دوباره دوره‌ی دستگاه‌های شیشه‌ای فرا رسیده و بدنه‌ی پشتی بسیاری از موبایل‌ها شیشه‌ای شده است. امسال اکثر تلفن‌های جدید و رده بالا مثل آیفون X و گلکسی اس ۹، علاوه بر نمایشگر بدنه‌شان هم شیشه‌ای است. هزینه‌ی تعمیر و تعویض نمایشگر برخی گوشی‌ها بسیار زیاد است اما اکنون مشکل جدیدی هم مطرح است: بدنه‌ی شیشه‌ای!

به عبارت دیگر اگر بدنه‌ی دستگاه بشکند، خرج تعمیر آن بسیار زیاد می‌شود، پس بیایید ببینیم چه کار می‌توانیم بکنیم که نگذاریم موبایلمان زمین بیافتد.

از یک کیس مناسب استفاده کنید

اکثر تلفن‌های هوشمند رده بالا تقریباً آن‌قدر بزرگ هستند که به راحتی نتوانید آن‌ها را در یک دست نگه دارید. بعضی از این موبایل‌های غول‌آسا مثل آیفون ۸ پلاس حتی در دو دست هم راحت قرار نمی‌گیرند. این یعنی اگر چیزی ندارید که با آن دستگاه را نگه دارید، موبایل شما همیشه در معرض سُر خوردن قرار دارد. یک لغزش کوچک در حین راه رفتن، یک بی‌توجهی ساده وقتی می‌خواهید موبایل را از جیبتان دربیاورید، یا حتی یک اشتباه محاسباتی کوچک بین چشم و دست شما می‌تواند باعث افتادن دستگاه و شکستن آن شود.

اما خبر خوب این است که با یک کیس ساده می‌توانید از این مشکل جلوگیری کنید.

چگونه نگذاریم موبایلمان زمین بیافتد؟

هرچند ممکن است به مذاق بعضی‌ها خوش نیاید که بخواهند طراحی زیبای آیفون X خود را درون یک کیس زمخت پنهان کنند، ولی اگر به این فکر کنند که آیفونشان بعد از شکستن به چه روزی خواهد افتاد نظر خود را تغییر می‌دهند.

در حال حاضر صدها کیس مختلف در بازار وجود دارد. برای انتخاب بین این‌ها، توصیه می‌کنیم ببینید در مراقبت کردن از موبایل قبلی‌تان چقدر موفق بوده‌اید. خود من به ندرت موبایل از دستم می‌افتد، بنابراین یک کیس ظریف و ساده هم کارم را راه می‌اندازد. اما اگر موبایل شما زیاد به زمین می‌افتد، باید به فکر کیسی باشید که از پس ضربه‌های مداوم و شدید بربیاید.

به فکر قابلیت‌هایی مثل Reachability باشید

یکی از بزرگترین مشکلات موبایل‌های بزرگ این است که چگونه دست خود را به بالای صفحه برسانید. خیلی از مواقع برای رسیدن به همین قسمت دستگاه از دستتان می‌افتد.

در این زمینه، حداقل اپل قابلیتی موسوم Reachability را ارائه کرده است. این ویژگی با دو بار لمس دکمه‌ی خانه یا Home آیفون، کل محتوای صفحه به سمت پایین می‌کشد تا راحت‌تر بتوانید به بخش‌های بالایی آن دسترسی پیدا کنید. این امکان به صورت پیشفرض در آیفون X فعال نیست ولی با رفتن به مسیر Settings و سپس General و در نهایت Accessibility می‌توانید آن را فعال کنید. سپس با یک سوویپ کوچک (حرکت جاروبی) روی ناحیه‌ی حرکتی پایین نمایشگر آیفون X می‌توانید به این قابلیت دسترسی داشته باشید.

چگونه نگذاریم موبایلمان زمین بیافتد؟

چگونه نگذاریم موبایلمان زمین بیافتد؟

متاسفانه گوگل قابلیتی مشابه Reachability به اندروید اضافه نکرده، اما بعضی از تولیدکنندگان مثل سامسونگ برای دستگاه‌های خودشان چنین قابلیت فراهم کرده‌اند. مثلاً با سه بار لمس سریع دکمه‌ی هوم یا یک سوویپ مورب از گوشه‌ی پایین راست می‌توانید صفحه را کوچک‌تر کنید تا دسترسی به همه‌ی بخش‌های آن ساده‌تر شود.

به هیچ وجه با یک دست از موبایل خود استفاده نکنید

با وجود قابلیت‌هایی مثل Reachability، اگر موبایل خود را با دو دست نگه دارید احتمال افتادن آن نسبت به زمانی که دستگاه را در یک دست نگه داشته‌اید کمتر است. اگر دارید قهوه می‌خورید و می‌خواهید همزمان با دست دیگرتان ببینید که چه نوتیفیکیشنی آمده است، باید در مقابل این وسوسه مقاومت کنید.

تا زمانی که هر دو دست‌تان آزاد نشده، نباید به فکر چک کردن موبایل باشید. اکثر کسانی که موبایل از دستشان افتاده کسانی بوده‌اند که نتوانسته‌اند برای چند دقیقه صبر کنند تا هر دو دستشان آزاد شود و بعد به سراغ نوتیفیکیشن دریافتی بروند.

اگر لازم است یک بند بخرید

گاهی‌اوقات به سرم می‌زند که ناگهان بلند شوم و کمی بدوم. اما دویدن بدون انگیزه خسته‌کننده است. تنها راهی که می‌تواند در من انگیزه ایجاد کند تا به تنها دویدن ادامه بدهم این است که به موسیقی، پادکست یا یک کتاب صوتی گوش کنم. اما مشکل این جاست که دویدن باعث می‌شود موبایل از جیبم یا هر جای دیگری که آن را گذاشته باشم بیرون بیاید و به زمین بیفتد.

اگر می‌خواهید در حین دویدن موسیقی گوش کنید و جای موبایلتان هم امن باشد، یک بند مخصوص بازو یا کمر بگیرید و موبایل خود را آن جا قرار دهید. اگر برای خرید این بند کمی هزینه کنید بهتر از این است که مجبور باشید کل زمان را بی‌انگیزه سپری کرده یا در نهایت یک موبایل شکسته نصیبتان شود.

با خودتان صادق باشید

من آدم دست و پا چلفتی نیستم. در ده سال گذشته فقط یک بار موبایلم شکسته است. پس می‌دانم که وقتی موبایلم را با خودم بیرون می‌برم، احتمالاً آخر شب آن را سالم به خانه بر می‌گردانم.

اما دوستی دارم که در طول سال گذشته دو بار دستگاه‌هایش را شکسته است؛ یک آیپد و یک لپ‌تاپ. اگر شما هم مثل دوست من هستید، باید بپذیرید که خطر در کمین‌تان است. اگر تلفن‌های جدید و رده بالا داشته باشید این مشکل برای شما دوچندان می‌شود، چون هر دو طرف دستگاه امکان شکستن پیدا می‌کند. پس باید تمهیداتی را برای پیش‌گیری از این اتفاق در نظر بگیرید.

اگر موبایل‌های رده بالا دارید بهتر است به فکر گارانتی باشید، چون با پرداخت کمی پول اضافه‌تر حداقل خیالتان راحت است که اگر زمانی دستگاه افتاد و شکست به راحتی می‌توانید آن را تعمیر کنید. خود اپل سرویسی به نام AppleCare+ دارد که تا حد قابل قبولی صدمات فیزیکی دستگاه را تحت پوشش قرار می‌دهد. در مورد دستگاه‌های اندرویدی ماجرا کمی پیچیده‌تر است چون شرکت‌های زیادی در این زمینه فعال هستند، ولی شما باید به دنبال شرکتی باشید که شرایط و ضوابط سختگیرانه‌ای برای ارائه‌ی خدماتش نداشته باشد. برای درک بهتر مسئله‌ی گارانتی، محض اطلاع شما باید بگوییم که قیمت آزاد تعویض بدنه‌ی شیشه‌ای آیفون X حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار است.

نکته‌ی دیگری که صرف نظر از موبایل اصلی‌تان باید در نظر بگیرید این است که همیشه یک تلفن ثانویه داشته باشید تا برای موقعیت‌هایی که خطرناک‌تر است از آن دستگاه استفاده کنید. در این حالت، حتی اگر موبایل‌تان روی زمین بیفتد هم متحمل ضرر چندانی نخواهید شد.

همیشه می‌گوییم «مواظب باش موبایل از دستت نیفتد»، ولی واقعیت این است که این توصیه برای خیلی‌ها اصلاً فایده‌ای ندارد. از این رو بهتر است از قبل قدم‌های پیشگیرانه‌ای مثل استفاده از کیس یا گارانتی را در نظر بگیرید تا حداقل امکان جبران بخشی از صدمات وارده را داشته باشید.