صفحه نمایش بخش بسیار مهمی از گوشیها و تبلتهای امروزی است. تماشا کردن فیلم و ویدیو و گشت و گذار در شبکههای اجتماعی و بسیاری از کاربردهای گوشی و تبلت، به صفحه نمایش وابسته است، لذا پر پر زدن صفحه گوشی مشکل بزرگی محسوب میشود. اما علت پرپر زدن صفحه گوشی شیائومی، هوآوی، سامسونگ و سایر برندها چیست؟
موارد مختلفی موجب لرزش تصویر و پرپر زدن صفحه نمایش گوشی میشود. اگر خوششانس باشید، مشکل نرمافزاری است اما معمولاً مشکل سختافزاری است و صفحه نمایش یا قطعهی دیگری آسیب دیده است. گاهی اوقات حتی شارژر موجب پر پر زدن صفحه گوشی میشود!
در ادامه به روشهای حل مشکل پرپر زدن صفحه گوشی سامسونگ و شیائومی و غیره میپردازیم. با سیارهی آیتی همراه باشید.
علت پرش صفحه گوشی هواوی و شیائومی و غیره چیست؟
علت پر پر زدن صفحه گوشی موارد مختلفی است که بیشتر سختافزاری است. به همین ترتیب علت برفکی شدن صفحه گوشی شیائومی و سامسونگ و غیره، معمولاً خرابی سختافزار است و متأسفانه بیشتر اوقات صفحه نمایش گوشی یا تبلت آسیب دیده و باید تعویض شود. به عنوان مثال سقوط گوشی و ضربه خوردن صفحه نمایش، افتادن گوشی در آب یا خیس شدن صفحه نمایش به مدت طولانی، از دلایل احتمالی آسیب دیدن صفحه نمایش است.
خبر بد اینکه صفحه نمایش قطعهی گرانقیمتی است و هزینه تعویض صفحه نمایش معمولاً ۳۰ تا ۵۰ درصد قیمت گوشی و تبلت است. اما ناامید نشوید چرا که ممکن است اشکال گوشی شما، نرمافزاری باشد.
اگر علت پر پر زدن و چشمک زدن صفحه گوشی، نرمافزاری باشد، با روشهای ساده مثل خاموش و روشن کردن، آپدیت کردن سیستم عامل و برنامهها و پاکسازی کش برنامهها، مشکل حل میشود.
از شارژر بیکیفیت استفاده نکنید!
گاهی اوقات علت پرش صفحه گوشی هواوی و شیائومی و سامسونگ و سایر برندها، استفاده از شارژری است که ولتاژ خروجی آن بیش از حد زیاد یا کم است و یا ولتاژ خروجی پایداری لازم را ندارد. استفاده از شارژر بیکیفیت که نوسان ولتاژ زیادی دارد، توصیه نمیشود. ممکن است در کوتاهمدت تنها مشکل این باشد که صفحه گوشی در حال شارژ، پرک بزند اما در بلندمدت احتمال آسیب دیدن قطعات مدار شارژ و حتی سایر قطعات وجود دارد.
کابل شارژ نیز مهم است. از کابلی که به دلیل کشیده شدن یا خم شدن، آسیب دیده و قطع و وصل میشود، استفاده نکنید. گاهی اوقات مشکل به کانکتور USB سر کابل مربوط میشود که به علت فشار آوردن، آسیب دیده و محکم و باثبات به گوشی وصل نمیشود. در هر صورت از کابلی که آسیب دیده و همینطور کابلی که کیفیت خوبی ندارد، استفاده نکنید.
در ادامه به برخی روشهای ساده و نرمافزاری برای حل مشکل چشمک زدن صفحه گوشی و پرک زدن تصویر میپردازیم.
خاموش و روشن کردن گوشی یا تبلت
اولین راهکاری که برای رفع مشکل پرک زدن و چشمک زدن صفحه گوشی پیشنهاد میکنیم، خاموش کردن گوشی و کمی صبر و مجدداً روشن کردن آن است. میتوانید کلید پاور را فشار دهید و نگه دارید تا منوی خاموش کردن ظاهر شود. اکنون گزینهی Restart یا Reboot را انتخاب کنید تا گوشی خاموش و بلافاصله روشن شود. البته همانطور که اشاره کردیم بهتر است گوشی را خاموش کنید و قبل از روشن کردن مجدد، کمی صبر کنید.
تنظیم خودکار روشنایی صفحه را غیرفعال کنید
قابلیت Auto Brightness یا Adaptive Brightness در اغلب محصولات امروزی وجود دارد و به این صورت کار میکند که متناسب با روشنایی محیط، نور صفحه کم و زیاد میشود. ممکن است مشکل پر پر زدن صفحه گوشی با غیرفعال کردن روشنایی خودکار، رفع شود. برای این منظور برنامه تنظیمات یا Settings را اجرا کنید و روی Display یا تنظیمات نمایش تپ کنید. در صفحه بعدی گزینهای شبیه به Adaptive Brightness را پیدا کنید و سوییچ روبروی آن را غیرفعال کنید.
هر زمان که لازم باشد میتوانید نوار وضعیت را پایین بکشید و از پنل تنظیمات سریع اندروید برای کم و زیاد کردن روشنایی صفحه به صورت دستی استفاده کنید.
اندروید را در حالت Safe Mode بوت کنید
گاهی اوقات کاربر احتمال میدهد که مشکل پر پر زدن صفحه نمایش گوشی به بعضی از برنامههای خاص مربوط باشد چرا که گوشی یا تبلت اندروید، پس از ریستارت کردن مشکلی ندارد و پس از مدتی، صفحه پر پر میزند. مشکلاتی مثل چشمک زدن صفحه گوشی شیائومی نیز ممکن است به برنامهها مربوط باشد. برای اطمینان از اینکه مشکل نرمافزاری است یا خیر، میتوانید حالت Safe Mode یا امن را فعال کنید. در این حالت اندروید بدون فعال شدن برنامههای جانبی که کاربر نصب کرده، بوت میشود و فقط برنامهها و سرویسهای اصلی فعال است.
اگر در حالت سیف مود، صفحه نمایش مشکلی نداشته باشد، باید برنامههای نصب شده را بررسی کرد و برنامه مشکلساز را حذف کرد. اما چطور گوشی را در حالت امن بوت کنیم؟
برای بوت کردن اندروید در حالت Safe Mode، در اغلب برندها روش کار به این صورت است که باید کلید پاور را فشار دهید و نگه دارید تا گزینهی بوت کردن در حالت Safe Mode ظاهر شود اما روش کار بسته به برند و مدل کمی متفاوت است. برای اطلاع از مراحل دقیق بوت کردن در حالت سیف مود، در مورد برند گوشی خودتان گوگل کنید.
بروزرسانی نرم افزار
یک راهکار دیگر برای حل مشکل پر پر زدن صفحه نمایش، آپدیت کردن سیستم عامل و برنامهها به آخرین نسخه است. برای بروزرسانی اندروید به برنامه تنظیمات و بخش System و سپس System Update مراجعه کنید.
روی چک کردن برای بروزرسانی یا Check Now تپ کنید. اگر آپدیت جدیدی شناسایی شده، روی Download and Install تپ کنید. البته دقت کنید که برخی از آپدیتها حجیم و دانلود آن زیاد طول میکشد و همینطور توجه داشته باشید که باتری گوشی یا تبلت حین آپدیت کردن سیستم عامل، شارژ کافی داشته باشد و بهتر است که گوشی به شارژر متصل باشد.
howtogeekسیارهی آیتی