مشکل شناسایی نشدن مانیتور اکسترنالی که به لپ‌تاپ ویندوزی متصل شده، چیزی است که کم و بیش برای هر کاربر حرفه‌ای اتفاق می‌افتد. علت شناسایی نشدن مانیتور ممکن است نرم‌افزاری باشد و با کمی تغییر در تنظیمات مهم و اساسی مثل رزولوشن و ریفرش‌ریت، برطرف شود. از طرفی ممکن است مشکل مربوط به پورتی که استفاده شده و کابل HDMI یا ... به کار رفته برای اتصال مانیتور به لپ‌تاپ باشد.

در این مقاله به راه حل‌هایی برای مشکل شناسایی نشدن مانیتور یا تلویزیون متصل به لپ‌تاپ در ویندوز ۱۰ می‌پردازیم. با ما باشید.

معمولاً کاربران حرفه‌ای یا کاربرانی که به فضای زیادی برای کار با یک یا چند نرم‌افزار در کنار هم نیاز دارند، یک مانیتور بزرگ و رزولوشن بالا مثل فول اچ‌دی را به لپ‌تاپ متصل می‌کنند. پورت HDMI تقریباً در تمام محصولات امروزی به عنوان پورت استاندارد و کاربردی، وجود دارد و کابل‌های HDMI هم از نظر سرعت و کیفیت و همین‌طور قیمت، کاملاً ارزان شده‌اند. معمولاً پس از اتصال مانیتور یا تلویزیون از طریق این کابل، تنظیمات پیش‌فرض مناسب است و تصویر در مانیتور یا تلویزیون نیز نمایان می‌شود، اما گاهی باید مراحل ساده‌ی تنظیم رزولوشن و ریفرش‌ریت و همین‌طور انتخاب ورودی را در تلویزیون یا مانیتور انجام داد تا همه چیز برای استفاده کردن، آماده شود.

بنابراین اگر مشکلی در نمایش تصویر وجود دارد، مراحل زیر را به ترتیب اولویت طی کنید و همه چیز را بررسی کنید.

نمایشگر روشن نشده و منبع تغذیه به آن متصل نیست!

گاهی پس از خرید محصول جدید، یادمان می‌رود که همه‌ی سیم‌ها و اتصالات را چک کنیم و ممکن است فراموش کنیم که منبع تغذیه یا همان آداپتور نیز می‌بایست به برق و مانیتور یا تلویزیون متصل باشد. بنابراین این مورد ساده را در همان ابتدای عیب‌یابی بررسی کنید که آیا مانیتور روشن می‌شود و چراغ‌ها یا صفحه نمایش، روشن است یا خیر.

از طرفی دقت کنید که پیغام No Signal روی صفحه نمایش به این معنی است که سیگنال تصویر دریافت نمی‌شود که راه‌حل‌های آن متعدد است.

از Windows + P برای انتخاب حالت چند مانیتوری استفاده کنید

قبل از چک کردن کابل و ورودی‌های مانیتور و درایور، از کلید میانبر Windows + P استفاده کنید و یکی از حالت‌های Extend یا Duplicate را انتخاب کنید که به ترتیب به معنی گسترده کردن تصویر و کپی کردن تصویر است. در حالت اکستند، تصویری که در مانیتور دوم نمایش داده می‌شود، مستقل از مانیتور اول است و این یعنی می‌توان محیط کار را توسعه داد و در هر مانیتور یک نرم‌افزار مجزا باز کرد. در حالت داپلیکیت، تصویر یکسان است.

آموزش اتصال مانیتور به لپ‌تاپ و حل مشکل شناسایی نشدن مانیتور دوم یا اکسترنال در ویندوز ۱۰

ورودی تصویر را در تلویزیون‌ها و مانیتورهایی که چند ورودی دارند، تغییر دهید

پیغام No Signal یا نمایش لوگوی سازنده روی صفحه نمایش به این معنی است که سیگنال تصویر دریافت نمی‌شود اما قبل از بررسی کردن تنظیمات و کابل، دقت کنید که ورودی به درستی انتخاب شده باشد چرا که مانیتورها و تلویزیون‌های امروزی، ممکن است به جای یک ورودی HDMI، چند ورودی داشته باشند و همین‌طور در کنار HDMI ورودی‌های دیگری مثل دیسپلی‌پورت و DVI نیز موجود باشد. بدیهی است که باید ورودی را به درستی انتخاب کرد.

اگر در انتخاب ورودی‌ها مردد هستید، بهتر است همه‌ی ورودی‌ها را یک‌به‌یک بررسی کنید و همین‌طور بهتر است نگاهی به نام پورت‌ها در پشت تلویزیون یا مانیتور یا ضلع کناری آن بیاندازید. به علاوه برخی محصولات به محض اتصال کابل HDMI دارای سیگنال تصویر، به صورت خودکار ورودی جدید را فعال می‌کنند. می‌توانید در تنظیمات این ویژگی را فعال یا غیرفعال کنید.

آموزش اتصال مانیتور به لپ‌تاپ و حل مشکل شناسایی نشدن مانیتور دوم یا اکسترنال در ویندوز ۱۰

برای بررسی سلامت مانیتور و کابل HDMI، آن را به دستگاه و کامپیوتر دیگری متصل کنید

این احتمال وجود دارد که کابل HDMI استفاده‌شده برای اتصال لپ‌تاپ و مانیتور اکسترنال، دچار زدگی شده باشد یا پورت ابتدا و انتهای آن در درازمدت به دلایل مختلف خراب شده باشد. در نتیجه سیگنال تصویر گاه و بیگاه قطع و وصل می‌شود. ممکن است ورودی HDMI مانیتور یا لپ‌تاپ نیز خراب شده باشد.

برای بررسی این موارد، می‌توان مانیتور را به دستگاه دیگری متصل کرد. اگر تصویر وجود نداشته باشد، مشکل به مانیتور و کابل مربوط می‌شود و باید به تعویض کابل و سپس تمیزکاری ورودی HDMI مانیتور با الکل یا تینر فوری و قلم‌موی ظریف نقاشی و همین‌طور استفاده از جاروبرقی برای جذب گردوخاک، پرداخت و در نهایت اگر این موارد پاسخ‌گو نباشد، باید ورودی HDMI تعویض یا تعمیر شود که نیاز به تخصص بیشتری دارد.

توجه کنید که اگر در مسیر کابل HDMI از تبدیل‌ها یا سوییچ استفاده کرده‌اید، آن را نیز از مدار خارج کنید چرا که ممکن است این قطعات واسطه نیز خراب شده باشند.

آن‌اینستال کردن و نصب مجدد درایور و نرم‌افزار کمکی برای تنظیمات گرافیکی

همواره یکی از راهکارهایی که برای مشکلات گرافیکی ویندوز مثل کار نکردن مانیتور اکسترنال وجود دارد، حذف کردن و نصب کردن مجدد درایور کارت گرافیک و همین‌طور آپدیت کردن آن است. قبلاً این موضوع را به صورت کامل بررسی کردیم:

نصب کردن درایور با انتخاب Compatibility Mode ویندوزهای قبلی

اگر با نصب مجدد درایور، مشکل برطرف نشده، بد نیست درایور را یک بار دیگر با فعال کردن حالت سازگاری یا Compatibility Mode ویندوز ۸ و ویندوز ۷ نیز نصب کنید. مراحل زیر را طی کنید:

روی فایل اجرایی نصب درایور راست‌کلیک کنید و گزینه‌ی Properties را انتخاب نمایید.

روی تب Compatibility کلیک کنید.

تیک گزینه‌ی Run this program in compatibility mode for را اضافه کنید.

از منوی کرکره‌ای این بخش، یکی از ویندوزهای قدیمی‌تر مثل ویندوز ۸ یا ویندوز ۷ را انتخاب کنید.

روی OK کلیک کنید و نصب درایور را انجام دهید.

آموزش اتصال مانیتور به لپ‌تاپ و حل مشکل شناسایی نشدن مانیتور دوم یا اکسترنال در ویندوز ۱۰

درایورهای قدیمی‌تر را امتحان کنید

اگر قبلاً مشکلی در اتصال مانیتور اکسترنال و دریافت تصویر وجود نداشته است و پس از بروزرسانی درایور و نرم‌افزار کمکی آن، مشکل به وجود آمده است، نسخه‌ی قبلی درایور را مجدد نصب کنید چرا که وجود باگ‌های نرم‌افزاری در نسخه‌های جدید، محتمل است و باید صبر کرد تا سازنده‌ی کارت گرافیک که معمولاً اینتل، ای‌ام‌دی یا انویدیا است، بروزرسانی‌های بعدی را منتشر کنند و مشکل را برطرف نمایند.

روش تغییر دادن رزولووشن و ریفرش‌ریت مانیتور اصلی و دوم

یکی از مشکلات احتمالی این است که رزولوشون یا ریفرش‌ریت (نرخ نوسازی تصویر) در محدوده‌ی پشتیبانی‌شده توسط مانیتور دوم نباشد و در نتیجه تصویر ارسال می‌شود اما نمایش آن ممکن نیست.

برای تغییر دادن این دو ویژگی مهم در ویندوز ۱۰، می‌توان از اپلیکیشن Settings استفاده کرد و در ویندوزهای قبلی نیز می‌توان از کنترل پنل استفاده کرد. مراحل زیر را طی کنید:

کلید ترکیبی Windows + I را فشار دهید تا اپلیکیشن ستینگس ویندوز ۱۰ اجرا شود.

روی System کلیک کنید و سپس از ستون سمت چپ گزینه‌ی Display را انتخاب کنید.

در سمت راست ابتدا مانیتور دوم را انتخاب کنید.

در سمت راست از منوی کرکره‌ای Resolution یکی از ارقام پایین‌تر که طبعاً پهنای باند پایین‌تری نیاز دارد و مانیتورهای بیشتری از آن پشتیبانی می‌کنند را انتخاب کنید.

روی Display adapter properties کلیک کنید.

در پنجره‌ای که نمایان شده، تب Monitor را انتخاب کنید.

ریفرش‌ریت را از منوی کرکره‌ای Screen refresh rate تغییر دهید و ترجیحاً ارقام پایین‌تر و اعدادی مثل ۵۰ یا ۶۰ هرتز را انتخاب کنید.

آموزش اتصال مانیتور به لپ‌تاپ و حل مشکل شناسایی نشدن مانیتور دوم یا اکسترنال در ویندوز ۱۰