نرمافزار TeamViewer یکی از نرمافزارهای قدیمی برای دسترسی ریموت به سیستمها است. میتوانید از پلن رایگان تیمویور استفاده کنید و از طریق اینترنت، ویدیوی زنده از کامپیوتری دیگر را دریافت کنید. حتی میتوانید از طریق اپلیکیشن موبایل تیمویور، کامپیوتر ویندوزی را کنترل کنید! اگر از امکانات تیمویور یا محدودیتهای پلان رایگان راضی نیستید، چند جایگزین توانمند برای آن وجود دارد.
در این مقاله به معرفی ۵ نرمافزار محبوب که قابلیتهایی شبیه به TeamViewer دارند میپردازیم و ویژگیها و امکانات هر یک را بررسی میکنیم.
دسترسی ریموت کاربردهای متنوعی دارد. ممکن است بخواهید فایلی را باز کنید، فایلی را پرینت کنید، نرمافزاری را روی سیستمی نصب کنید و همینطور تنظیمات سیستمی را تغییر بدهید. ممکن است هدف شما پشتیبانی اینترنتی، عیبیابی و رفع یک مشکل نرمافزاری و کمک به دوستان یا مشتریان باشد و ممکن است مقصود شما آموزش دادن باشد. در این موارد لزوماً نباید در محل حضور داشت بلکه میتوان کار را با استفاده از نرمافزارهای دسترسی ریموت یا به زبان فارسی، دسترسی از راه دور انجام داد که نمونهی محبوب و قدیمی آن، TeamViewer است.
قبلاً در مقالهای به معرفی برخی نرمافزارهای اسکرین شیرینگ که یکی از امکانات اصلی تیمویوئر است، پرداختیم:
و در مورد برخی امور ساده صحبت کردیم:
تیمویوئر یا تیمویور با وجود ۱.۵ میلیون فعالسازی در دیوایسهای مختلف، محبوبترین نرمافزار در این عرصه است. در ادامه چند جایگزین تیمویوئر را معرفی میکنیم.
ZOHO ASSIST
نرمافزار Zoho Assist یکی از نرمافزارهای مجموعهی Zoho Suite است که سرویسهای خدمات نرمافزاری آنلاین و ارایهکنندگان سرویسهای مدیریتی از راه دور از آن استفاده میکنند. حتی اپلیکیشن اندروید و iOS آن نیز منتشر شده تا دسترسی از راه دور به سیستمها امکانپذیر باشد. به علاوه حالت برعکس هم امکانپذیر است و میتوانید اندروید یا iOS را نیز از طریق کامپیوتر ویندوزی کنترل کنید.
ویژگیهای Zoho Assist جالب توجه است و به تناسب اهداف میتوانید از این نرمافزار به جای دیگر گزینهها استفاده کنید.
محبوبترین ویژگیهای Zoho Assist شامل پشتیبانی از دسترسی به دیوایسهای موبایل و تحت وب در زمان دلخواه، دسترسی ریموت غیرحضوری و اسکرین شیرینگ است.
امنیت که شامل استفاده از SSL و لاگین دو فاکتوری است، مجمتعسازی خدمات، قابلیت سفارشیسازی و مدیریت کاربران، مواردی است که Zoho Assist را متفاوت میکند. استفاده از Zoho Assist رایگان است اما برای استفاده از امکانات پیشرفته، میبایست حساب خویش را به پلنهای پولی ارتقا دهید. به عنوان مثال امکاناتی نظیر پرینت کردن از راه دور، یادداشتنویسی و نگاشت دامنهها و گزارشات حرفهای در پلنهای استاندارد و حرفهای و سازمانی ارایه میشود.
حساب استاندارد ماهانه ۸ یا ۱۰ دلار هزینه دارد و کاملترین پلن ماهانه ۲۱ یا ۲۵ دلار هزینه دارد.
Zoho Assist رابط کاربری سادهای دارد و به علاوه با هلپدسکهایی مثل ServiceNow و Zendesk و Zoho Desk مجتمع شده و کاملاً سازگار است.
ریموت دستاپ مایکروسافت
مایکروسافت هم سرویس کنترل ریموت خاص خودش را دارد که نام آن Microsoft remote desktop است. مزیت استفاده از این سرویس، رایگان بودن، سادگی استفاده و پشتیبانی گسترده از دیوایسهای مختلف است. ریموت دستاپ مایکروسافت از کانکشن ریموت، مدیریت سادهی کانکشنها، کانکشن امن برای دسترسی به دادهها و اپلیکیشنها و همینطور کیفیت بالای ویدیو و صدا حین استریم پشتیبانی میکند که ویژگیهای مهمی در این نوع نرمافزارها محسوب میشود.
در مقابل امکانات ریموت دستاپ مایکروسافت نسبت به برخی نرمافزارهای رقیب محدود است. با توجه به فراهم بودن این سرویس در نسخههای پرو و سازمانی ویندوز و ویندوز سرور، استفاده از آن نسبتاً گسترده است.
RealVNC
نرمافزار RealVNC هم یکی از نرمافزارهای برتر در عرصه دسترسی ریموت به سیستمهای دستاپی و وسایل موبایل است. این نرمافزار امکانات خاصی برای مدیران سیستم و حرفهایها، ارایهکنندگان سرویسهای مدیریتی و سازمانها دارد.
البته کاربران معمولی حین استفاده از RealVNC با تنظیمات فایروال گاهاً مشکل پیدا میکنند و عیب دیگر این است که اگر نمیتوانید از پورتی که به نرمافزار دیگری اختصاص پیدا کرده، استفاده کنید.
اما به جز اشکالات اشاره شده، RealVNC یک نرمافزار و جایگزین قدرتمند برای تیمویور محسوب میشود. یکی از برترهای RealVNC این است که از پلتفرمها و به عبارت دیگر سیستم عاملهای مختلف پشتیبانی میکند.
استفاده از RealVNC در کاربریهای غیرتجاری رایگان است اما برای دسترسی به امکانات پیشرفتهتر و استفادهی تجاری میبایست پلن پولی آن را خریداری کنید. پلن پرو با هزینهی ۴۰ دلار در سال گزینهی محبوبی است. پلن حرفهایتر که Enterprise است، سالانه ۵۵ دلار هزینه دارد.
AnyDesk
نرمافزار کمحجمی به اسم AnyDesk در سالهای اخیر تدریجاً محبوب و محبوبتر شده است چرا که علاوه بر حجم بسیار کم و امکان استفاده به صورت رایگان در کاربریهای شخصی و غیرتجاری، از پلتفرمهای مختلف شامل ویندوز و اندروید پشتیبانی میکند. رابط کاربری AnyDesk بسیار ساده است و معمولاً کیفیت برقراری اتصال ریموت و استریم ویدیو و صدا مطلوب یا عالی است.
تنها اشکال این نرمافزار این است که امکانات آن نسبت به برخی گزینههای رقیب محدود است.
برخی ویژگیها و امکانات پیشرفته مثل تنظیمات امنیتی و تأییدیهی کانکشن و محدودیت دسترسی مختص پلنهای غیررایگان است.
پلن Lite با هزینهی ماهانه ۱۱ دلار، اولین پلن پولی است.
Chrome Remote Desktop
گوگل هم با معرفی Chrome Remote Desktop راهکاری برای دسترسی ریموت به کامپیوترها، گوشیها و تبلتها ارایه کرده است که البته به مرورگر Google Chrome وابسته است و در واقع میبایست اکستنشن Chrome Remote Desktop را روی کروم نصب کنید.
متأسفانه این راهکار گوگل به مرورگر کروم محدود است اما به هر حال قابلیتهای مفیدی دارد و استفاده کردن از آن ساده و البته رایگان است.
guidingtechسیارهی آیتی
asandesk khobe