یکی از قابلیت‌های Google Maps‌ یا سرویس نقشه و مسیریابی گوگل، نگهداری تاریخچه‌ای از موقعیت جغرافیایی است. گوگل اخیراً قابلیت پاکسازی خودکار هیستوری را اضافه کرده تا در صورت صلاحدید کاربر، سوابق موقعیت مکانی وی در روزها و هفته‌های اخیر به صورت خودکار پس از مدت زمان دلخواهی حذف شود.

در ادامه به روش استفاده از قابلیت پاکسازی خودکار سوابق موقعیت مکانی در سرویس گوگل مپس می‌پردازیم.

حفاظت از حریم خصوصی این روزها دشوارتر از یک دهه قبل است چرا که کمپانی‌های نام‌آشنای عرصه‌ی اپلیکیشن و نرم‌افزار، از سرویس‌های ابری برای ذخیره کردن فایل‌های کاربران و اطلاعات مهمی مثل مخاطبین، شماره تلفن‌ها، ایمیل‌ها و حتی مواردی مثل موقعیت مکانی کاربر استفاده می‌کنند.

گوگل چندی پیش قابلیت حذف کردن تاریخچه یا به زبان دیگر، History موقعیت مکانی کاربر به صورت خودکار را اضافه کرده است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

غیرفعال کردن نگهداری سوابق موقعیت مکانی در Google Maps

برای دسترسی به تنظیمات حساب گوگل به وب‌سایت myaccount.google.com مراجعه فرمایید. می‌توانید از طریق گوشی این سایت را باز کنید و همین‌طور می‌توانید از طریق مرورگرهای دستاپی این کار را انجام بدهید.

اگر قبلاً وارد حساب کاربری نشده‌اید، با وارد کردن جیمیل و پسورد آن، لاگین کنید. در صفحه‌ی تنظیمات حساب کاربری روی گزینه‌ی Data and Personalization در پنل سمت چپ کلیک یا تپ کنید. در ادامه در سمت راست و بخش Activity controls روی Location History کلیک یا تپ کنید.

اکنون سوییچ گزینه‌ی Locations History را در وضعیت غیرفعال قرار بدهید. به این ترتیب ذخیره کردن سوابقی از موقعیت جغرافیایی شما غیرفعال می‌شود.

آموزش غیرفعال کردن سوابق موقعیت مکانی در حساب گوگل و پاکسازی خودکار هیستوری

پاکسازی خودکار سابقه‌ی فعالیت‌های کاربر از سرورهای گوگل

برای فعال کردن پاکسازی خودکار اطلاعات قدیمی، می‌بایست طبق روش فوق اقدام کنید اما در مرحله‌ی آخر به جای کلیک روی سوییچ گزینه‌ی Location History روی گزینه‌ی Show All Activity Controls کلیک کنید تا لیستی از تمام تنظیمات مربوط به نگهداری سوابق فعالیت‌های کاربر نمایان شود. روش دیگر مراجعه به این صفحه از وب‌سایت گوگل است.

در صفحه‌ی باز شده روی گزینه‌ی Manage Acrtivity در گروه Web & App Activity کلیک یا تپ کنید.

آموزش غیرفعال کردن سوابق موقعیت مکانی در حساب گوگل و پاکسازی خودکار هیستوری

در صفحه‌‌ی بعدی روی Choose to delete automatically کلیک کنید.

آموزش غیرفعال کردن سوابق موقعیت مکانی در حساب گوگل و پاکسازی خودکار هیستوری

و در صفحه‌ی بعدی یکی از گزینه‌ها را به تناسب نیاز انتخاب کنید:

آموزش غیرفعال کردن سوابق موقعیت مکانی در حساب گوگل و پاکسازی خودکار هیستوری

سه گزینه در حال حاضر موجود است:

  • Keep until I delete manually: نگهداری سوابق موقعیت مکانی تا زمانی که کاربر آن را به صورت دستی حذف کند.
  • Keep for 3 months: نگهداری برای مدت ۳ ماه و پس از آن حذف خودکار اطلاعات.
  • Keep for 18 months: نگهداری به مدت ۱۸ ماه و پس از آن حذف کردن اطلاعات.

و پس از انتخاب یکی از موارد روی Next کلیک کنید و در صفحه‌ی پایانی روی Confirm کلیک کنید. البته اگر بخواهید اطلاعات ذخیره شده تا به امروز، در همین لحظه حذف شود، می‌توانید روی گزینه‌ی Delete now در آخرین صفحه کلیک کنید.

مراحل فوق در مرورگر گوشی‌ها دقیقاً مشابه است با این تفاوت که جای برخی گزینه‌ها کمی تغییر می‌کند. به تصاویر زیر توجه کنید:

آموزش غیرفعال کردن سوابق موقعیت مکانی در حساب گوگل و پاکسازی خودکار هیستوری

آموزش غیرفعال کردن سوابق موقعیت مکانی در حساب گوگل و پاکسازی خودکار هیستوری

آموزش غیرفعال کردن سوابق موقعیت مکانی در حساب گوگل و پاکسازی خودکار هیستوری

آموزش غیرفعال کردن سوابق موقعیت مکانی در حساب گوگل و پاکسازی خودکار هیستوری