تلفن ویپ (VoIP)

تلفن ویپ (VoIP)که به آن تلفن اینترنتی هم می گویند تلفنی است که می تواند صدا را از طریق اینترنت رد و بدل کند. این تلفن از تکنولوژی VoIP که کوتاه شده عبارت Voice over Internet Protocol است پشتیبانی می کند. به عبارت دیگر این تلفن به جای استفاده از بسترهای مخابراتی از اینترنت به منظور انتقال صوت استفاده می کند.

با توجه به محبوبیت تلفن ویپ در دنیا کمپانی های مهمی اقدام به ساخت آن نمودند که از معروف ترین آن ها می توان به گرنداستریم، یالینک و پاناسونیک اشاره کرد.

تلفن ویپ (VoIP)چیست؟

تلفن ویپ از نظر شکل ظاهری شبیه به تلفن های معمولی است. ولی از نظر کارکرد و قابلیت ها کاملا متفاوت است. مثلا برای نصب و راه اندازی این تلفن به سیم کشی نیاز نیست و به جای آن از شرکت های ارائه دهنده اینترنت استفاده می شود.

تلفن ویپ را تلفن تحت شبکه یا آی پی فون هم می گویند. این تلفن محدودیت تلفن های قدیمی و سنتی را ندارد. در گذشته برای نصب مراکز تماس فیزیکی هزینه های زیادی پرداخت می شد. اما نصب و راه اندازی تلفن تحت شبکه این هزینه ها را ندارد. تکنولوژی ویپ وجود در این تلفن می تواند سیگنال های صوتی کاربر را به سیگنال های دیجیتال تبدیل کند. سپس این سیگنال های دیجیتال را از طریق اینترنت منتقل نماید.

<
>

با این تبدیل، صدا با کیفیت بالاتر و هزینه کمتری رد و بدل می شود. قابلیت های آی پی فون سبب شد این تلفن ها جایگزین مراکز تلفن مداری یا سوئیچ سانترال شوند. با آی پی فون ها می توانید بدون کمترین هزینه تماس های داخلی و خارجی برقرار نمایید. نحوه راه اندازی آسان و عدم نیاز به تجهیزات گران قیمت برای نصب از دیگر دلایل محبوبیت تلفن های ویپ است.

قابلیت های این تلفن سبب شد هر جا صحبت از تلفن های تجاری شود اول به تلفن های ویپ اشاره می گردد. این تلفن به دلیل اینکه داده و اطلاعات را از طریق اینترنت انتقال می دهد کیفیت مکالمات و صدای آن بسیار بالاتر از تلفن های آنالوگ است. امکان تحرک، قابلیت اتصال از فواصل دور و نزدیک و همکاری بیشتر از مهمترین قابلیت های آی پی فون ها می باشد که به کاربران ارائه می شود.

لطفاً جهت مشاوره رایگان یا خرید انواع تلفن ویپ اینجا کلیک نمایید.

قابلیت های تلفن ویپ

یکی از مهمترین قابلیت های تلفن ویپ که به گوش اغلب کاربران غیر حرفه ای خورده این است که این تلفن امکان اضافه کردن شماره تلفن تجاری به وب سایت را دارد. بنابراین اگر به دنبال دریافت شماره تلفن تجاری برای سایت خود با کمترین قیمت هستید تلفن ویپ بهترین انتخاب است.

از دیگر تفاوت های تلفن ویپ با تلفن های سنتی این است که برقراری یا دریافت تماس فقط از یک تلفن انجام نمی گیرد. در تلفن های سنتی تماس فقط از طریق تلفن های رومیزی انجام می گیرد. ولی در تلفن ویپ می توانید از طریق لپ تاپ، کامپیوتر، گوشی های هوشمند و تلفن های سازگار با ویپ تماس برقرار یا تماس دریافت کنید.

به همین دلیل کافی است یکی از دستگاه های تبلت، کامپیوتر، لپ تاپ یا گوشی هوشمند را داشته باشید تا بتوانید یک ارتباط تلفنی ویپ برقرار کنید.

فرقی نمی کند ارتباط تلفنی شما داخلی باشد یا خارجی حتما باید به اینترنت متصل باشید. این اینترنت می تواند از طریق کابل، DSL، فیبر نوری و یا شبکه بی ‌سیم باشد. همچنین حتما باید از شرکت‌ های ارائه ‌کننده خدمات VoIP استفاده کنید.

مجموعه معتبر پی بی ایکس شاپ یکی از شرکت های متخصص در این زمینه است که می تواند ارتباط بین دستگاه های شما و دستگاه های مقصد را فراهم کند.

این تلفن برای تمام اشخاص حقیقی، سازمان و شرکت ها، آموزشگاه ها مناسب است و می توانید آن را جایگزین تلفن های معمولی کنید.

تلفن ویپ چگونه کار می کند؟

همانطور که اشاره نمودیم در تلفن های ویپ داده های صوتی آنالوگ به دیجیتال تبدیل و سپس داده های دیجیتال به آنالوگ تبدیل می شوند. بنابراین داده های صوتی به صورت آنالوگ دریافت و به صورت آنالوگ ارسال می شوند.

  • در مرحله اول فردی که با تلفن ویپ صحبت می کند داده های صوتی او به سیگنال های دیجیتال تبدیل می شوند. این سیگنال ها به بسته های کوچک یا پکت ها تبدیل می گردند. پکت ها دارای اطلاعاتی از منبع و مقصد هستند. همچنین به ترتیب ارسال می شوند.
  • این پکت ها به سمت شرکت ارائه دهنده خدمات ویپ ارسال می شوند.
  • سپس این شرکت به کمک اینترنت پکت ها را به سمت مقصد انتقال می دهد. مقصد می تواند هر دستگاهی اعم از تلفن ویپ، کامپیوتر، تلفن سنتی یا گوشی های همراه باشید.
  • در مقصد سیگنال های دیجیتال به آنالوگ تبدیل می شوند.


امکانات تلفن ویپ

تلفن های تحت شبکه امکاناتی به کاربران ارائه می دهند که تلفن های سنتی این قابلیت ها را ندارند. از جمله این قابلیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انتظار تماس
  • قابلیت Do Not Disturb یا DND
  • مسیریابی تماس و اتصال آنها به داخلی موردنظر
  • پاسخگویی خودکار
  • تاریخچه یا سابقه تماس
  • پشتیبانی از کنفرانس صوتی
  • پست صوتی یا هدایت صوتی
  • شماره گیری سریع
  • شماره گیری مجدد
  • فوروارد تماس
  • کال پارک
  • توزیع خودکار تماس (ACD)
  • اپراتور خودکار
  • مدیریت تماس پیشرفته
  • اینترکام
  • ضبط تماس
  • و ...


پست صوتی یا هدایت صوتی

با این قابلیت پیام های تلفنی به ایمیل تبدیل می شوند. طبیعتا کسب و کارهای کوچک نمی توانند دائما و 24 ساعته در محیط کار بمانند. به همین دلیل در زمانی که در محیط فعالیت ندارند تعدادی تماس را از دست می دهند. با این قابلیت این تماس ها تبدیل به ایمیل می شوند.

پست صوتی قابلیت Find me/Follow me را به کاربران ارائه می دهد. این قابلیت همان هدایت یا انتقال تماس است. در واقع فرقی نمی کند شما در چه زمان و مکانی هستید یا چه شماره تلفنی دارید تماس های محیط کار به تلفن یا دستگاه همراه شما منتقل می شوند. بنابراین حتی اگر خارج از محیط کار باشید هم می توانید به تماس ها پاسخ دهید.

قابلیت Do Not Disturb یا DND

از دیگر امکانات تلفن های ویپ قابلیت مزاحمت نشوید یا DND است. با این قابلیت می توانید شماره های مزاحم یا غیر ضروری را مسدود کنید. زمانی که نمی خواهید در زمان مکالمات تلفنی تماس دیگری مزاحم صحبت تان شود می توانید از این قابلیت استفاده کنید. قابلیت DND امکانات پیشرفته ای دارد. مثلا به شما اجازه می دهد شماره غیرضروری را به یک همکار دیگر انتقال یا آن را تبدیل به ایمیل و پست صوتی کنید.

پشتیبانی از کنفرانس صوتی

این قابلیت بهترین گزینه برای مدیران است که دائما کنفرانس برگزار می کنند. با این قابلیت چند نفر از سراسر دنیا می توانند با هم به صورت صوتی و یا تصویری صحبت کنند. البته کنفرانس صوتی قابلیت های دیگری نظیر ارسال فایل‌، ارسال پیام متنی و چت، اشتراک گذاری فایل و ... را هم ارائه می دهد.

اپراتور خودکار

تلفن ویپ به شما این امکان را می دهد مانند شرکت های بزرگ یک منو داشته باشید و بتوانید شماره های محلی را تنظیم کنید. با این قابلیت وقتی کاربر با شما تماس گرفت وارد سیستم منو می شود و می تواند با بخش های مختلف ارتباط برقرار کند و حتی با یک اپراتور زنده صحبت نماید.

اینترکام یا پاسخگویی خودکار

این قابلیت در تلفن های ویپ وجود دارد ولی نیاز به فعال سازی دارد. اینترکام معمولا برای انبارها یا مکان هایی که به تلفن های نرم افزاری دسترسی ندارند گزینه مناسبی است. با این قابلیت پیام ها از طریق بلندگو منتقل می شوند.

مدیریت تماس پیشرفته

این قابلیت مخصوص تماس های دریافتی است. با این قابلیت کاربران تصمیم می گیرند تماس ورودی را نگه دارند، به آن پاسخ دهند، آن را فوروارد کنند یا مسدود کنند.

انواع تلفن ویپ

حال اگر قصد استفاده از این تلفن ها را دارید باید بدانید که تلفن های ویپ انواع مختلفی دارند. مثلا برخی از آن ها از پروتکل سیپ SIP پشتیبانی می کنند و برخی دیگر خیر.

همچنین این تلفن ها به دو دسته تلفن های ویپ سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم می شوند.

  • تلفن ویپ سخت افزاری: این تلفن از نظر ظاهری شبیه تلفن های سنتی و معمولی است. ولی قابلیت های ویپ ارائه می دهد. این تلفن قابلیت اتصال به اینترنت دارد و داده های صوتی را به صورت دیجیتال ارسال و دریافت می کند.

تلفن های ویپ سخت افزاری خود به دو نوع سیمی و بی سیم تقسیم می شوند. تلفن های سیمی شبیه تلفن های سنتی هستند و با استفاده از کابل شبکه یا پورت RJ45 به اینترنت وصل می شوند. ولی تلفن های بی سیم به کابل شبکه نیاز ندارند.

تلفن های ویپ بی سیم شامل تلفن های دکت DECT، وای فای، بلوتوث و USB می باشند.

  • تلفن ویپ نرم افزاری: اگر می خواهید با کمترین هزینه ممکن از خدمات ویپ استفاده کنید می توانید از تلفن های نرم افزاری استفاده کنید. این روش ساده و کم هزینه نیاز به دستگاه های ویپ ندارد. کافی است اپلیکیشن یا سافت فون را بر روی یکی از دستگاه ها نظیر گوشی همراه، کامپیوتر و لپ تاپ نصب کنید.

مجموعه پی بی ایکس شاپ اولین شرکت متخصص ارائه دهنده خدمات ویپ

اگر قصد خریداری، مشاوره و یا استعلام قیمت تلفن های ویپ را دارید می توانید با کارشناسان متخصص مجموعه معتبر پی بی ایکس شاپ تماس بگیرید.