بعد از خرید هر تلویزیونی و به خصوص تلویزیون هوشمند، بررسی تنظیمات تلویزیون ضروری است. در کنار کانال یابی و تنظیم کانال‌ها، بهتر است تنظیماتی نظیر روشنایی و کیفیت تصویر، حالت کم‌مصرف و برخی موارد دیگر را مطابق با نیاز و سلیقه خودتان تغییر بدهید. در ادامه این مقاله به ۴ مورد از مهم‌ترین تنظیمات تلویزیون هوشمند که نیاز به تغییر دارد، می‌پردازیم.

فرقی نمی‌کند که تلویزیون هوشمند شما از چه برندی است، تنظیمات تلویزیون ایکس ویژن و اسنوا و جی پلاس تا حد زیادی شبیه به تنظیمات تلویزیون‌های خارجی نظیر تلویزیون هوشمند سامسونگ و ال جی است. تنظیماتی که در ادامه اشاره می‌کنیم تقریباً در هر تلویزیون هوشمندی موجود است. با سیاره‌ی آی‌تی در ادامه مطلب همراه باشید.

فعال یا غیرفعال کردن حالت کم مصرف

اغلب افراد تصور می‌کنند که حالت کم مصرف یا Power Saving Mode یا Eco Mode صرفاً برای کاهش مصرف باتری گوشی و لپ‌تاپ یا کاهش مصرف برق کامپیوتر و تلویزیون و غیره است در حالی که حالت کم‌مصرف یک مزیت مهم دیگر نیز دارد و آن افزایش عمر مفید است. به عنوان مثال اگر حالت کم‌مصرف در تلویزیون فعال باشد، پس از مدتی صفحه تلویزیون خاموش می‌شود و این یعنی عمر بیشتر. لذا فعال کردن Power Saving Mode در تنظیمات تلویزیون به عموم افراد توصیه می‌شود.

غیرفعال کردن Eco Mode یا حالت اقتصادی و کم‌مصرف به افرادی توصیه می‌شود که می‌خواهند عملکرد تلویزیون در نمایش تصویر، عالی و بدون محدودیت مصرف برق باشد و همین‌طور بعضی از برنامه‌ها و امکانات خاص سریعاً در دسترس باشد.

تنظیمات انیمیشن‌ها در تلویزیون هوشمند

در تنظیمات تلویزیون هوشمند زمانی که بین اپ‌ها سوییچ می‌کنید یا با برنامه‌ها و منوها کار می‌کنید، تغییرات با انیمیشن انجام می‌شود تا سیستم عامل و برنامه‌ها زیباتر به نظر برسد. ولیکن اگر پردازنده و پردازنده گرافیکی تلویزیون قوی نباشد، انیمیشن‌ها به نوعی عملکرد را کند می‌کند. لذا برای سریع‌تر شدن تلویزیون هوشمند می‌توان انیمیشن‌ها را غیرفعال کرد.

مسیر تنظیمات مربوط به انیمیشن‌ها در تلویزیون‌های مختلف متفاوت است. در بعضی از تلویزیون‌ها چاره‌ای جز مراجعه به منوی Developer options وجود ندارد و در برخی دیگر چندین گزینه مرتبط با انیمیشن‌ها در تنظیمات پیش‌بینی شده است.

مهم‌ترین تنظیماتی که بعد از خرید تلویزیون هوشمند باید بررسی شود

افزایش سرعت تلویزیون هوشمند با غیرفعال کردن ویژگی‌های خاص

اگر سیستم عامل و برنامه‌ها در تلویزیون هوشمند شما به نظر کند عمل می‌کند، شاید آپدیت کردن برنامه‌ها و حذف کردن اپ‌های اضافی حلال مشکلات نباشد. در این موارد بهتر است به تنظیمات تلویزیون هوشمند و امکانات خاصی که استفاده نمی‌کنید نگاهی بیاندازید و موارد اضافی را غیرفعال کنید.

به عنوان مثال قابلیت کنترل تلویزیون با صدا چیزی است که اغلب ایرانی‌ها استفاده نمی‌کنند، در واقع کنترل صوتی معمولاً‌ با دستوراتی به زبان انگلیسی امکان‌پذیر است. لذا می‌توانید قابلیت Voice Control را غیرفعال کنید تا پردازش مربوط به آن همواره در حال فعالیت نباشد. غیرفعال کردن روشنایی خودکار، روان کردن حرکات، سرویس مکان‌یابی، سرویس رهگیری استفاده و مواردی از این دست نیز به کاهش تعداد پردازش‌های پس‌زمینه کمک می‌کند و طبعاً سرعت سیستم عامل و برنامه‌ها بیشتر می‌شود.

تنظیم روشنایی و کیفیت تصویر

مهم‌ترین تنظیمات تلویزیون هوشمند برای کسانی که به تماشای فیلم علاقه دارند، تنظیمات نمایش تصویر یا Picture Mode است. اگر حالت Low Power یا چیزی شبیه به آن فعال باشد، مصرف برق کاهش پیدا می‌کند و در مقابل روشنایی کمتر می‌شود. این حالت برای محیط تاریک و تماشای فیلم در شب مناسب به نظر می‌رسد.

حالت دیگری که در بیشتر تلویزیون‌های هوشمند پیش‌بینی شده، Game Mode است که برای بهبود کیفیت تصویر در بازی‌ها مناسب است. حالت Dynamic Mode و HDR یا Smart HDR نیز در برخی تلویزیون‌ها موجود است که روشنایی و کنتراست و غلظت رنگ را افزایش می‌دهد تا تصویر حالت زنده‌تر و جذاب‌تری پیدا کند. برای تماشای ویدیو و فیلم نیز حالت Movie در بسیاری از تلویزیون‌ها پیش‌بین شده است.

در کنار این گزینه‌ها، می‌توانید بسته به نوع کاربرد و سلیقه خودتان، حالت سفارشی یا تنظیمات دستی که معمولاً با نام User Mode یا Custom در منوی حالت تصویر دیده می‌شود را انتخاب کنید. در این صورت همه‌ی موارد شامل روشنایی یا Brightness، نور پس‌زمینه یا Backlight، کنتراست یا تضاد، غلظت رنگ‌ها، وضوح یا Sharpness و سایر موارد به شکل دستی قابل تغییر است.

مهم‌ترین تنظیماتی که بعد از خرید تلویزیون هوشمند باید بررسی شود

نسبت تصویر و کشیده یا فشرده کردن تصویر

یکی از تنظیمات بسیار مهم تلویزیون هوشمند و تلویزیون معمولی، نسبت تصویر یا Aspect Ratio است. بیشتر شبکه‌های قدیمی‌تر تلویزیون تصویر را با نسبت ۴ به ۳ ارایه می‌کنند در حالی که نسبت عرض به ارتفاع تلویزیون‌های امروزی معمولاً ۱۶ به ۹ است. بنابراین لازم است که تصویر کشیده شود. اگر از فشرده و کشیدن شدن تصویر خوشتان نمی‌آید، می‌توانید یکی دیگر از حالت‌های نسبت تصویر را انتخاب کنید تا دو طرف تصویر سیاه و خالی بماند.

معمولاً در تلویزیون‌ها چندین حالت نسبت تصویر مختلف وجود دارد و بسته به شرایط می‌توانید یکی از حالت‌ها را انتخاب کنید. اگر تلویزیون را به کنسول بازی نظیر پلی استیشن و ایکس باکس یا به کامپیوتر وصل کرده‌اید، بهترین حالت تصویر، حالت ۱ به ۱ است به این معنی که تصویر با رزولوشن دریافتی از کنسول بازی یا کامپیوتر و بدون هیچ نوع کشیده شدن یا فشرده شدن نمایش داده می‌شود. اگر حالتی به جز حالت ۱ به ۱ یا PC Mode فعال باشد، متن و نوشته‌های ریز حالت تار و ناخوانا پیدا می‌کند و بهینه نیست.