در محصولات الکترونیکی واژهی Firmware یا سفتافزار، به نرمافزاری گفته میشود که در سختافزار پنهان است. منظور از فرمویر نرمافزار کوچکی است که دستورالعمل لازم برای ارتباط قطعاتی مثل کیبورد و موس، هارددیسک و SSD، کارت گرافیک و از همه مهمتر مادربورد با نرمافزار که ممکن است سیستم عاملی مثل ویندوز یا لینوکس باشد را فراهم میکند. میتوان گفت که فرمویر پایینترین سطح دسترسی به سختافزار است و اگر مشکل کوچکی در آن وجود داشته باشد، اشکالات جدی در عملکرد سیستم عامل و نرمافزارها به وجود میآید و به عنوان مثال ویندوز به کلی بوت نمیشود! در ادامه با فرمویر و انواع آن و طریقهی بروزرسانی آن، بیشتر آشنا میشویم.
فرمویر چیست و چه کاری انجام میدهد؟
وقتی یک قطعهی سختافزاری جدید روی کامپیوتر ویندوزی نصب میکنیم، میبایست درایور یا نرمافزار راهانداز مربوط به آن را نیز نصب کنیم، البته ممکن است ویندوز در دیتابیس بزرگ خود، اطلاعات مربوط به شناسایی سختافزار جدید را داشته باشد و بدون نصب درایور هم قطعه کار کند.
فرمویر نرمافزاری است که یک سطح پایینتر از درایور قرار میگیرد و در حقیقت بخشی از سیستم عامل و درایورها و نرمافزارهای آن محسوب نمیشود بلکه جزئی از سختافزار است. فرمویر اساساً نوعی نرمافزار است ولیکن به علت اینکه در سختافزار تعبیه و پنهان شده، به آن سفتافزار (واژهی Firm به معنی سفت و محکم) گفته میشود. اما توجه کنید که فرمویر را میتوان دستکاری و بروز کرد و لذا مثل سختافزار، کاملاً سفت و بیتغییر نیست!
انواع فرمویر: BIOS کارت گرافیک و مادربورد و غیره
BIOS اولین نرمافزاری است که پس از روشن کردن کامپیوتر اجرا میشود و همانطور که از نامش پیداست، ابزار پایهای برای مدیریت ورودی و خروجیهاست. بایوس مادربورد پس از اجرا، با قطعات مختلفی که شناسایی میشود، تعامل دارد و خطاها و تنظیمات پایهای را بررسی میکند. اگه همهچیز مرتب باشد و به عنوان مثال قطعهای کم نباشد و دمای قطعاتی مثل پردازنده، مجاز باشد، بایوس کار را ادامه میدهد و نرمافزاری به اسم Bootloader را اجرا میکند.
بوتلودر روی هارددیسک یا SSD و همینطور درایوهای USB قرار گرفته است و در حقیقت ممکن است یک بوتلودر وجود نداشته باشد. میتوان انتخاب کرد که کدام بوتلودر در اولویت است. پس از اجرای بوتلودر، سیستم عاملی مثل ویندوز اجرا میشود و کنترل کامپیوتر را به دست میگیرد.
در تصویر زیر نمونهای از تنظیمات بایوس و انتخاب اولین ابزار Boot را مشاهده میکنید، محیطی ساده و غیرگرافیکی که صرفاً کیبورد در آن کار میکند:
بایوس قدمتی بیش از دو دهه دارد، کدنویسی آن ۱۶ بیتی است، حال آنکه در حال حاضر پردازندههای ۳۲ و ۶۴ بیتی شدهاند. برای اطلاعات بیشتر در مورد نرمافزار و سیستم عامل ۶۴ بیتی، به مقالهای که قبلاً تهیه کردیم توجه کنید:
بایوس با توجه به قدمتی که دارد، از تکنولوژیهای بروز پشتیبانی نمیکند. به عنوان مثال در محیط تنظیمات بایوس نمیتوان از موس استفاده کرد! اجرای بوتلودر هم به همینصورت محدودتر است. نسخهی امروزی بایوس با نامی متفاوت در مادربوردها به کار میرود. UEFI یا EFI به واسط فرمویری گفته میشود که قابلیت توسعه دارد و در صورت نیاز، استفاده از موس، محیط گرافیکیتر و اجرای بوت کردن با تنظیمات پیشرفتهتر و قابلیتهای بیشتر، پشتیبانی میشود.
تصویر زیر UEFI یکی از مادربوردهای ایسوس است. ظاهر UEFI کاملاً گرافیکی است:
EFI و UEFI جایگزین BIOS در مادربوردهای امروزی
همانطور که اشاره شد، این روزها بایوس در مادربوردها کاربرد ندارد بلکه UEFI با امکانات بیشتر و طراحی جذابتر، جای بایوس را گرفته است. EFI مخفف Extensible Firmware Interface و به معنی واسط فریمویری قابلتوسعه است. UEFI نیز یک EFI یکپارچه (Unified) است. EFI پس از روشن کردن کامپیوتر، دستوراتی را توسط CPU اجرا میکند که نتایج جالب توجهی دارد.
به عنوان مثال در UEFI مادربوردهای امروزی، گزینهای به اسم Secure Boot یا بوت امن داریم. EFI پس از روشن شدن سیستم، بوت کردن را محدود میکند و تنها نرمافزار یا نرمافزارهایی که سازندهی کامپیوتر مجاز و امن دانسته، بوت میشود. به عبارت دیگر کاربر میتواند از بوت کردن وسایلی مثل سیدی سیستم عاملهای لایو و درایوهای USB بوتابل که نرمافزارهای خاصی رویشان نصب شده و دسترسی به اطلاعات هارددیسک را ممکن میکنند، جلوگیری کند! و این یعنی دور زدن لایههای امنیتی بسیار مشکل است.
تفاوت Firmware با Driver و نرمافزارها چیست؟
همانطور که قبلاً توضیح دادیم، فرمویر در سختافزار جای میگیرد و درایور واسطهای بین نرمافزار و فرمویر است. فرمویر قطعات سختافزاری، پس از روشن شدن سیستم مشغول به کار میشود اما درایور را سیستم عامل در زمان لازم اجرا میکند. نرمافزارها و همینطور سیستم عامل، به کمک درایور و سپس فرمویر با سختافزار ارتباط برقرار میکنند.
درایور یا نرمافزار راهانداز و همینطور فرمویر، هر دو مجموعهای از دستورات هستند ولیکن معمولاً کسی به این دو گونهی خاص نرمافزار، Software یا اپلیکیشن نمیگوید چرا که عملکرد و کاربردشان کاملاً متفاوت است. به عنوان مثال میتوان نرمافزار را کپی کرد، تغییر داد، حذف و آناینستال کرد و با توجه به اینکه روی هارددیسک یا رم قرار گرفته، میتوان حین اجرا هم دادهها را تغییر داد و به عبارت دیگر نرمافزار را هک کرد. اما در مورد فرمویر که روی حافظهای کوچک در هر قطعهی سختافزار ذخیره شده، تغییر و دستکاری به مراتب مشکلتر است و کاربران معمولی نمیتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
نرمافزارها و اپها مرتباً بروز میشوند اما بروز کردن فرمویر در صورتی که همه چیز صحیح و سالم کار کند و امنیت برقرار باشد، توصیه نمیشود. به علاوه بروزرسانیهایی که برای فرمویری مثل بایوس مادربورد یا لپتاپ عرضه میشود، بسیار کمتعداد است.
چگونه نسخهی فرمویر مادربورد، لپتاپ و SSD و ... را بررسی کنیم؟
در حالت کلی برای چک کردن و اطلاع از نسخهی فعلی فرمویر، کافی است به دیوایس منیجر ویندوز رجوع کنید. در ویندوز ۸ و نسخههای بعدی، روی منوی استارت راستکلیک کنید و Device Manager را انتخاب کنید و در نسخههای قبلی، در منوی استارت عبارت Device Manager را جستوجو کنید. پس از اجرا کردن دیوایس منیجر، لیستی از تمام قطعات سختافزاری خواهید دید. در این لیست قطعهای که موردنظرتان است را پیدا کنید و روی آن راستکلیک کنید. گزینهی آخر یعنی Properties را انتخاب کنید.
در پنجرهی خواص یا پراپرتیز، روی تب Details کلیک کنید و از منوی کرکرهای موجود در این تب، گزینهی Hardware id را انتخاب کنید. احتمالاً یک کد ظاهراً بیمعنی را خواهید دید که با جستوجو کردن آن، میتوان در باب موجود بودن بروزرسانی جدید تحقیق کرد.
اگر بایوس مادربورد یا مادربورد لپتاپ مدنظر است، کلید ترکیبی Windows + R را فشار دهید و در پنجرهی Run، عبارت msinfo32 را وارد کرده و کلید اینتر را فشار دهید.
در پنجرهی System Information، اطلاعات کاملی در مورد سختافزار ارایه میشود. در سمت راست به دنبال گزینهای مثل BIOS Version باشید و حتی ممکن است تاریخ انتشار بایوسی که در حال حاضر روی مادربورد نصب شده، ذکر شود.
چگونه بایوس یا فرمویر را بروز کنیم؟
برای بروز کردن فرمویر یا بایوس هر قطعه، میبایست به دستورالعمل سازنده توجه کرد. معمولاً سازندگان لپتاپ و مادربورد و گاهی سازندگان کارت گرافیک، بایوس جدید را منتشر میکنند و برای بروز کردن آن نیز نرمافزاری خاص عرضه میکنند. برای بروز کردن فرمویر یک درایو SSD یا یک مادربورد، میبایست دقیقاً از روشی که سازنده مشخص کرده، عمل کرد چرا که در غیر این صورت ممکن است مادربورد یا لپتاپ آسیب ببیند و ویندوز و هیچ نرمافزار دیگری را اجرا نکند!
حین بروزرسانی توجه کنید که برق قطعه نشود و باتری در لپتاپ قرار داشته باشد. اگر منبع برق اضطراری قابلاعتماد مثل UPS در اختیار دارید، بهتر است موقتاً از آن استفاده کنید چرا که در صورت بروز شدن ناقص فرمویر، معمولاً میبایست تراشهی حافظهی بایوس را به صورت دستی و توسط ابزاری به اسم پروگرمر، پروگرم کرد (پروگرم کردن به معنی کپی کردن برنامه در تراشههاست) که امری پیچیده و هزینهبر است.
سلام سیستم کامپیوتر من گرافیک۴و۱۲۸بیت رم۸و سیپیو۵سوکت۱۱۵۰هست هر بازی نصب میکنم سرعت بازی خیلی پایین هست مثلا کلاف ۱۳نصب کردم خیلی سرعت بازیش کمه میشه بگین مشکل از کجا هست
مدل دقیق کارت گرافیکتون رو بفرمایید چی هست؟ رم و پردازنده که نسبتاً خوبه مشکلی نداره به نظرم ولی گرافیک سیستم احتمالاً قدرت پردازشی ضعیفی داره برای بازیهای امروزی.
مقدار رم کارت گرافیک مشخص کنندهی قدرت پردازشیش نیست قطعاً.
گرافیک4 128bit asusهست و رم دوتا ۴انداختم
مدل دقیق گرافیک این نمیشه! یا رو جعبه رو نگاه کنید یا در دیوایس منیجر بخش گرافیک آداپتور بررسی کنید که مدل چی هست.
سلام
من قبلا بازی هایی مثل کال اف دیوتی بلک اپس رو رو سیستمم روان بازی میکردم ولی الان دوماهی هست که سیستمم افت فریم پیدا کرده و بازی لگ داره حتی بازی زولا رو هم به خاطر افت اف پی اس نمیتونم بازی کنم دقیقا این مشکل از دو ماه قبل شروع شد شب کامپیوتر رو خاموش کردم همه چی درست کار میکرد فرداش که روشن کردم دیگه افت اف پی اسم شروع شد.مشکل از چی میتونه باشه اینترنتم مشکل نداره پاور هم عوض کردم حل نشد گرافیک هم عوض کردم بازم درس نشد اینم بگم مانیتور حالت برفکی پیدا کرده تصویر روی مانیتور یکم لرزش داره به صورت خط خطی
با تشکر
سلام
این بحث برفک و لرزش به نظرم از خرابی کارت گرافیکه. یعنی ممکنه مشکل ساده یا پیچیده باشه. مشکلی مثل لحیم سردی شاید داره که با لحیم گرمی حل میشه اما ممکنه هم مشکل جدیتر باشه.
من فکر نمیکنم مشکل نرمافزاری باشه. میشه تست کرد به راحتی با یه سیستم عامل پرتابل یا به قول خارجیها Live. یه ویندوز یا لینوکس Live اجرا کنید و یه ابزار بنچمارک گرافیک تحت اون اجرا کنید. البته مورد خاصی تو ذهنم نیست که معرفی کنم برای این کار.
اگر مشکل هست این روش، میشه یه ویندوز دیگه نصب کرد، درایور کارت گرافیک رو نصب کرد و بعد بنچمارکی مثل Furmark رو اجرا کرد که شدیداً از گرافیک کار بکشه. مشکل موجود باشه بازم، روشنه که تنظیمات نرمافزار و بازی اوکیه و در واقع سختافزاره که خرابی داره و باید ببرید پیش تعمیرکار.
سلام من سیستم laptop دارم و اون به یک مانیتور از کابل VGA وصل کردم مشکلی در تصویر ندارم ولی تا بازیرو اجرا میکنم خط خط های مشکی میاد جلوی صفحه جالب اینجاست که بازی رو روی حالت Windowed میزارم مشکل برطرف میشه ولی Fps میاد پاین مشکل از چیه گرافیک Support نمیکونه یا ؟
سلام
تنظیمات بخش دیسپلی رو در بازی چک کنید ببینید رزولوشن و ریفرش ریت رو چه اعدادی تنظیم شده و کم و زیاد کنید خلاصه. رزولوشن ۱۰۲۴ در ۷۶۸ برای مانیتورهای قدیمی CFL که معمولاً با کابل VGA وصل میشدن، رزولوشن خوبیه و مشکلی نداره معمولاً. اگر هم مانیتور اکسترنال از نوع LCD هست و HDMI داره، که از HDMI استفاده کنید و اگه نداره باز بحث رزولوشن و ریفرشریت رو در تنظیمات گرافیکی بازی چک کنید.
اینکه میگید FPS میاد پایین هم میتونه به این دلیل باشه که رزولوشن حالت Full Screen در تنظیمات بازی نسبتاً بالا هست که شاید نمایشگر درست ساپورت نمیکنه.
یک عدد لپ تاپ dell precision m4600 دارم با مشخصات زیر که به نظرم خیلی خوب میاد و برای کار های طراحی صنعتی خریدم
ولی اصلا اصلا سرعت خوبی نداره حتی در حد لپ تاپ های ضعیف هم نیست. و منظورم در قسمت طراحی نیست حتی وب گردی هم سرعت خوبی نداره
مشکل تازه زمانی میشه که شارژش کم میشه و میزنمش به شارژ واقعا در حد سیستم های قدیمی کند میشه و اصلا نمیشه باهاش دیگه کار کرد
ویندوز عوض کردم درایور ها را اپدیت کردم
با نرم افزار های تست، تست کردم ولی همه چی را اوکی نشون داد
نمیدونم مشکل از چی هست و چی میتونه باشه؟
ایا به نظرتون باتری خراب هست؟
چون بدون باتری هم اونطور که باید و شاید خوب نیست ولی باز وضعیت به مراتب بهتره ولی وقتی باتری هست و کابل برق را وصل میکنم نابود میشه اصلا سرعت صفر میشه
یا با عوض کردن هارد با اس اس دی وضعیت درست میشه؟
چون این کانفیگ و این سرعت استفاده اصلا منطقی نیست
من الان یه لپ تاپ لنوو با کارت گرافیک انبورد و رم 4 گیگ با سی پی یو کور ای 3 دارم به مراتب سرعت بهتر و وضعیت بهتری داره
خواهشا راهنمایی کنید
مشخصات لپ تاپ
Processor: Intel Core i7-2920XM (Intel Core i7)
Graphics adapter: NVIDIA Quadro 2000M – 2048 MB, Core: 550 MHz, Memory: 900 MHz, Optimus/ Intel HD Graphics 3000, nvlddmkm8.17.12.6883(Forceware268.83)/Win7 64
Memory:8192 MB – , 2x 4 GB PC3-12800, 2 slots free, max. 32 GB
Display: 15.6 inch 16:9, 1920 x 1080 pixel, LGD02D9, MC6JN_156WF1, 94% sRGB, 141 dpi, glossy: no
Mainboard: Intel QM67
Storage: HDD, 512 GB
اینم از ریپورت های لپ تاپ
http://uupload.ir/files/wjot_report_1.jpg
http://uupload.ir/files/tl69_report_2.jpg
http://uupload.ir/files/gy6g_report_3.png
http://uupload.ir/files/15nq_report_4.png
میخوام بدونم به بایوس و فرم ویر و این چیز ها ربط داره؟ یا باتری خرابه؟ با هر چیز دیگه ای؟؟؟؟
سلام
این مدل لپتاپ رو یکی از دوستان چندی پیش دقیقاً برای کار مهندسی گرفته بود. دست دوم البته. مشکل اساسی این مدل در حقیقت پردازنده هست. درسته که پسوند XM داره اما متعلق به سری ۲۰۰۰ هست. این مدل حتی با وجود ۴ هستهی واقعی و ۴ هستهی مجازی، عملکردی در حد Core i3های جدید مثلاً Core i3-8130U داره. البته این عملکرد مشابه در اپلیکیشنهایی هست که از ۴ هسته استفاده کنند، در غیراینصورت که ضعیفتر از Core i3-8130U میشه. در واقع هر هستهی Core i3های جدید اینتل، معادل ۲ هستهی Core i7های قدیمی هست! به هر حال ۶ نسل پیشرفت، هر نسل بگیم متوسط ۱۰ ۱۵ درصد، نتیجه همین میشه که عملکرد هر هسته ۲ برابر میشه.
مشکل دوم اینه که این مدل ۴ هستهای قدیمی، مصرف باتری بالایی داره و گرمای زیادی هم تولید میکنه و این موجب افت عملکرد میشه.
مشکل سوم اینه که رم سازگار با پردازندهها و مادربوردهای لپتاپی نسل دوم، PC3-12800 هست، در واقع میشه رم ۸ گیگابایتی با پهنای باند 12.8 گیگابایت بر ثانیه در حالی که Core i3-8130U در کنار رم DDR4 با سرعت 2400 و در واقع با پهنای باند فکر میکنم ۱۹.۲ گیگابایت بر ثانیه قرار بگیره که تو نرمافزارهای رندرینگ و پردازش سنگین و بازیها موثره به هر حال.
باتری رو عوض کنید یکم شاید بهتر بشه، هارد هم به SSD تبدیل بشه سرعت باز شدن نرمافزارها و سرعت بالا آمدن ویندوز حدود ۳ برابر میشه. اما سرعت پردازش تغییری نمیکنه به اون صورت.
شما اولاً پاور آپشن رو چک کنید ببینید رو حالت High performance تنظیم شده و درصد CPU ماکس باشه. مطلب داریم در مورد پاورآپشن، آیدی 6700 یعنی https://it-planet.ir/6700 هست.
دوماً برنامهی اضافی پاک کنید، پردازشهای استارتآپ ویندوز رو مینیمم کنید و از این جور بهینهسازیها.
در نهایت هم انتظار نداشته باشید در حد Core i3های سری ۷ و ۸ هزار عمل کنه چون به هر حال قدیمیه.
واقعا ممنون بابت توضیحات خوبتون
خیلی جاها مشکل را پرسیدم کسی نمیدونست یا راهنمایی های بی ربط میکردن
چشم انجام میدم و نتیجه را اعلام میکنم
فقط یک موضوع دیگه
چرا وقتی کابل شارژ را وصل میکنم سرعت نابود میشه؟
اگر باتری را در بیارم و کار کنم اینهمه افت عملکرد ندارم
ولی وقتی باتری در حال استفاده است و من کابل برق را وصل میکنم واقعا نمیشه دیگه باهاش کار کرد
سلام بازی فایرکری3 نصب کردم سرعت بازی کند هست چیکار باید کرد
سلام
تنظیمات گرافیکی بازی رو چک کنید … اگه گرافیک سیستم شما ضعیف باشه طبیعیه و چارهای جز کاهش تنظیمات گرافیکی نیست. به خصوص کاهش سایهها و رزولوشن.
آشنایی با مفهوم تنظیمات گرافیکی مهم و متداول در بازیهای امروزی
با سلام. یک لپ تاپ ایسر خریدم که ویندوز نداره. ویندوز 10 رو به روش uefiو gpt و با نرم افزار Rufus روی فلش بوتیبل ریختم. وارد تنظیمات uefi شدم و به قسمت بوت منیجر رفتم. اما هیچ گزینه ای برای فلش نداره. فقط نوشته uefi_shell.
با زدن کلیدهای ctrl+Alt+Del و ریستارت مجدد هم نتیجه ای حاصل نشد. وقتی ریستارت می کنم و وارد تنظیمات uefi نمیشم سیستم وارد محیط قدیمی ms-dos میشه که در خط فرمان نوشته <:shell
الان باید چه کار کنم؟ یکی از دوستانم هم به تازگی لپ تاپ خریده بود همین مشکل رو داشت نتونست ویندوز نصب کنه. داد بیرون 90 هزار ازش گرفتن براش ویندوز نصب کردن. اما توی لپ تاپ اون هم وقتی وارد بوت منیجر میشم گزینه انتخاب فلش نداره. آیا راهی هست که گزینه usb رو در بوت منیجر فعال کرد؟
ممنون از پاسخگویی شما
سلام
نوع نصب ویندوز رو خب عوض کنید و روی حالت Legacy تنظیم کنید نه UEFI. من اخیراً روی چندین لپتاپ جدید ویندوز ریختم با این روش. برای حالت UEFI یه محدودیتهایی داره روش کار فرق میکنه. مطمئن نیستم چطوریه ولی زیاد مقاله هست تو سایتها.
ایمیل میکنم یکی دو مورد رو براتون که تست کنید و اگه مثبت بود، مقالهاش رو مینویسم برای سایر خوانندگان سایت.
سلام
من یه لپ تاپ دارم که هارد ssd جای DVD writer نصب کردم، چون سرعتش پایین اومده بود، بعد متاسفانه در این سایت های اینترنتی خواندم فریم ویر هارد رو خوبه آپدیت کنید منم رفتم سایت کینگ مکس وفرم ویر رو آپدیت کردم،سیستم ری استارت شد و دیگه بالا نیومد!!!
هرکار هم میکنم درست نمیشه، ویندوز هم روش نصب نمیشه
سلام
خب آپدیت کردن فرمویر مادربورد، SSD، گوشی و تبلت و خلاصه هر وسیلهای، در مجموع خوب هست اما ریسک هم داره.
به نظرم تست کنید که به سیستم دیگری وصل کنید که پیشاپیش روش ویندوز هست، شناخته میشه و اگر میشه، برای ارتقا یا دانگرید فرمویر اقدام کنید. در لپتاپ خودتون هم میشه روی هارد داخلی، ویندوز نصب کنید و بعد از نصب، SSD رو متصل کنید و دقت کنید که ترتیب بوت اول روی هارددیسک باشه و بعد SSD که مشکلی در بوت پیش نیاد.
سلام
من یک دستگاه ps4 pro دارم که ظرف مدت ۱۱ ماه هاردش کند شد و پیش تعمیر کار رفتم تست سلامتش ۱۰٪ بود و چند تا بدسکتور داشت
دستگاه برای تعویض هارد با یک هارد نو گذاشتم،وقتی رفتم برای تحویل گفت فریمور هارد آپدیت کردم و هزینه ۱۰۰ هزار تومن از من گرفت من تا اون لحظه نمیدونستم واقعا فریمور چی هست،بعد از تحویل گرفتن یه چکی کردم راجع به فریمور و همینطور مقاله شما که نوشته هارد نو نیازی به هیچ کاری نیست تا شناسایی بشه یا استفاده کنه،و معمولا هارد های خراب یا دارای ارور یا باگ نیاز به اپدیت فریمور دارن
حالا این سوال واسه من پیش اومده که۱- ایا واقعا اینطور هست یعنی نیازی به اپدیت فریمور هارد نو نیست و فقط برای هارد های خراب اینکارو میکنن یا خیر؟
۲- ایا راهیی هست که اگر بخوام برم جایی تست سلامت هارد بگیرم و مدت ساعات استفاده رو نشون بده، توسط تعمیر کار که هارد خریدم قبلادست کاری کرده باشه و ساعات کارکردشو ۰ کنه یا بدون ارور نشون بده؟
۳-سوال اخر ایا این طبیعی که هارد قبلیم روی ps4 بوده سلامتش ۱۰٪ باشه چندتا بدسکتور داشته باشه بعد ۱۱ ماه چون نه تاحالا ضربه خورده نه مشکلی داشته و مثل کامپیوتر نیست بخواد روش برنامه دانلود کنم یا استفاده های دیگه،میخوام بدونم شاید هارد قبلیشم ممکنه نو نبوده باشه؟
خواهش میکنم جواب سوالاتمو بدین هزینه زیادی کردم و اگر نو نباشد و بموقع کاری نکنم کلاه بدی سرم میره
سلام
در مورد سوال اول که ضروری نیست و فقط یه روش پیشنهادی برای رفع مشکل کند بودن هارد و به خصوص SSD اینه که فرمویر رو آپدیت کنیم. گاهی هیچ مشکلی با این کار حل نمیشه در واقع.
در مورد سوال دوم نمیدونم میشه دستکاری کرد و تایم رو 0 کرد یا نه. یعنی شدن که میشه قطعاً ولی این جوری نیست که راحت و با یه نرمافزار مثلاً بزنیم صفر بشه! نیاز به تخصص داره!
هارد شما به نظرم غیرطبیعی بوده که طی یک سال استفاده به این وضعیت رسیده. یعنی حتی زیاد هم استفاده شده باشه، پر و خالی شده باشه، این اتفاق عجیبیه که سلامتش ۹۰ درصد افت کرده باشه. به نظرم خرابیش ۱۰ درصد بوده نه مقدار بخش کاملاً سالم.
البته درایوهای حالت جامد داستانش فرق داره و بسته به میزان نوشتن دیتا، فرسایش اتفاق میافته. در نتیجه اگه طی یک سال، هر روز مرتباً دهها گیگابایت دیتای جدید روش نوشته بشه، ممکنه طی یک سال ۹۰ درصد عمر مفیدش سپری شده باشه!
ممنون از پاسخ گویی
من مشکلم با این که تعمیر کار گفته میخواد فریمور اپدیت کنه اینه که هارد هایی که خراب هستن حالا ارور میدن یا کلا مشکل دارن رو اینکارو روش انجام میدن درسته؟ ولی قراره برای من هارد نو نصب کنه روی دستگاه و این منو به شک انداخته که درخواست اپدیت فریمور برای یه هارد نو اینه که ممکنه هارد دسته دوم و مشکل دار یا فک کنم ریفر اگر اشتباه نکنم میگن قراره جای نو بهم بندازه؟ و قراره ۱۰۰ تومن هم هزینه اپدیت بگیرن به نظرتون منطقیه؟
نه سلامت رو گفت ۱۰٪ صدا مکالمه گوشیم ضبط میکنه و دوبار گوش دادم
و فکر نمیکنم هر روز ده گیگ دیتا جدید نوشته باشه کلا چند تا بازی روش نصب داشتم و همونو بازی میکردم که خود ب خود بعد ۱۱ ماه هنگ میکرد و فیریز میشد و سرعت دستگاه به شدت پایین اومد
سلام
اگه هارد نو هست دلیلی برای فرمویر آپدیت کردن نمیبینم!
شما اون هارد خراب رو اصلاً تحویل بگیرید و شماره سریالش رو هم چک کنید محض اطمینان. وصل کنید به کامپیوتر و خودتون اسکن دیسک بزنید ببینید خرابی چند درصده. ۹۰ درصد خرابی اصلاً عدد عجیبیه و مشکوک!
هارد هم ریفر نباید بندازن ولی دیدم بعضی از همکارا کیس میبندن میدن مشتری با هارد ریفر!
سلام و درود خدمت شما
امیدوارم ایام به کام باشد و سالم باشید.
ببخشید بنده میخواستم روی لپ تاپ لنوو مدل ideapad5، درایور firmware نصب کنم و همچنین به من هشدار داد که قبل از نصب برنامه ها را بسته و وصل به برق شهری کنید و کردم و سپس شروع به ریستارت شد و شروع شد با سرعت تمام فن کار میکرد و همچنین اطلاعاتی را آپدیت میکرد که ناگهان متاسفانه در اواسط یا اوخرش یک دفعه ریستارت شد و از دوباره که آورد بالا با یک صفحه آبی مواجهه شدم که ارور stop code: incaaessible_boot_device میداد و بعدش از دوباره ریستارت میشد و در این لحظه یک صفحه آبی بالا میاد که دو گزینه بیشتر در این مرحله وجود نداره که یکی troubleshoot هست و دیگری گزینه turn off your PC و تمام گزینه ها رو امتحان کردم و متاسفانه درست نشد و حتی اقدام به نصب مجدد ویندوز کردم ولی متاسفانه درایور های هارد و اس اس دی شناسایی نمیشدند.
اگر به بنده راهنمایی کنید که باید برای بوت مججد ویندوز و اینکه چگونه از این مهلکه بیرون بی آیم پس خیلی ممنون تان میشوم.
خیلی ممنون میشوم که شما از عزیز با در اختیار گذاشتن وقت تان به بنده کمک بفرمایید.
سلام
این جور که میگید راههای مختلف رو تست کردید خودتون. به نظرم فرمویر SSD یا هارددیسک درست نصب نشده و اگه این باشه دلیل پیدا نکردن دیوایس برای بوت کردن سیستم عامل، اصلاً نباید بشه ویندوز نصب کرد! در مراحل نصب موقع انتخاب پارتیشنها با مشکل روبرو میشه احتمالاً.
باز دقیقتر بررسی کنید شاید ویندوز رو درست نصب نمیکنید. با ابزارهای پارتیشنبندی اصلاً میتونید تست کنید، پارتیشنبندی کنید و بعد دیسک نصب ویندوز بزارید و مراحل نصب ویندوز رو شروع کنید. برای پارتیشنبندی مثلاً میتونید از دیسک Acronis Disk Director Suite استفاده کنید. خودم همین باهاش کار میکنم، مشکلی نداشتم تاکنون.
اگر حل نشد باید ببرید مراکز تعمیرات کامپیوتر. فرمویر هارد یا SSD رو نمیدونم از خارج از محیط ویندوز چطور باید فلش زد.
با سلام
خسته نباشید خدمت شما بنده یه دستگاه لپتاپ HP omen دارم متأسفانه مشکلی که دارم شارژ لپتاپ هستش به این صورت که حتما باید شارژ باطری تموم شه و خاموش شه بعد شروع به شارژ شدن میکنه و بیشتر از 73 % گاها 80% شارژ میکنه آیا مشکل سخت افزاری هستش و مربوط به باطری یا مشکل دیگهای پیشاپیش ممنون از پاسخگویی شما
سلام
میتونه سختافزاری باشه. ولی بازم باتری رو کالیبره کنید و تنظیمات بایوس رو هم ریست کنید. شاید حل شد.
سلام من لپتابم لنوو مدل Ideapad 130 – 15IKB هستش، یبار یه مشکلی براش پیش اومد بردیم تعمیرگاه و درست شد، ولی روشن شدن خیلی طول میکشه. اول 30 ثانیه صفحه همونطور که خاموشه خاموش میمونه بعدش روشن میشه و مراحل روشن شدن خود لپتاب. تعمیرکار میگفت مال شناسایی نشدن همون قطعس که عوض کرده. بعضی وقتا هم کلا هنگ میکنه هیچ کاری نمیشه کرد باید ریستارتش کرد. من تو قسمت دیوایس منیجر رفتم همین قطعه فرم ویر یه علامت تعجب زرد کنارشه. نسخشم lenovo uefi system firmware 9ycn39ww هستش. بنظرم همین باعث این مشکل شده. از تو همین دیوایس منیجر که میزنم اپدیت مثل همیشه میگه اپدیته. ولی بنظرم نیست. هرچی ام گشتم درایور اینو پیدا نکردم. باید چکار کنم.
سلام
فرمویر لپتاپ رو میشه بروزرسانی کرد. نمیدونم مشکل رو حل میکنه یا نع. ولی برای بروزرسانی باید به سایت رسمی لنوو مراجعه کنید و نرمافزار فلش زدن بایوس رو دانلود کنید. دقت هم کنید وسط بروزرسانی نباید خاموش کنیم یا برق قطع بشه. کار حساسی هست.
سلاو وقت بخیر
می خواهم فیش پرینتر مدل ncr7197-2001-9001 را روی ویندوز 10 (64بیتی) نصب نمایم
باتشکر
سلام وقتتون بخیر لپتاپ ام اس ای دارم که مدل gt 660r هستش چند وقت پیش از سایت msi اپدیت بایوس را دانلود و نصب کردم ولی از بایوس قبلی اپدیت نگرفتم بعد از نصب فقط یکی از هارد های لپ تاپ رو شناسایی میکنه که مربوط به بایوس میشه چون در گذشته یک بار غیر فعال کرده بودم
یک مشکل دیگه بعد از اپدیت هر بار که ویندوز عوض میکنم بعد از نصب تمام چیپست ها ریست یا خاموش که میکنم بعد از روشن شدن ارور مرگ میده لپ تاپ و باید از ریکاوری ویندوز استفاده کنم تا بالا بیاد و وقتی ریکاوری میشه چند تا از چیپست ها شناسایی نشده (همون هایی که نصب کرده بودیم )
داخل خود بوت لپتاپ هر دو هارد وجود دارد و شناسایی شده ولی در قسمت نصب ویندوز فقط یک هارد را نمایش میدهد
متشکرم از شما
سلام
به نظرم نسخه قبلی بایوس رو برگردونید بهترین کاره. میتونید نسخههای قدیمیتر فلش کنید رو اکثر لپتاپها و مادربوردها. ولی روش دقیقش رو باید سرچ کنید.
سلام.سورس کد فرمور با چه زبانی نوشته میشه؟ واینکه از کجا میتونم سورس کد پیدا کنم واسه تحلیل.؟
سلام. چطوری میتونم ارور camera can’t find رو حل کنم.کلی راه حل که تو یوتیوب و گوگل بود رو امتحان کردم هیچ کدوم جواب نداد. لپ تاپ hp هست. متاسفانه درایورش تو سایت hp نبود. از سایر برنامه ها هم برای دانلود درایور اسنغاده کردم ولی درایور رو پیدا نکردم. وقتی لپ تاپ رو خریدم هیچ مشکلی نبود عصر که دوربین رو باز کردم این ارور رو داد.
سلام
شاید دوربینش مشکل سختافزاری داره. البته تو برنامههای دیگه مثل Camera ویندوز هم تست کنید تا مطمئن بشید.
درایور دوربین باید تو سایت رسمی باشه مگه اینکه ویندوزی که نصب کردید، مناسب این مدل لپتاپ نباشه و درایور برخی قطعات برای ویندوزی که نصب کردید موجود نباشه.
سلام خسته نباشید
من لپ تاپ hp victus دارم اپدیت firmware داد و منم اپدیت کردم بعد از اون فن لپ تاپ با سرعت بالا کار کرد کارم تموم شد لپ تاپ رو بعد از ۱ روز دوباره روشن کردم فن با سرعت کار میکرد بعد از مدتی فن به سرعت عادی برگشت اما error 90b system fan میده ولی وقتی اینتر میزنم و وارد فضای ویندوز میشم تا ۳ ساعت هم با لپ تاپ کار کردم اما خاموش نکرد ایا مشکل از نرم افزاره یا سخت افزار در سایت پشتیبان hp نوشته بود ممکنه گرد و خاک باشه ممکنه اپدیت bios باشه