گوشیهای امروزی دوربین بسیار خوبی دارند که گاهی در حد دوربینهای حرفهای و نیمهحرفهای گرانقیمت عمل میکند. مسلماً قابلیت نصب لنزهای متعدد و وسایل جانبی دیگر وجود ندارد اما در مقابل پردازش تصویر عالی است و کیفیت عکسها با بهینهسازیهای نرمافزاری، با دوربینهای عکاسی حرفهای قابلقیاس است.
در این مقاله میخواهیم به معرفی بهترین گوشیها برای عکاسی در سال ۲۰۱۸ بپردازیم. اگر به دنبال یک راهنمای خرید ساده برای معرفی گوشیهایی که کیفیت عکاسی و فیلمبرداری بسیار بالایی دارند، هستید، سیارهی آیتی را همراهی کنید.
برای بهبود عکاسی با دوربین گوشیها و تبلتهای امروزی، میتوان از اپلیکیشنهای عکاسی حرفهای و همینطور اپهای ویرایش عکس استفاده کرد:
در عین حال یک عکاسی حرفهای صرفنظر از وسیلهای که به کمک آن عکس و فیلم تهیه میکند، میبایست با تنظیمات اصلی دوربین آشنایی کامل داشته باشد:
اما در نهایت کیفیت سختافزاری بخش دوربین گوشی نیز بسیار مهم است. گوشیهایی که در ادامه معرفی میکنیم، دوربین قدرتمندی دارند و معمولاً در اپلیکیشن دوربین نیز بهینهسازیهای نرمافزاری به خوبی انجام میشود.
توجه کنید که فوکوس سریع به روش تشخیص فاز، لرزشگیر آپتیکال که لرزشهای گوشی را به روشهای مکانیکی دمپ یا خنثی میکند و حسگرهایی با قطر نسبتاً زیاد در قیاس با گوشیهای ردهاول چند سال قبل و عکاسی با افکتهای مختلف مثل بوکه که زمینه را تار میکند یا HDR که عکسهای تاریک و روشن را برای عکسی متعادل با جزئیات بیشتر در بخشهای بسیار تیره یا بسیار روشن، از ویژگیهایی است که در اغلب گوشیهای ردهاول امروزی وجود دارد. بنابراین در بررسی مشخصات دوربین گوشیها، به این موارد بهای کمتری بدهید و روی کیفیت واقعی عکسها و سرعت عکاسی با اپ اصلی دوربین تمرکز بیشتری داشته باشید.
هوآوی و گوشیهای دو و سه دوربینه: Huawei P20 و Huawei P20 Pro
مدتی است که غول چینی عرصهی موبایل با کمپانی Leica همکاری میکند تا گوشیهایی با دوربین فراتر از انتظار معرفی کند و تاکنون پیشرفت بسیار خوبی داشته است.
هوآوی در گوشی هواوی پی ۲۰ پرو از سه حسگر استفاده کرده است. حسگر اصلی ۴۰ مگاپیکسلی است و قطر ۱/۱.۷ اینچ دارد و حسگر دوم ۲۰ مگاپیکسلی و از نوع سیاه و سفید است. دوربین سوم نیز ۸ مگاپیکسلی است و از لنزی با فاصلهی کانونی ۸۰ میلیمتر بهره میبرد. دو دوربین اول لنز ۲۷ میلیمتری دارند و در حقیقت دوربین سوم برای زوم کردن ۳ برابری در نظر گرفته شده است. فوکوس لیزری و تشخیص فاز از ویژگیهای دیگر این دوربین است به علاوه اینکه از فیلمبرداری اسلوموشون با رزولوشن 720p و فریمریت ۹۶۰ پشتیبانی میکند. دوربین سلفی نیز ۲۴ مگاپیکسلی است.
گوشی هواوی پی ۲۰ از دو دوربین ۲۰ و ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرد که دوربین ۲۰ مگاپیکسلی سیاه و سفید عکاسی میکند. حسگر دوربین اصلی نسبتاً بزرگ است و قطر ۱/۲.۳ اینچی و پیکسلهای ۱.۵۵ میلیمتری دارد. در سمت جلو نیز دوربین ۲۴ مگاپیکسلی است.
در هر دو گوشی از تراشهی کرین ۹۷۰ هوآوی استفاده شده که در کنار ۴ و ۶ گیگابایت رم و نمایشگر ۶.۱ و ۵.۸ اینچی، مجموعهی سختافزاری بسیاری خوبی را تشکیل میدهند.
گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس سامسونگ
سامسونگ هر سال چند گوشی ردهاول از خانوادهی گلکسی اس و گلکسی نوت معرفی میکند و هر بار دوربین کمی بهتر میشود. در سال ۲۰۱۸ هم طرفداران سامسونگ میتوانند دو مورد از بهترین عکاسان عرصهی موبایل را در میان محصولات این کمپانی ببینند: Galaxy S9 و Galaxy S9+ که هر دو از نظر رزولوشن دوربین، مثل محصولات سال پیش هستند اما در حقیقت حسگر به کار رفته و پردازش تصویر، پیشرفتهتر است. فیلمبرداری اسلوموشون ۹۶۰ فریم بر ثانیهای و زوم آپتیکال ۲ برابر در گلکسی اس ۹ پلاس، دو ویژگی دوربین اصلی است. رزولوشن نیز ۱۲ مگاپیکسل است، درست مثل پرچمداران اخیر سامسونگ.
در سمت جلو نیز دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی تعبیه شده که کیفیت خوبی دارد هر چند دوربینهای سلفی برخی گوشیهای چینی، از نظر رزولوشن و قابلیتها شبیه به دوربین اصلی است است و کیفیت فوقالعادهای دارد.
برای آشنایی بیشتر با سختافزار و دوربین عالی گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس و همینطور روش استفاده از قابلیت فیلمبرداری Super Slo-Mo به مقالات قبلی مراجعه فرمایید:
گوگل و Pixel 2 و Pixel 2 XL
۲ سال پیش گوگل هم مثل هوآوی تصمیم گرفت که کیفیت دوربین گوشیها و تبلتهایی که با برند این کمپانی و با مشارکت سازندگان گوشی مثل الجی و HTC تولید میشوند را جدی بگیرد و کاری کند که کاربران اندروید نیازی به خریدن یک دوربین کامپکت معمولی و حتی عالی نداشته باشند. با توجه به پیشرفتی که در گوشیهای پیکسل و پیکس ایکسال دیدیم، به نظر میرسد که گوگل موفق بوده است و اکنون در پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکسال نیز دوربین یک گام بزرگ روبهجلو برداشته است.
دوربین Pixel 2 و Pixel 2 XL و اپ اصلی دوربین گوگل بسیار سریع عمل میکنند و کیفیت فوقالعادهای دارند. رزولوشن دوربین ۱۲.۲ مگاپیکسل است و لنزی با دیافراگم نسبی F/1.8 و مجهز به لرزشگیر آپتیکال، برای آن انتخاب شده است. به علاوه گوگل با روشهای نرمافزاری و افکتهای جالب، عکاسی را اصطلاحاً هوشمند کرده است. به عنوان مثال افکت بوکه در گوشیهای پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکسال به قدری عالی اعمال میشود که حتی گلکسی اس ۹ پلاس سامسونگ را در این عرصه مغلوب میکند. معمولاً دقت رنگها و طبیعی بودن پرتوگیری، بهتر از اغلب محصولات بازار گوشی است.
در مجموع میتوان گفت که پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکسال در عکاسی عملی، شبیه به گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس سامسونگ هستند.
اپل آیفون X
گوشی رده اول iPhone X اپل نیز در بخش دوربین بسیار عالی عمل میکند و نسبت به آیفونهای قبلی اپل، پیشرفته تر است. روی کاغذ شاید رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین دوگانه با لنزهایی که دیافراگم نسبی F/1.8 و F/2.4 دارند، شبیه به دیگر آیفونها باشد اما در حقیقت حسگر و لنز بهتری استفاده شده و پردازش تصویری نیز بهینهتر انجام میشود.
فیلمبرداری اسلوموشون با رزولوشن 1080p و سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه و فیلمبرداری 4K با سرعت ۶۰ فریمبر ثانیه، لنزی با لرزشگیر آپتیکال یا به اختصار OIS و دوربین سلفی ۷ مگاپیکسلی از دیگر ویژگیهای دوربین آیفون ایکس است.
آیفون ایکس یا آیفون ۱۰ در کنار دوربین عالی، نمایشگر عالی و پردازندهای بسیار سریع دارد و یکی از بهترین محصولات بازار گوشی است و البته بسیار گرانقیمت است!
گلکسی نوت ۸ سامسونگ
گوشیهای سال گذشتهی سامسونگ هم از نظر کیفیت عکاسی و فیلمبرداری به کاربران مشکلپسند توصیه میشود. در گلکسی نوت ۸ از دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم نسبی F/1.7 و F/2.4 استفاده شده که زوم آپتیکال و لرزشگیر آپتیکال را در اختیار کاربر قرار میدهد. پردازش تصویر عالی نیز به بهینه کردن عکسها و فیلمها کمک شایانی میکند.
در سمت جلو از دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی استفاده شده که مجهز به سیستم فوکوس خودکار هوشمند است. سختافزار گلکسی نوت ۸ عالی است و نمایشگر بسیار خوبی دارد. بنابراین در سال ۲۰۱۸ هم میتوان خرید این گوشی را به طرفداران عکاسی با گوشی توصیه کرد.
اچتیسی و پرچمدار HTC U11
اچتیسی در کنار تولید گوشیهای Pixel 2 و Pixel 2 XL برای گوگل که دارای تراشهای اختصاصی برای بهینهسازی عکاسی هستند، گوشی ردهاول خویش یعنی HTC U11 را نیز با دوربین مشابه طراحی کرده است. شاید از نظر پردازش تصویر و اپلیکیشن دوربین، نتوان U11 اچتیسی را در حد پیکسلهای گوگل و گلکسی اس ۹های سامسونگ دانست اما کیفیت عکاسی این غول اندرویدی نیز بسیار عالی و مثالزدنی است.
دوربین این گوشی ۱۲ مگاپیکسلی است از حسگری با تکنولوژی UltralPixel 3 بهره میبرد که در شرایط کمنور هم قدرت عکاسی آن بسیار بالاست. دیافراگم نسبی لنز دوربین اصلی نیز F/1.7 است که جذب نور را ساده میکند. در سمت جلو از دوربین سلفی با حسگر ۱۶ مگاپیکسلی استفاده شده است. فوکوس خودکار بسیار سریع یا UltraSpeed AF و لرزشگیر آپتیکال و همینطور HDR از ویژگیهایی است که اچتیسی روی آن تأکید میکند.
شما از کیفیت عکاسی گوشیهای کدام برند موبایل رضایت بیشتری دارید؟