در اپلیکیشن Instagram دو قابلیت حذف کامل یا Delete و آرشیو یا Archive کردن وجود دارد که کاربردشان متفاوت است هر چند ظاهراً شبیه هم به نظر می‌رسند. اگر پستی را دیلیت کنید، برای همیشه حذف می‌شود اما اگر آن را آرشیو کنید، از بین نمی‌رود بلکه صرفاً از نظر عموم کاربران مخفی می‌شود در حالی که خودتان می‌توانید آن را ببینید و در صورت نیاز مجدداً آن را به صورت عمومی منتشر کنید.

تفاوت بین گزینه‌ی دیلیت و آرشیو در اینستاگرام شبیه به تفاوت بین Mute و Hide یا به عبارت دیگر بی‌صدا کردن و مخفی کردن پست‌ها و استوری‌ها است. در این مقاله به کاربرد و روش دیلیت کردن و آرشیو کردن و تفاوت این دو در اینستاگرام می‌پردازیم.

تفاوت بین Delete و Archive در اینستاگرام چیست؟

زمانی که یکی از پست‌ها را آرشیو می‌کنید، دیگر کاربران این شبکه‌ی اجتماعی آن پست را در صفحه‌ی پروفایل شما نخواهند دید و خود شما هم در صفحه‌ی پروفایل آن را نمی‌بینید اما در حقیقت پست حذف نشده است بلکه در بخش Archive قابل مشاهده است. به عبارت دیگر آرشیو کردن یک پست چیزی شبیه به مخفی کردن آن از دید عموم است.

اما Delete کاربرد متفاوتی دارد. با انتخاب کردن یک پست و دیلیت کردن آن، نه شما و نه دیگران نمی‌توانید آن را ببینید و به کلی حذف می‌شود. راهی برای ریکاوری کردن آن نیز وجود ندارد مگر آنکه بکاپی از عکس یا ویدیو داشته باشید و آن را مجدداً به اشتراک بگذارید.

در صورت آرشیو کردن پست، لایک و کامنت و کپشن‌ها چه می‌شود؟

سوال مهم این است که در صورت آرشیو کردن یک پست، آیا لایک و نظرات آن حذف می‌شود یا خیر؟

خوشبختانه لایک‌ها و کامنت‌هایی که برای یک پست ثبت شده با آرشیو کردن حذف نمی‌شود. حتی توضیحات آن نیز حفظ می‌شود. بنابراین اگر در آینده بخواهید پست را مجدداً به صورت عمومی نمایش بدهید و در واقع آن را Unarchive کنید، لایک و کامنت‌ها و کپشن آن همگی مثل قبل خواهد بود.

در صورت دیلیت کردن پست، همه چیز حذف می‌شود. حتی اگر عکس را مجدداً به اشتراک بگذارید، کامنت‌ها و لایک‌های آن برنمی‌گردد و می‌بایست توضیحات را مجدداً بنویسید.

Unarchive کردن پست‌ها در اینستاگرام و ویرایش پست‌ها

در اینستاگرام همیشه می‌توانید مطلبی که قبلاً پست کرده‌اید را آرشیو کنید و در عین حال همیشه می‌توانید پست آرشیوشده را از آرشیو خارج کنید. به این کار Unarchive (آن‌آرشیو) گفته می‌شود و به این معنی است که پست به پروفایل کاربری شما برمی‌گردد و البته نیازی به آپلود کردن عکس یا ویدیو نیست. در واقع فقط نمایش پست در پروفایل فعال می‌شود.

توجه کنید که اگر پست قدیمی را آن‌آرشیو کنید، در صدر پروفایل کاربری شما قرار نمی‌گیرد بلکه در محل اصلی و متناسب با تاریخ قرار می‌گیرد. در صورت نیاز می‌توانید پستی که آن‌آرشیو کرده‌اید را مثل دیگر پست‌ها ویرایش کنید.

یکی از کاربردهای آرشیو این است که می‌توانید فروش محصول یا ارایه‌ی خدمات در زمان خاصی را به صورت یک پست منتشر کنید و پس از سپری شدن دوره، پست را آرشیو کنید. پس از مدتی و به مناسبتی دیگر، می‌توانید پست را مجدداً عمومی یا در واقع Unarchive کنید و البته توضیحات آن را ویرایش کنید و به عنوان مثال قیمت‌ها را تغییر بدهید.

کاربرد دیگر آرشیو کردن در اینستاگرام، مخفی کردن عکس‌ها و پست‌های شخصی است که تنها در دوره‌ی زمانی خاصی به صورت عمومی منتشر کرده بودید. البته Delete کردن گزینه‌ی بهتری برای حفاظت از حریم خصوصی است و در واقع بهتر است عکس‌ها و ویدیوهای شخصی را برای همیشه از این شبکه‌ی اجتماعی حذف کنید تا سهواً یا در صورت فاش شدن رمز عبور و همین‌طور هک شدن حساب کاربری، مشکلی ایجاد نشود.

همان‌طور که اشاره کردیم قابلیت بازگردانی و ریکاوری یا Undelete کردن پست در اینستاگرام وجود ندارد.

آرشیو کردن استوری‌ها در اینستاگرام

پاسخ این سوال هم مثبت و هم منفی است! در واقع Instagram به صورت خودکار تمام استوری‌هایی که منتشر می‌کنید را آرشیو می‌کند. در حال حاضر این کار پس از ۲۴ ساعت از زمان انتشار استوری به صورت خودکار انجام می‌شود و در واقع عموم کاربران نمی‌توانند Story را پس از یک روز کامل، مشاهده کنند. استوری به بخش Archive منتقل می‌شود و لذا خود شما می‌توانید آن را مثل قبل ببینید.

توجه کنید که برای اینکه قابلیت آرشیو فعال شود، می‌بایست در تنظیمات یا Settings اپلیکیشن اینستاگرام و بخش Story Controls، گزینه‌ی Save to Archive را فعال کنید.

بررسی تفاوت Archive و Delete در اینستاگرام و نحوه آرشیو کردن و دیلیت کردن پست‌ها

بنابراین با فعال کردن قابلیت آرشیو کردن استوری‌ها، این امکان فراهم می‌شود که در صورت نیاز، یک استوری را مجدداً Share کنید یا به عنوان مثال هایلایت‌هایی از استوری‌ها بسازید.

توجه کنید که استوری‌ها را نیز می‌توانید مثل پست‌ها دیلیت کنید. در صورت حذف کردن یک استوری از بخش آرشیو یا پروفایل کاربری، استوری برای همیشه حذف می‌شود. حتی اگر در هایلایت‌ها نیز قرار گرفته باشد، حذف می‌شود.

آرشیو کردن از طریق کامپیوتر و دیلیت کردن پست‌های اینستاگرام

متأسفانه در حال حاضر قابلیت Archive مختص اپلیکیشن اینستاگرام برای اندروید و آیفون است. در واقع از طریق کامپیوتر ویندوزی و وب‌سایت اینستاگرام نمی‌توانید پست‌ها را آرشیو کنید یا از حالت آرشیوشده خارج کنید. حتی نمی‌توانید پست‌هایی که آرشیو کرده‌اید را مشاهده کنید! بخش آرشیو فقط از طریق اپلیکیشن اینستاگرام قابل مشاهده است.

برای دیلیت کردن پست‌های اینستاگرام از طریق کامپیوتر، روش‌هایی وجود دارد اما به صورت مستقیم با استفاده از سایت معمولی اینستاگرام، این کار امکان‌پذیر نیست. ممکن است در آینده قابلیت آرشیو و دیلیت در نسخه‌ی تحت وب اینستاگرام نیز اضافه شود. لذا تغییرات و اخبار مربوطه را دنبال کنید.

چگونه پست‌های اینستاگرام را آرشیو یا حذف کنیم؟

ابتدا اپلیکیشن Instagram برای اندروید یا iOS را اجرا و صفحه‌ی پروفایل خویش را باز کنید. تصاویر این مقاله به نسخه‌ی اندرویدی مربوط می‌شود اما روال کار در نسخه‌ی iOS کاملاً مشابه است.

روی عکسی که می‌خواهید حذف یا دیلیت کنید، تپ کنید و پس از باز شدن پست، روی منوی سه‌نقطه گوشه‌ی بالا تپ کنید.

بررسی تفاوت Archive و Delete در اینستاگرام و نحوه آرشیو کردن و دیلیت کردن پست‌ها

در منو گزینه‌ی Archive یا Delete را به تناسب نیاز لمس کنید.

بررسی تفاوت Archive و Delete در اینستاگرام و نحوه آرشیو کردن و دیلیت کردن پست‌ها

روش Unarchive کردن پست‌ها و استوری‌های Instagram

صفحه‌ی پروفایل خویش را در اپلیکیشن اینستاگرام باز کنید و روی آیکون آرشیو که شبیه به ساعت با فلش برعکس است، تپ کنید. این آیکون در نسخه‌ی اندرویدی و iOS در بالای صفحه قرار دارد هر چند موقعیت آن اندکی متفاوت است:

بررسی تفاوت Archive و Delete در اینستاگرام و نحوه آرشیو کردن و دیلیت کردن پست‌ها

بررسی تفاوت Archive و Delete در اینستاگرام و نحوه آرشیو کردن و دیلیت کردن پست‌ها

در بخش Archive برای دسترسی به پست‌هایی که آرشیو شده، روی منوی بالای صفحه تپ کنید. نام این منو در نسخه‌ی مخصوص آیفون، Archive و در نسخه‌ی اندرویدی، Stories Archive است. در منوی باز شده گزینه‌ی Posts را لمس کنید.

بررسی تفاوت Archive و Delete در اینستاگرام و نحوه آرشیو کردن و دیلیت کردن پست‌ها

بررسی تفاوت Archive و Delete در اینستاگرام و نحوه آرشیو کردن و دیلیت کردن پست‌ها

به این ترتیب لیستی از پست‌های آرشیوشده نمایان می‌شود. روی مورد دلخواه تپ کنید تا باز شود. در صفحه‌ی پست روی منوی سه‌نقطه‌ی بالای آن تپ کنید و گزینه‌ی Show on Profile به معنی نمایش در پروفایل را لمس کنید.

بررسی تفاوت Archive و Delete در اینستاگرام و نحوه آرشیو کردن و دیلیت کردن پست‌ها

همان‌طور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید، گزینه‌ی Delete نیز در این منو وجود دارد و در واقع می‌توانید پست آرشیوشده را برای همیشه حذف کنید.