تمیز کردن ایرفون که همان هدفون داخل گوش است، مثل تمیز کردن هر وسیلهی الکترونیکی و همینطور لباس و عینک، بسیار مهم است و حتی روی کیفیت صدا و عمر مفید هدفون اثرگذار است. ایرفون همواره با چربی پوست و عرق در تماس است و دی نتیجه گردوغباری که روی آن مینشیند، با فوت کردن ساده تمیز نمیشود بلکه به مرور زمان روی هم انباشه شده و کیفیت صدا را کاهش میدهد.
در این مقاله میخواهیم به نکاتی مفید در مورد نحوه تمیز کردن هندزفری و ایرباد بپردازیم. با سیارهی آیتی همراه شوید تا بهتر از گجتها و وسایل الکترونیکی خویش مراقبت و استفاده کنیم.
همانطور که اشاره کردیم همواره پس از مدتی استفاده کردن از ایرفون و Earbud، روی سطح آن کمی چربی و عرق مینشیند و جذب کردن گردوغبار محیط پیرامون را ساده میکند. افرادی که حین ورزش کردن به موسیقی گوش میکنند یا افرادی که در محیط گرم از هدفون استفاده میکنند، مشکل انباشته شدن مقدار نسبتاً زیادی گردوغبار و چربی روی ایرفون و ایرباد را بیش از سایر کاربران تجربه کردهاند.
انباشته شدن مقدار زیادی گردوخاک و چربی، عمر مفید ایرفون را کاهش میدهد و حتی کیفیت صدا نیز کمتر میشود. در ادامه به چند نکتهی مفید و کاربردی در مورد نحوهی تمیزکاری این وسایل الکترونیکی ظریف و حساس، اشاره میکنیم.
استفاده از آب گرم و مایع ظرفشویی برای تمیزکاری هندزفری و ایرفون
مرتباً ایرفون و ایرباد را با پارچهی نرم و مقدار کمی آب گرم که مایع ظرفشویی در آن حل شده، تمیز کنید. منظور از مرتباً به میزان استفاده کردن از ایرفون بستگی دارد، برای اغلب کاربران تمیزکاری هفتگی کافی است اما کسانی که کمتر یا بیشتر از حد معمول از ایرفون استفاده میکنند، طبعاً ممکن است ماهانه یا روزانه یک مرتبه ایرفون خود را تمیز کنند. دقت کنید که پس از تمیزکاری نقاط تیز یا محیط بیرونی، میبایست به سرعت با پارچهی نرم و خشک، ایرفون را خشک کنید.
استفاده از تینر فوری یا الکل برای چربیزدایی بسیار عالی است اما در مورد ایرفون این کار را انجام ندهید چرا که دو مشکل محتمل است:
- از بین رفتن رنگ
- فرسوده شدن سریع بخشهای چرمی و لاستیکی.
مایع ظرفشویی حلال خوبی برای چربی جمعشده روی سطح ایرفون است و مشکلی ایجاد نمیکند. دقت کنید که اغلب ایرفونها دارای بخش لاستیکی هستند که به راحتی از بدنه جدا میشود و حالت کشسان دارد. بنابراین میتوان این بخش را جدا کرد و داخل آن را با پارچهی لولهشده و نوک تیز تمیز کرد. در این صورت علاوه بر ساده شدن تمیزکاری، نگرانی بابت خشک کردن سریع وجود ندارد.
داخل ایرباد و هندزفری را با قلموی نقاشی ظریف تمیز کنید
برای تمیز کردن حفرهای که درایور یا همان بلندگوی کوچک درون آن قرار گرفته و صدا از آن بیرون میآید، نمیتوان از آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده کرد چرا که ممکن است ایرفون خراب شود! برای تمیز کردن این بخش و زدودن گرد و غبار داخل حفره، بهتر است از قلموی ظریف نقاشی استفاده کنید. البته قلموهای آماده و خاصی برای این کار طراحی شده و حتی در بستهبندی ایرفونها و ایربادهای گرانقیمت، قلموی مخصوص تمیزکاری داخل حفره نیز ارایه میشود.
دقت کنید که قلمو را به شکلی وارد حفره نکنید که گردوغبار جمعشده را به انتها هل دهد و همینطور دقت کنید که حفره مسدود یا نیمهمسدود نشود و البته این چیزی است که در گذر زمان و با کسب تجربه، در آن مسلط میشوید.
اطراف حفره را مثل سایر سطوح بیرونی با پارچهای که به محلول آب و مایع ظرفشویی آغشته شده و البته مقدار بسیار کم، تمیز کنید.
هدفونهای مخصوص شنا و ضدآب را خشک کنید
برخی هدفونها و ایرفونها ضدآب هستند اما دقت کنید که نباید این هدفونها را برای مدت طولانی داخل آب قرار داد و حتی نباید هدفون را پس از خیس شدن، به حال خود رها کرد! همیشه پس از هر بار استفاده و خیس کردن این وسایل الکترونیکی، آنها را خشک کنی. ممکن است نفوذ تدریجی رطوبت به داخل و رسیدن آن به اطراف باتری یا اتصالات حساس و ظریف، موجب خراب شدن همیشگی ایرفون یا هدفون شود.
اگر فرصت کافی برای خشک کردن ایرفون ندارید، به هیچ وجه آن را در جیب لباسهای ورزشی قرار ندهید چرا که این محیط مرطوب جلوی خشک شدن نسبی آن را میگیرد و حتی مرطوبتر میشود. بهتر است با کمی تکان دادن، از خیس بودن ایرفون و هدفون بکاهید.
زمانی که از هدفون استفاده نمیکنید، آن را در پلاستیک و محفظهی بسته قرار دهید
اگر قرار است مدتی از ایرفون یا ایرباد استفاده نکنید و همینطور اگر محیط اطراف از نظر گردوغبار و رطوبت نسبی، وضعیت خوبی ندارد، حتماً در زمان بیکاری، ایرفون یا ایرباد را در محفظهی دربسته یا پلاستیک یا کیف قرار دهید. البته به همراه هدفونهای مرغوب معمولاً کیف چرمی یا پلاستیکی کوچکی برای نگهداری آن ارایه میشود که برای همین منظور طراحی شده است. بهتر است از این محفظهها همواره استفاده کنید.
هدفونها و هدستهای بلوتوثی و حتی معمولی را در محیط داغ یا سرد نگهداری نکنید
با توجه به اینکه هدستهای و ایرفونهای بیسیم، دارای باتری داخلی هستند، بهتر است در دمای معمولی نگهداری شوند. دمای زیاد موجب کاهش عمر باتری میشود و دمای پایین نیز معمولاً با افزایش رطوبت نسبی همراه است. هر دو حالت برای هدفون و ایرفون مضر است، حتی اگر از نوع بلوتوثی و دارای باتری داخلی نباشند.
کاربران حساس حتی در محفظه و کیف مخصوص هدفون خود، بستهی کوچک سیلیکاژل قرار میدهد که جاذب رطوبت است.
پورت شارژ را پس از تکمیل فرآیند شارژ، مسدود کنید
معمولاً هدفونها و هدستهای بلوتوثی، درپوش پلاستیکی برای مسدود کردن پورت USB یا سوزنی مخصوص شارژ کردن، دارند. برای جلوگیری از جمع شدن گردوغبار و چربی و در درازمدت، از کار افتادن پورت، از درپوش مخصوص آن استفاده کنید و حین بیکاری آن را مسدود کنید.
علاوه بر این بهتر است هر از گاهی با قلموی ظریف و اندکی الکل یا تینر فوری، پورت شارژ را تمیز کنید.
سیم هندزفری و ایرفون را ملایم تا کنید و هیچ گاه سیم را نکشید!
قبلاً مقالهای در مورد علل خراب شدن هندزفری و ایرفون و حتی سیم محکم هدستهای حرفهای منتشر کردیم. نحوهی صحیح جمع کردن سیم هدفون یا هدست و در حالت کلی کابل شارژ و انواع کابلها این است که ملایم و بدون کشیدن یا تا کردن، به صورت حلقهای جمع شوند. تا کردن ممکن است رشتههای ظریف سیم را با زدگی و پارگی روبرو کند.
و نکتهی بسیار مهم بعدی این است که برای خارج کردن فیش از جک هدفون، هیچگاه نباید سیم را کشید بلکه باید بدنهی فیش را گرفت و با حوصله و دقت آن را از پورت روی گوشی یا پلیرهای موسیقی و همینطور کامپیوتر و لپتاپ بیرون آورد.
در پایان شما را به مطالعه کردن مقالاتی در خصوص استفادهی صحیح از هدفون و هدست و همینطور نحوهی تعمیر کردن ایرفون یا هندزفری و هدست خراب دعوت میکنیم:
برای تمیز کردن اسپیکر نیز مطالعه کردن مقالهی زیر مفید واقع میشود:
thewirecutterسیارهی آیتی
سلام خسته نباشی دکمه های جواب داده نمیشه ال سیماشه یامشکل جای دیگست
سلام
اگه دکمهای کار نکنه هم میشه سیمها و پارگی سیم باشه و هم میتونه خرابی خود دکمه باشه.
البته خود دکمه که از این شستیهای فشاری هست که عمرشون زیاده و خیلی دوام خوبی دارن. احتمال اینکه پایهی دکمه به دلیل لحیم ضعیف از بورد جدا شده باشه بیشتره.
سلام
من قصد دارم هدستی رو با آب و مایع دستشویی بشورم که ضد آب هم نیست! وی ازمه شسته شه
سوالم اینه در صورتی که خاموش باشه و شسته شه آسیب که نمی بینه
هدفون قبلی ام که میکروفون نداشت رو میشستم ولی این میکروفون داره و می خوام بدونم میکروفون به آب حساسه یا نه؟(در حالت خاموش)
ممنون میشم از راهنمایی تون!
سلام
سطوح خارجی رو اگه میخواید بشورید که مشکلی نداره ولی آب نفوذ کنه به داخل میکروفون یا همینطور اسپیکر، ممکنه آسیب ببینه.
سلام من چیزی حدود دوماه از هندزفری ام استفاده نمی کردم وتو کمد بود که دمای پایینی هم هست واینکه الان بعضی قسمتاش مثل چوب سفت شده قسمت ژله ای که پشت گوش هم قرار می گیره انطوری شده سعی کردم که ب تکون دادن وکج کردنش درستش کنم ولی فقط برای چند ساعت درست میموند
سلام،هندزفری چپم افتاد تو لیوان آب چیکارش کنم
سلام من هندزفریم هیچیش نشده کلا ولی یکیش کار نمیکنه اگه میدونین بگین ممنون
سلام بزار توی جای ایرپاد بعد 15ثانیه دستت رو روی اون هست آهنگ رو قطع میکنه اون