برای شبکه کردن دو کامپیوتر در ویندوز 10 به‌صورت بی‌سیم راهکارهای متعددی در دسترس است. برای مثال می‌توانید از Wi-Fi Direct یا شبکه Ad-Hoc استفاده کنید. همچنین در نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز 10 امکان استفاده از ابزار HomeGroup نیز وجود داشت. در ادامه به آموزش شبکه کردن دو کامپیوتر در ویندوز 10 بدون کابل می‌پردازیم. از این راهکارها می‌توانید برای انتقال فایل یا انجام بازی‌های گروهی در ویندوز 10 استفاده کنید.

روش شبکه کردن دو کامپیوتر توضیحات مراحل/ویژگی‌ها
استفاده از Wi-Fi Direct اتصال مستقیم بین دو کامپیوتر بدون نیاز به روتر یا شبکه اضافی. فعال‌سازی Wi-Fi Direct در تنظیمات دستگاه‌ها

انتقال فایل‌های حجیم و اتصال به پرینتر و دستگاه‌های دیگر

استفاده از نرم‌افزارهای انتقال داده استفاده از نرم‌افزارهایی مانند EaseUS Todo PCTrans برای انتقال داده‌ها، برنامه‌ها و تنظیمات کاربر. نصب نرم‌افزار

اتصال کامپیوترها

انتقال داده‌ها و فایل‌ها

استفاده از هات اسپات تبدیل لپ‌تاپ به هات اسپات برای اشتراک‌گذاری اینترنت و اجرای بازی‌های شبکه‌ای. فعال‌سازی Mobile Hotspot در تنظیمات ویندوز

اتصال دستگاه‌ها به هات اسپات با وارد کردن نام شبکه و پسورد

استفاده از ویندوز سرور استفاده از یک سرور ویندوز برای مدیریت و ذخیره‌سازی فایل‌ها به صورت متمرکز. تعریف و مدیریت نقش‌ها برای سرور

اشتراک‌گذاری فایل‌ها و مدیریت دسترسی کاربران

آموزش شبکه کردن دو کامپیوتر در ویندوز 10 بدون کابل

شبکه کردن دو سیستم عامل به دلایل مختلفی انجام می‌شود؛ از جمله برای انتقال فایل و داده، اشتراک‌گذاری اینترنت در کامپیوتر دوم، استفاده از منابع مشترک مثل پرینتر و هارد شبکه، اجرای بازی‌های چند نفره، کنترل و مدیریت از راه دور و اجرای نرم‌افزارهای تحت شبکه از جمله این موارد هستند.

آموزش شبکه کردن دو کامپیوتر در ویندوز 10 بدون کابل | 4 راه تست شده

برای شبکه کردن سیستم‌های کامپیوتری می‌توان از ابزارهای مختلفی استفاده کرد. برای مثال استفاده از کابل شبکه (LAN) در سازمان‌ها و شرکت‌ها بسیار متداول است؛ اما همیشه امکان دسترسی به کابل شبکه وجود ندارد؛ به‌ علاوه برخی از لپ‌تاپ‌های امروزی عملاً فاقد ورودی کابل شبکه هستند. اینجاست که شبکه کردن دو کامپیوتر بدون کابل یا همان به شکل بی‌سیم اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

در ادامه به آموزش شبکه کردن دو کامپیوتر در ویندوز 10 بدون کابل می‌پردازیم و برای آن چند راه‌حل ارائه می‌کنیم. همچنین در نظر داشته باشید که برای خرید ویندوز 10 اورجینال می توانید به فروشگاه اینترنتی راهکار های سازمانی زر مراجعه کنید.

1.     استفاده از wi fi direct

یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای شبکه کردن دو ویندوز 10 بدون کابل استفاده از wi fi direct است. این ویژگی امکان اتصال 2 کامپیوتر بدون نیاز به یک روتر را فراهم می‌کند.

در مورد تفاوت WiFi و  Wi-Fi Direct هم توضیح زیر را بخوانید:

  • Wi-Fi Direct: با استفاده از Wi-Fi Direct دیگر نیازی به یک روتر یا شبکه اضافه ندارید. این ویژگی به شما امکان می‌دهد تا فایل‌های حجیم را بدون واسطه و به شکل مستقیم بین چند لپتاپ، گوشی هوشمند، پرینتر و... جابه‌جا کنید.
  • WiFi: در وای فای با اتصال به اینترنت می‌توانید فایل‌های نه چندان بزرگ را به اشتراک بگذارید و از یک سیستم به سیستم دیگری بفرستید.

برای اینکه متوجه شوید لپ‌تاپ یا کامپیوتر شما ویژگی Wi-Fi Direct را پشتیبانی می‌کند یا خیر، ابتدا روی آیکون ویندوز در گوشه سمت چپ مانیتور کلیک کنید. سپس عبارت PowerShell را جستجو کرده و آن را باز کنید. حالا عبارت «ipconfig /all» را تایپ کرده و اینتر بزنید.

حالا می‌توانید فهرست کاملی از Wireless LAN adapters سیستم را مشاهده کنید. در این فهرست به دنبال «Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter» بگردید. اگر این گزینه را پیدا نکردید، متاسفانه لپ‌تاپ شما از ویژگی وای فای دایرکت پشتیبانی نمی‌کند.

برای استفاده از وای فای دایرکت باید روی آیکون ویندوز کلیک کنید و وارد بخش Setting ویندوز شوید. سپس به مسیر Devices بروید و Bluetooth and other devices را باز کنید. در قدم بعدی گزینه Add Bluetooth or other devices را بزنید. اگر WiFi Direct را در سیستم دوم روشن کرده باشید، می‌توانید اسم یا آی پی این سیستم را در فهرست خود ببینید. پس از تکمیل اتصال می‌توانید سراغ جابه‌جایی فایل‌های مختلف بروید.

2.      استفاده از نرم افزارهای انتقال داده

اگر سیستم شما از ویژگی WiFi Direct پشتیبانی نمی‌کند، می‌توانید سراغ استفاده از نرم افزارهای شخص ثالث بروید. برای مثال ابزار EaseUS Todo PCTrans دقیقاً برای همین هدف طراحی شده است. توضیحات مربوط به این نرم افزار را از سایت techrepublic بخوانید:

“EaseUS Todo PCTrans is a user-friendly PC transfer tool that simplifies the process of moving data, applications and user settings from one PC to another. This tool is especially useful when upgrading to a new PC or reinstalling an operating system, ensuring important files and applications are not lost in the process.”

«نرم افزار EaseUS Todo PCTrans  یک ابزار کاربرپسند و قدرتمند برای انتقال داده و اطلاعات بین 2 سیستم کامپیوتری است. این ابزار فرایند انتقال داده‌ها، برنامه‌ها و تنظیمات کاربر را از یک رایانه به رایانه دیگر تسهیل می‌کند. ابزار EaseUS Todo PCTrans  خصوصاً در هنگام مهاجرت از لپ‌تاپ قدیمی به یک لپ‌تاپ جدید خیلی کاربرد دارد و به شما اطمینان می‌دهد که تمامی فایل‌ها و برنامه‌های مهم را جابه‌جا کرده‌اید.»

فرایند کار با این ابزار خیلی ساده است. پس از نصب در صفحه اصلی نرم افزار کافی است گزینه‌ی Data Transfer را انتخاب کنید. به این شکل می‌توانید کامپیوتر قدیمی و جدید خود را اضافه کرده و آنها را به هم متصل کنید. پس از اتمام مراحل اتصال می‌توانید فایل‌هایی که قصد انتقالشان را دارید، مشخص کنید و جابه‌جا نمایید.

3.     استفاده از هات اسپات

روش‌هایی که بالاتر گفتیم بیشتر برای انتقال فایل کاربرد دارد. البته از وای فای دایرکت می‌توانید برای اتصال چند کامپیوتر به پرینتر و ابزارهای دیگر هم استفاده کنید؛ اما اگر بخواهید سراغ اجرای بازی‌های کامپیوتری بروید، معمولاً بهتر است از ویژگی هات اسپات لپتاپ استفاده کنید. همچنین با این ویژگی می‌توانید از اینترنت یک دستگاه در سایر دستگاه‌ها نیز استفاده کنید.

این ویژگی در ویندوزهای 8، 10 و 11 در دسترس است. برای فعال‌سازی Mobile Hotspot در ویندوز مسیر زیر را دنبال کنید:

  • قدم یک: روی آیکون ویندوز کلیک کرده و وارد بخش تنظیمات Setting شوید.
  • قدم دوم: وارد بخش Network & Internet شوید. سپس روی گزینه Mobile Hotspot در پایین صفحه کلیک کنید.
  • قدم سوم: حالا کلید Share my internet Connection with other Device را روشن کنید. در ادامه اطلاعات مورد نیاز برای اتصال دیگر دستگاه‌ها مثل Network name و Password هم نشان داده شده است.
  • قدم چهارم: در سیستم‌های دیگر با وارد کردن نام نتورک و پسورد به لپتاپی که نقش هات اسپات را دارد، وصل شوید. به این شکل می‌توانید از اینترنت همان لپتاپ استفاده کنید. این ویژگی برای انجام بازی‌های شبکه‌ای هم کاربرد دارد.

نکته: با استفاده از نرم افزارهایی مثل Connectify می‌توانید اینترنت توزیع شده بین دستگاه‌های دیگر را مدیریت کنید. در ضمن کاربرد دیگر این روش برای مواقعی است که می‌خواهید از یک VPN روی چند سیستم به‌صورت اشتراکی استفاده کنید.

آموزش شبکه کردن دو کامپیوتر در ویندوز 10 بدون کابل | 4 راه تست شده

4.     استفاده از ویندوز سرور

یکی دیگر از گزینه‌ها برای شبکه کردن چند کامپیوتر در ویندوز 10 بدون کابل استفاده از یک ویندوز سرور مرکزی است. به گفته سایت زرسولوشن:

«سرورها می‌توانند نقش‌های مختلفی داشته باشند. برای مثال برخی از سرورها وظیفه میزبانی سایت‌های مختلف را دارند یا به عبارت بهتر، نقش وب سرور را دارند. برخی دیگر از سرورها امکان ذخیره‌سازی و مدیریت فایل را به کاربران می‌دهند و با کمک آن‌ها می‌توانید حتی دسترسی کاربران به فایل‌ها را هم مدیریت کنید. در این حالت، سرور نقش یک فایل سرور را دارد. برای تعریف و مدیریت این نقش‌ها هم از ویندوز سرور استفاده می‌شود. یعنی به کمک ویندوز سرور، می‌توانید به سرور نقش بدهید و عملکردهای مشخصی را برای آن تعریف کنید.»

با استفاده از یک ویندوز سرور می‌توانید یک فضای متمرکز برای ذخیره‌سازی فایل‌ها و مدیریت آن‌ها ایجاد کنید و دسترسی کاربران به اطلاعات و پوشه‌ها را به‌راحتی مدیریت کنید. این قابلیت بیشتر در سازمان‌ها و شرکت‌ها کاربرد دارد. استفاده از یک ویندوز سرور اشتراک‌گذاری فایل‌ها و همکاری لحظه‌ای را در سازمان‌ها بسیار آسان‌تر می‌کند.

اگر قصد خرید و تهیه ویندوز سرور را دارید، می‌توانید از کارشناسان زرسولوشن مشاوره بگیرید.

در صورت مشکل در پخش ویدیو، آن را از لینک زیر دریافت کنید

سخن آخر

برای اشتراک گذاری فایل‌ها، اجرای بازی‌های کامپیوتری گروهی، استفاده از اینترنت لپ‌تاپ به‌صورت اشتراکی و... گاهی نیاز دارید که چند سیستم را شبکه کنید. در این مقاله به آموزش شبکه کردن دو کامپیوتر در ویندوز 10 بدون کابل پرداختیم. همچنین گفتیم که اگر بخواهید چند لپ‌تاپ و گوشی و... را شبکه کنید، باید چه کارهایی انجام دهید. اگر سوال دیگری داشتید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.