت نیاز تنظیمات را تغییر بدهید.
لانچر محبوب Action Launcher هم قابلیتهای اندروید خام گوگل و در واقع لانچر Pixel که مخصوص گوشیهای گوگل است را به دیگر محصولات اندرویدی اضافه میکند. این لانچر هم قابلیت تغییر آیکون اپها را دارد و به علاوه میتوانید اندازهی آیکونها را تغییر بدهید.
یکی از ویژگیهای خاص و جالب اکشن لانچر، Shutters نام دارد. با حرکت جاروبی به سمت بالا روی آیکون یک اپ، میتوانید ویجتهای مختلف آن را مشاهده کنید البته اگر ویجت داشته باشد.
قابلیت جالب دیگر Quickdrawer است که با حرکت جاروبی از سمت چپ صفحه نمایش فعال میشود و لیستی از همهی اپها نمایش میدهد. در کنار لیست حروف نیز درج شده تا سریعاً بتوان اپها را پیدا کرد.
تعداد لانچرهای اندروید بسیار زیاد و متنوع است، اگر حوصلهی تست و بررسی دارید، میتوانید بخش لانچرها را در گوگل پلی بررسی کنید:
دانلود بسته آیکون و تصویر پسزمینه
بسته آیکونها یا Icon Packs هم از موارد جذاب دنیای اندروید است. شاید هزاران بستهی آیکون تاکنون در گوگل پلی و سایر منابع اپلیکیشن منتشر شده است!
بسیاری از بسته آیکونهای اندروید رایگان و برخی پولی است اما قیمتی کمتر از ۱ دلار دارد. قبل از دانلود پکیج آیکونها، توجه کنید که لانچر را انتخاب کنید چرا که باید تناسبی بین ظاهر لانچر و آیکونها وجود داشته باشد.
پس از دانلود آیکونهای جدید، آخرین مقولهای که میبایست با دقت و حوصله انتخاب شود، تصویر پسزمینه است. استفاده از تصویر پسزمینهی متحرک به خصوص مواردی که نیاز به پردازش سهبعدی دارد! اصلاً توصیه نمیشود و صرفاً موجب خالی شدن سریعتر شارژ باتری و اندکی کند شدن گوشی یا تبلت اندرویدی میشود.
اغلب کاربران از عکس کودک خویش یا عکسهای خاطرهانگیز دیگر به عنوان پسزمینه استفاده میکنند که ایدهی خوبی است اما توجه کنید که تشخیص آیکون اپها را با انتخاب تصاویر شلوغ و رنگارنگ، دشوار نکنید!
سعی کنید از تصاویر تیره استفاده کنید، به خصوص اگر نمایشگر گوشیها از نوع AMOLED است، از تصاویری با بخشهای کاملاً سیاه استفاده کنید.
در اندروید حتی میتوان برای کیبورد هم عکس بکگراند انتخاب کرد!
برای انتخاب تصویر زمینه و تعویض خودکار آن، اپلیکیشنهای خاصی نیز منتشر شده است.
howtogeekسیارهی آیتی