چند ماهی از معرفی لپ تاپ با پردازنده اسنپدراگون گذشته است و با توجه به اینکه این نوع پردازنده، مشابه پردازنده به کار رفته در گوشی و تبلت است و معمولاً مصرف انرژی کمتری نسبت به پردازندههای اینتل و ایامدی دارد، برخی افراد به فکر خرید لپتاپ با پردازنده اسنپدراگون هستند. به طور کلی خرید لپ تاپ اسنپدراگون برای کسانی که به دنبال لپتاپ سبک و باریک با عمر باتری نسبتاً بالا باشند، گزینهی خوبی است اما اگر قصد سیستمی برای بازی کردن نیاز دارید یا میخواهید انواع نرمافزار ویندوزی بدون هیچ مشکلی نصب و اجرا شود، بهتر است لپتاپ اینتل یا ایامدی خریداری کنید.
در ادامه مطلب به معرفی چند مورد از بهترین لپتاپهایی که پردازنده اسنپدراگون دارند میپردازیم.
تفاوت لپ تاپ اسنپدراگون با اینتل و ایامدی چیست؟
پردازندهی گوشی و تبلتهای امروزی از نظر معماری با پردازندههایی که اینتل و ایامدی تولید میکنند، تفاوت اساسی دارد. معماری پردازندههایی که کوآلکام و سامسونگ و مدیاتک و غیره برای گوشی و تبلت تولید میکنند، ARM است در حالی که معماری پردازندههای اینتل و ایامدی که در انواع کامپیوتر و لپتاپ استفاده میشود، x86 یا x86-64 است. همین تفاوت موجب عدم سازگاری برنامهها و سیستم عاملها میشود.
به عنوان مثال نمیتوانید نسخه معمولی ویندوز 11 روی وسایلی که پردازنده محصول کوآلکام است و به عبارت دیگر لپ تاپ اسنپدراگون نصب کنید و باید نسخهی خاصی از ویندوز 11 که برای پردازندههایی با معماری ARM طراحی شده را نصب کنید. در مورد برنامهها نیز همهی برنامهها بدون استفاده از روشهای شبیهسازی، قابل نصب و استفاده کردن نیست.
مایکروسافت و کوآلکام همکاری خوبی دارند تا سازگاری برنامههای ویندوز با لپتاپهای مجهز به پردازنده اسنپدراگون بهتر شود. همانطور برای اجرا کردن برنامههای اندروید در ویندوز میتوانید از برنامههای شبیهساز نظیر Bluestacks و Nox App Player استفاده کنید، اجرا کردن برنامههای معمولی ویندوز روی لپتاپهای اسنپدراگون به کمک شبیهسازی امکانپذیر است اما همیشه نتیجه رضایتبخش نیست.
با توضیحات فوق، روشن است که برای عموم کاربردها، خرید لپ تاپ اسنپدراگون با توجه به عمر بالای باتری و توانمندی خوب در عرضه هوش مصنوعی، ایدهی خوبی است اما برای امور خاص نظیر بازی یا کار با برنامههای تخصصی و مهندسی، شاید مشکلات و محدودیتها شما را پشیمان کند! لذا در مورد سازگاری برنامهها و بازیهایی که میخواهید روی لپتاپ نصب و استفاده کنید، تحقیق کنید.
در ادامه به معرفی لپتاپهایی با پردازندهی Snapdragon X Elite میپردازیم. همهی مدلها لااقل ۱۶ گیگابایت حافظه رم دارند و ملزومات هوش مصنوعی Copilot+ که مایکروسافت مشخص کرده، وجود دارد.
لنوو Yoga Slim 7x (نسل ۹)
لپتاپهای سری یوگا همواره جزو باریکترین و سبکترین لپتاپها بودهاند و لنوو در مدلی از نسل ۹ با نام یوگا اسلیم 7x، از پردازنده اسنپدراگون استفاده کرده است. این لپتاپ ضخامت با ۱۲.۸ میلیمتری فقط ۲.۸ پوند (هر پوند معادل ۴۵۴ گرم است) وزن دارد و رقیبی برای مکبوک ۱۳ اینچی اپل محسوب میشود. لنوو از صفحه نمایش ۱۴.۵ اینچی با رزولوشن 3K و به عبارت دقیقتر 2944 در 1840 پیکسل استفاده کرده که نوع صفحه OLED است. لذا کیفیت رنگ و روشنایی بسیار عالی دارد. فرکانس نوسازی صفحه نمایش نیز ۹۰ هرتز است.
در این لپتاپ از پردازنده اسنپدراگون ایکس الیت مدل X1E-78-100 استفاده شده است. قیمت ارزانترین کانفیگ این لپتاپ، تقریباً ۱۰۰۰ دلار است.
در این لپتاپ از ۱۶ گیگابایت رم LPDDR5X در کنار درایو SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت استفاده شده است. البته میتوانید مدلی با رم ۳۲ گیگابایت و SSD با ظرفیت ۱ ترابایت نیز سفارش دهید که قیمت آن بیشتر میشود. دوربین مادون قرمز به کار رفته در Lenovo Yoga Slim x7 برای اسکن چهره و لاگین با تشخیص چهره در ویندوز کاربرد دارد. در این لپتاپ ۳ پورت USB C و پورتهای معمولی دیگر دیده میشود اما خبری از جک ۳.۵ میلیمتری هدفون نیست.
لپتاپ سرفیس نسل ۷ مایکروسافت
مایکروسافت در طراحی نسل ۷ لپتاپ سرفیس از صفحه نمایش ۱۳.۸ اینچی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز استفاده کرده که از نوع IPS و لمسی است. میتوانید مدلی که صفحه نمایش ۱۵ اینچی دارد نیز سفارش دهید. قیمت مدل پایه حدود هزار دلار است. میتوانید به جای رم ۱۶ گیگابایتی، مدلی با رم ۳۲ گیگابایت خریداری کنید و اگر لپ تاپ اسنپدراگون قیمت بالا نیاز دارید، میتوانید پردازنده ۱۲ هستهای به جای ۱۰ هستهای انتخاب کنید که مدل X1E-80-100 است.
عمر باتری لپ تاپ سرفیس اسنپدراگون حدود ۱۵ ساعت برای ترکیبی از کاربریهای مختلف است. مایکروسافت از تاچپد و کیبورد مرغوبی استفاده کرده و طبق معمول کیفیت ساخت لپتاپ سرفیس عالی است. در این لپتاپ ۲ پورت USB 4 و یک پورت USB A یا همان پورت USB به شکل مستطیلی و معمولی به کار رفته و جک هدفون نیز حذف نشده است. سختافزار موردنیاز برای لاگین امن به کمک Windows Hello نیز در این لپتاپ موجود است.
ایسوس Vivobook S15
لپتاپهای سری Vivo ایسوس معمولاً باریک و سبک هستند، به خصوص لپتاپ ASUS Vivobook S15 که پردازنده اسنپدراگون دارد. این لپتاپ از صفحه نمایش 15.6 اینچی با رزولوشون 3K و پنل OLED بهره میبرد که نرخ نوسازی آن ۱۲۰ هرتز است. روشنایی این صفحه نمایش عالی است و در حالت حداکثری به ۶۰۰ نیت میرسد. ایسوس از اسپیکرهای خوبی با تأییدیهی Harman-Kardon استفاده کرده است و کیفیت ساخت و بدنه، بسیار خوب است.
با وجود اینکه ضخامت Vivobook S15 فقط 0.58 اینچ یا حدود ۱.۵ سانت است، روی آن پورت HDMI 2.1 به شکل معمولی و نه مینی، دیده میشود. ۲ عدد پورت USB 3.2 به شکل معمولی و ۲ پورت USB C که USB 4.0 است و همینطور اسلات کارت حافظه و جک هدفون در کنار بدنه به چشم میخورد. ایسوس باتری ۷۰ واتساعتی استفاده کرده که نسبتاً بزرگ است و عمر باتری این دستگاه حدود ۱۸ ساعت عنوان شده اما در کاربری ترکیبی، عملاً عمر باتری در حد ۱۴ ساعت است.
قیمت لپتاپ اسنپدراگون ایسوس ویووبوک اس۱۵ از ۱۳۰۰ دلار شروع میشود که در این مدل از پردازنده اسنپدراگون ایکس الیت X1E-78-100 در کنار ۱۶ گیگابایت رم و ۱ ترابایت حافظهی SSD استفاده شده است.
مایکروسافت Surface Pro نسل ۱۱
مایکروسافت سرفیس دیگری با پردازنده اسنپدراگون آماده کرده که مدل سرویس پرو نسل ۱۱ است. این لپتاپ در حقیقت یک تبلت ۱۳ اینچی است و میتوانید در کنار آن، استایلوس Surface Slim Pen بخرید. اگر کیبورد Flex Keyboard بخرید، سرفیس پرو نسل ۱۱ به لپتاپ تبدیل میشود. کیبورد با استفاده از بلوتوث به تبلت وصل میشود.
سرفیس پرو نیز صفحه مرغوب و باکیفیت از نوع OLED با رزولوشن 3K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز دارد. روشنایی حداکثری این تبلت در حد ۹۰۰ نیت است و در آن از اسپیکرهای مرغوبی استفاده شده است. مایکروسافت از پردازنده اسنپدراگون X1E-80-100 در کنار ۱۶ یا ۳۲ گیگابایت رم LPDDR5x و ۵۱۲ گیگابایت یا ۱ ترابایت درایو SSD با رابط پیسیآی اکسپرس نسل ۴ استفاده کرده است.
اگر به اینترنت سیمکارت نیاز داشته باشید میتوانید مدلی که مودم نسل ۵ یا 5G دارد، خریداری کنید. در سرفیس پرو نسل ۱۱ از ۲ پورت USB 4.0 به شکل USB C استفاده شده است که کاربرد آن هم انتقال داده است و هم شارژ کردن و هم اتصال به ۳ نمایشگر 4K با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز. باتری به کار رفته در این تبلت، ۵۲ واتساعتی است که برای ۱۲ ساعت استفادهی معمولی، مناسب است. قیمت آن نیز از هزار دلار شروع میشود.
Dell XPS 13 (9345)
کمپانی Dell نیز با استفاده از پردازندههای اسنپدراگون ایکس الیت کوآلکام، لپتاپ ویندوزی طراحی کرده است. لپتاپ Dell XPS 13 مدلی 9345 جزو سبکترین و باریکترین لپتاپهای بازار است که در آن صفحه نمایش لمسی ۱۳.۴ اینچ از نوع OLED با ریفرش ریت ۱۲۰ هرتز و رزولوشن 3K به کار رفته است. البته مدل ارزانتر با صفحه نمایش غیر لمسی با رزولوشن فول اچدی پلاس و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز نیز عرضه شده است.
دل از پردازندهی اسنپدراگون ایکس الیت مدل X1E-80-100 در کنار ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت SSD در مدل پایه استفاده کرده است. باتری ۵۵ واتساعتی است و برای حدود ۱۵ ساعت کار معمولی جواب میدهد.
ضخامت لپتاپ Dell XPS 13 با پردازنده اسنپدراگون حدود 0.6 اینچ یا ۱.۵ سانتیمتر است و وزن آن فقط 2.6 پوند است. برخی افراد از وزن کم لپتاپ راضی هستند اما برخی دیگر میگویند که وزن بسیار کم موجب لرزش صفحه نمایش حین تایپ کردن میشود. دل از ۲ پورت USB 4.0 به شکل USB C استفاده کرده که همهمنظوره است. به عبارت دیگر برای شارژ کردن باتری و انتقال اطلاعات و وصل کردن لپتاپ به مانیتور و تلویزیون باید از این پورتها استفاده کرد. قیمت Dell XPS 13 9345 از ۱۳۰۰ دلار آغاز میشود.
HP OmniBook X
لپتاپ اچپی OmniBook X از صفحه نمایش ۱۴ اینچی با رزولوشن 2.2K و نرخ نوسازی ۶۰ هرتز و البته از نوع لمسی بهره میبرد که حداکثر روشنایی آن حدود ۴۰۰ نیت است. این لپتاپ کیبورد مرغوبی دارد و وزن آن حدود ۲.۹ پوند است.
اچپی در مدل پایه از پردازنده اسنپدراگون ایکس الیت X1E-78-100 و ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه استفاده کرده است. قیمت این لپتاپ حدود ۱۰۹۰ دلار است اما معمولاً با تخفیفهای خوب و قیمت پایینتری به فروش میرسد.
سیارهی آیتی