اگر شما هم یکی از ۱۰۰ میلیون کاربر uTorrent هستید به سرعت باید این نرمافزار را به جدیدترین نسخهی آن آپدیت کنید. چون این اپلیکیشن در زمینهی نصب ابزارهای اضافه و نمایش تبلیغات آزاردهنده و حتی مشکوک (بدافزار و ویروس) در کامپیوترهای کاربران مسبوق به سابقه است.
در نوامبر ۲۰۱۷ هم که یک آسیبپذیری جدی در داخل این برنامه کشف شد، و خوشبختانه BitTorrent (شرکتی که مالک و توسعهدهندهی uTorrent است) به سرعت آن را پچ کرد و به مرور نسخهی پایدار برنامهی خود را تصحیح نمود.
اما سوال این است که با وجود این همه مشکل تمام نشدنی آیا هنوز میتوان به uTorrent اعتماد کرد؟ با سیارهی آیتی همراه باشید تا سایر کلاینتهای موجود برای استفاده از تورنت را به شما معرفی کنیم.
تورنت چیست؟
تورنت در اصل فایل یا لینکی حاوی اطلاعات مربوط به فایلها و پوشههای یک محتوای خاص است که کامپیوتر شما را به سمت سایر کامپیوترها و یا سرورهایی که آن محتوا را روی خود میزبانی کردهاند هدایت میکند. در شبکهی تورنت کامپیوترها مثل زنجیرهای از گرههای متصل به هم، یکدیگر را تغذیه میکنند و معمولاً به یک سرور مرکزی نیاز نداریم. در این سازوکار اغلب همان کاربری که فایل را دریافت میکند، منبع ارسال فایل برای نفر بعدی میشود.
منظور از کلاینت تورنت، نرمافزاری است که شما به کمک آن به شبکهی تورنت و در حقیقت کامپیوترهای دیگر متصل میشوید. برای اضافه کردن فایلها به لیست دانلود، میتوان از فایلی با پسوند Torrent و یا لینکهای مگنت و چند کمکاربردتر دیگر استفاده کرد.
بهترین جایگزین uTorrent: نرمافزار qBittorrent
ویژگیهای کلیدی:
- توانایی مدیریت لینکهای مگنت
- پشتیبانی از افزونههای BitTorrent مثل DHT، PEX، LSD، صفبندی تورنت (Torrent Queueing) و رمزگذاری (Encryption) از بخش Tools > Options > BitTorrent > Privacy
- موتور جستجو
- فیدخوانی که توانایی استفاده از فیلترهای پیشرفتهی دانلود مثل رجکس را دارد
- رابط کاربری تحت وب برای کنترل از راه دور کلاینت
- فیلترینگ IP
- کنترل پیشرفته بر تورنتها، ترکرها (Trackers)، Peer-ها از جمله امکان صفبندی و اولویتبندی
- زمانبندی و مدیریت پهنای باند
- امکان ساخت فایل تورینت تورنت از بخش Tools > Torrent Creator
qBittorrent یک کلاینت متن باز و رایگان است که با داشتن نسخههای مختلف برای ویندوز، مک و لینوکس به عنوان بهترین جایگزین uTorrent شناخته میشود. هرچند نرمافزارهای متن باز به طور خودکار امنتر نیستند، ولی حقیقت این است که وقتی امکان بررسی کد آنها وجود دارد خود به خود قابل اطمینانتر میشوند. به علاوه، qBittorrent عاری از هر گونه برنامهی اضافی و تبلیغات است.
وقتی برای اولین بار این برنامه را اجرا میکنید، پیغامی ظاهر میشود که در مورد مسئولیتهای قانونی موجود نکاتی را به شما یادآوری میکند.
رابط qBittorrent تمیز و مرتب است، و اگر از uTorrent استفاده کرده باشید ظاهر آن به نظرتان آشنا به نظر خواهد رسید. چون qBittorrent به عنوان جایگزین متن باز uTorrent طراحی شده است.
در نگاه اول به این برنامه میتوانید وضعیت دانلودهای خود را ببینید و آنها را بر اساس دستهبندیها، برچسبها یا ترکرهای مختلف به نمایش درآورید. از منوهای پایین صفحه میتوانید اطلاعات مربوط به Peer-ها، دانلودها، سرعت سید (Seed) کردن سیستم و مواردی از این دست را ببینید.
برای شروع دانلود کافی است فایل تورنت یا لینک مگنت آن را به برنامه بدهید. اگر میخواهید دانلود به طور خودکار شروع شود به بخش Tools > Options > Downloads بروید و تیک گزینهی Do not start the download automatically را بزنید.
qBittorrent یک موتور جستجو هم دارد که به سایتهای تورنت وصل است و از طریق آن میتوانید به دنبال محتواهای موردنظر خود بگردید. به یاد داشته باشید که این ابزار به یک مفسر پایتون نیاز دارد که فایلهای نصب آن همراه خود برنامه موجود میباشد. برای فعال کردن آن کافی است به بخش View > Search Engine بروید.
اگر بخواهید میتوانید سایر سایتهای تورنت را هم به نرمافزار اضافه کنید. کافی است بخش Search را باز کنید، از پایین صفحه روی دکمهی Search plugins و بعد Install a new one کلیک نمایید، سپس اگر میخواهید فایل منبع جستجوی جدید را به برنامه بدهید از گزینهی Local file و اگر لینک دارید از Web link استفاده کنید.
جایگزینهای بعدی uTorrent: نرمافزار Tixati
ویژگیهای کلیدی:
- پشتیبانی از لینکهای مگنت و DHT
- رمزنگاری از بخش Settings > Network > Connections
- فیلترینگ IP
- زمانبندی
- دانلودگر خودکار مبتنی بر RSS
- رابط تحت وب از بخش Settings > User Interface
Tixati هیچ جاسوسافزار، تبلیغ یا ضمانت غیرمعقولانهای ندارد. برخلاف سایر کلاینتهای لیست ما، این برنامه متن باز نیست. ولی نصب آن رایگان و سریع است.
وقتی برای اولین بار Tixati را اجرا میکنید، باید پیکربندی ابتدایی برنامه را انجام دهید. یعنی پوشهی دانلود، پورتهای ورودی و حداکثر پهنای باند را تعیین کنید. سپس ویندوز دیفندر ظاهر میشود و باید به Tixati اجازه دهید تا به شبکهی شما دسترسی داشته باشد.
شما میتوانید بین رابطهای مختلف جابجا شوید. زبانهی Home فایل لاگ Tixati و خلاصهای از کانکشنهای ورودی و خروجی شما را نشان میدهد. Tixati هم مثل qBittorrent یک موتور جستجوی داخلی دارد که در پیدا کردن فایلهای معتبر به شما کمک میکند.
رابط این نرمافزار در میان سایر برنامههایی که در این مطلب پوشش داده شده پیچیدهترین است. این رابط نمایانگر امکانات جامع Tixati میباشد. با این وجود برنامهی مذکور یکی از سبکترین کلاینتهای حال حاضر تورنت است.
Transmission
ویژگیهای کلیدی:
- رمزگذاری از طریق بخش Edit > Preferences > Privacy > Encryption
- پشتیبانی از لینکهای مگنت، DHT، PEX و غیره
- رابط مبتنی بر وب
- پشتیبانی مبتنی بر وب
- پوشههای Watch
- ویرایش ترکر
- محدودسازی سرعت کلی و یکایک تورنتها
- افزودن Peer-های نامناسب به لیست سیاه از طریق Edit > Preferences > Privacy > Blocklist
نرمافزار متن باز Transmission هم مثل uTorrent بارها درگیر آلودگیهای بدافزاری شده است. اما این برنامه با غلبه بر این موانع همچنان توانسته به عنوان کلاینت پیشفرض BitTorrent در بسیاری از توزیعهای یونیکسی و لینوکسی از جمله سولاریس، اوبونتو، مینت، فدورا، پاپی و گنوم (یکی از نسخههای اوپنسوزه) باقی بماند.
یکی از برتریهای Transmission سبک بودن کلاینت BitTorrent آن است. نصب این برنامه سریع و راحت میباشد و با یک نوتیفیکیشن کوتاه نحوهی کارکرد سیستم اشتراکگذاری نرمافزار را توضیح میدهد. رابط Transmission کاربردی و مینیمال است.
به خاطر داشته باشید که قبل از شروع دانلود با این برنامه ابتدا باید یک جلسهی محلی یا از راه دور بسازید. پس به مسیر Edit > Change Session بروید و جلسهی جدید را ایجاد کنید. وقتی برای اولین بار روی ویندوز ۱۰ Transmission را اجرا میکنید، ویندوز دیفندر ظاهر شده و به شما میگوید که برخی از قابلیتهای برنامه را مسدود کرده است. اگر روی Allow access کلیک کنید، مجوزهای لازم برای ارتباط با شبکه به برنامه داده میشود.
Deluge
ویژگیهای کلیدی:
- رمزنگاری از طریق بخش Edit > Preferences > Network > Encryption
- پشتیبانی از لینکهای مگنت، DHT، PEX
- سیدهای وب
- محدودسازی سرعت کلی و یکایک تورنتها
- رابط وب
- افزونهها
Deluge که قبلاً با نام gTorrent شناخته میشد یک کلاینت رایگان، متن باز و سازگار با پلتفرمهای مختلف است که بخش عمدهای از قابلیتهای خود را از کتابخانهی libtorrent میگیرد. این نرمافزار با بهرهمندی از استانداردهای freedesktop میتواند روی میزکارهای گوناگون کار کند.
نصب این برنامه کمی زمان میبرد و نسبت به سایر کلاینتها مراحل بیشتری دارد. اما خوشبختانه از هر گونه برنامهی اضافی، نوار ابزار یا تبلیغاتی عاری است. رابط Deluge شبیه qBittorrent اما کمی شلوغتر از آن میباشد.
با کمک منوی View > Columns میتوانید اطلاعات بیشتری به بخش دانلود این کلاینت اضافه کنید.
شما کدام کلاینت را انتخاب میکنید؟
پیشنهاد ما واضح است: qBittorrent
ولی این برنامه یک قابلیت نسبت به سایر رقبا کمتر دارد. اگر برای دانلود فایلهای موردنظر خود یا اشتراکگذاری آنها باید از VPN استفاده کنید، توصیه میکنیم از VPN-ای استفاده نمایید که سوئیچ مرگ داشته باشد تا اگر کانکشن امنتان دچار اشکال شد، آدرس IP شما لو نرود.
اگر برایتان سوال پیش آمده که چرا Vuze در این لیست نیست، باید به شما بگوییم که ما این برنامه را تست کردیم و تصمیم گرفتیم که آن را به شما توصیه نکنیم. از بین کلاینتهایی که تست کردیم Vuze تنها کلاینتی بود که همراه خودش برنامههای اضافهای نظیر Avast، نوار ابزار Spigot و یک افزونهی گوگل کروم داشت. علاوه بر این، نسخهی رایگان Vuze حاوی تبلیغات است و رابط آن هم پر از ویژگیهای غیرضروری میباشد. اگر به دنبال یک جایگزین تمیز و قابل اطمینان برای uTorrent هستید، ما Vuze را به شما توصیه نمیکنیم.
makeuseofسیارهی آیتی