در سیستم عامل iOS برای مطالعه کردن آخرین مقالات سایتها، میتوان از اپلیکیشن Apple News استفاده کرد که البته محدودیتهایی دارد. به جای این اپ میتوانید اپلیکیشنهایی مثل Feedly یا Inoreader را روی آیفون یا آیپد نصب کنید و با حساب کاربری رایگان، تعداد زیادی آدرس فید یا RSS را به لیست خویش اضافه کنید و به سادگی خلاصهای از آخرین اخبار و مقالات را در یک محل، مشاهده و بررسی کنید.
در این مقاله با بهترین اپلیکیشنهای مطالعهی فید یا خلاصهای از مطالب سایتها در آیفون و آیپد آشنا میشویم که البته برخی در اندروید و همینطور به کمک مرورگرهای اینترنت قابل استفاده هستند. با ما باشید.
بسیاری از کاربران اهل مطالعه و وبگردی، به جای مراجعه به سایتها و دیدن آخرین مطالب در صفحهی اصلی سایتها، از اپلیکیشنهایی موسوم به فیدخوان یا RSS Reader استفاده میکنند. در این اپها میتوانید آدرس خوراک مطالب سایتها یا آدرس برخی دستهها و برچسبهای مطالب را اضافه کنید تا آخرین مطالب در یک محل جمعآوری شود. بررسی آخرین تغییرات فید به صورت خودکار و در بازههای زمانی مشخص انجام میشود و لذا هیچ مطلب جدیدی از قلم نمیافتد.
از طرف دیگر با وجود قابلیت سینک یا همگامسازی، اگر مطالب اخیر سایتی را در iPhone بررسی کنید، در نسخهی اندرویدی همان اپلیکیشن نیز مطالب آن سایت به عنوان خواندهشده علامتگذاری میشود. به همین ترتیب وضعیت مطالب موردعلاقه که ستارهدار کردهاید نیز Sync میشود.
قبلاً با برخی از این اپها و همینطور مفهوم واژهی Feed آشنا شدیم:
Feedly
اپلیکیشن Feedly و سرویس تحت وب آن، یکی از سرویسهای مطالعهی فید سایتها است که به خصوص پس از توقف Google Reader بسیار محبوب شده است و علت اصلی نیز روشن است: با حساب کاربری رایگان میتوانید اغلب امکانات گوگل ریدر را در اختیار داشته باشید و به علاوه اپلیکیشن Feedly برای سیستم عاملهای مختلف ارایه شده و کاربری آن ساده است.
در سرویس فیدلی میتوانید منابع اخبار و مقالات را به سادگی اضافه کنید و همینطور میتوانید منابع جدید را با توجه به پیشنهادات خودکار این سرویس، به لیست خویش بیافزایید.
در حساب رایگان امکان افزودن حداکثر ۱۰۰ منبع وجود دارد و البته تبلیغات نیز در میان آیتمهای فید نمایش داده میشود. برای حذف کردن تبلیغات، میبایست ماهانه 5.41 دلار هزینه کنید و Feedly Pro را تهیه کنید. البته امکانات نسخهی پرو بیشتر و کاملتر است و محدودیت خاصی در آن وجود ندارد.
Nuzzel
اپلیکیشن Nuzzel یک تفاوت اساسی با دیگر اپلیکیشنهای خبرخوان دارد از این جهت که منابع خبری را جمعآوری نمیکند بلکه برای دنبال کردن افرادی که در شبکههای اجتماعی مورد توجه هستند و استفاده از لینک مطالب محبوب کاربران، طراحی شده است. در واقع هر چه تعداد کاربرانی که در مورد یک مطلب صحبت میکنند، بیشتر باشد، اهمیت آن مطلب بیشتر تلقی میشود و مطالب مهم توسط Nuzzel به کاربر پیشنهاد میشود. علاوه بر ارایه کردن لینک مطلب، نام کاربرانی که شما فالو کردهاید و در مورد مطلب صحبت کردهاند نیز ذکر میشود.
بنابراین اپلیکیشن رایگان Nuzzel انتخاب خوبی برای کاربرانی است که در شبکههای اجتماعی فعالیت زیادی دارند و به ویژه مطالب موردعلاقهی دیگران را مطالعه میکنند.
Apple News
اپل نیز برای آیفون و آیپد اپلیکیشن خبرخوان طراحی کرده است و نام آن را Apple News گذاشته است. این اپلیکیشن با ارایه کرده رابط کاربری جالب و شیوهی خاص نمایش RSS سایتها، یکی از اپلیکیشنهای برتر محسوب میشود و کاربران زیادی از آن استفاده میکنند.
در اپل نیوز میتوانید منابع خبری زیادی را دنبال کنید اما توجه کنید که همهی منابع در آن وجود ندارد و نمیتوانید آدرس فید سایتها را مثل سرویسهای دیگر اضافه کنید. در واقع سایتهایی که از فرمت خاصی که اپل ارایه کرده استفاده کرده باشند، پشتیبانی میشود و سایر فید دیگر سایتها پشتیبانی نمیشود.
محدودیت دیگر این است که اگر مطلبی را از طریق Apple News به اشتراک بگذارید، لینک خاصی ایجاد میشود و طبعاً این لینک برای کاربرانی که از اپل نیوز استفاده نمیکنند، بلااستفاده است!
Inoreader
آخرین اپلیکیشن و البته سرویس تحت وبی که برای مطالعه کردن RSS سایتها پیشنهاد میکنیم، Inoreader معروف است. این سرویس نیز اپلیکیشن اندرویدی و اپ مخصوص iOS دارد. لذا در ویندوز و لینوکس و مکاواس و همینطور در گوشیها و تبلتهای مختلف میتوانید از آن استفاده کنید. در واقع Inoreader مثل Feedly قابلیت افزودن فید سایتهای مختلف و دستهبندی در فولدرهای مختلف را در اختیار کاربر قرار میدهد و لذا یکی از گزینههای اصلی جایگزین Google Reader محسوب میشود.
از نقاط قوت Inoreader میتوان به برچسبهای رنگی برای کلمات کلیدی و همینطور استفاده از فیلترها برای محدود کردن نوع خاصی از مقالات اشاره کرد. به عنوان مثال میتوانید تنها مطالبی از مجموعه منابع موردعلاقهی خویش را بخوانید که کلمهی iOS و همینطور RSS در آنها به کار رفته باشد.
استفاده از Inoreader به صورت رایگان در محصولات مختلف امکانپذیر است و با وجود قابلیت همگامسازی، مقالاتی که مطالعه کردهاید به عنوان خوانده شده در تمام وسایل علامتگذاری میشود.
howtogeekسیارهی آیتی