نرم‌افزار iTunes اپل شاید به ظاهر یک مالتی‌مدیا پلیر باشد اما کاربران آیفون و آیپد، به کمک آیتونز اموری مثل بروزرسانی iOS و نصب اپلیکیشن روی گوشی و تبلت و همین‌طور انتقال عکس، ویدیو و موسیقی به حافظه‌ی محصولات اپل را پیگیری می‌کنند. در حقیقت در محصولاتی که جیلبریک نشده باشد، تنها راهکار استفاده از آیتونز است. اما اگر نخواهیم iTunes اپل حین اتصال یک آیفون یا آیپد و یا آیپاد، به صورت خودکار اجرا شود، چه باید کرد؟

اجرا شدن خودکاری نرم‌افزاری کاربردی مثل iTunes ممکن است مفید و گاهی مضر باشد! به همین علت بهتر است با روش جلوگیری از اجرای خودکار آن آشنا شویم، چیزی که موضوع اصلی این مقاله است.

همان‌طور که اشاره کردیم، گاهی به دلایل مختلف لازم است که سرویس مربوط به آیتونز به صورت خودکار پس از بوت شدن ویندوز، اجرا نشود. اگر جلوی اجرای سرویس مربوط به iTunes را بگیریم، با اتصال گوشی به کامپیوتر، نرم‌افزار آیتونز به صورت خودکار اجرا نمی‌شود و این موضوع، مزایایی دارد. به عنوان مثال اگر بخواهیم آیفون صرفاً شارژ شود و هیچ کار دیگری انجام نشود، می‌بایست سرویس مربوط به اجرای خودکار آیتونز را متوقف کنیم.

چگونه از اجرای خودکار iTunes اپل در کامپیوتر ویندوزی جلوگیری کنیم؟

قبلاً با روش استفاده از Task Manager ویندوز و متوقف کردن سرویس‌های استارت‌آپ به منظور افزایش سرعت سیستم، آشنا شدیم. هدف این است که سرویسی به اسم iTunesHelper را متوقف کنیم، بنابراین بهترین راه، استفاده از تاسک منیجر است.

ابتدا با کلید ترکیبی Ctrl + Shift + Esc، تاسک منیجر ویندوز را اجرا کنید. اگر task manager را در منوی استارت جست‌وجو کنید و همین‌طور اگر با Ctrl + Alt + Del‌ وارد صفحه‌ی قفل ویندوز شوید هم می‌توانید به تاسک منیجر دسترسی پیدا کنید. اگر اولین بار است که تاسک منیجر را اجرا می‌کنید، در صفحه‌ی شروع آن روی More Details کلیک کنید.

در تاسک منیجر سراغ تب Startup بروید. در لیست نرم‌افزارها و سرویس‌های استارت‌آپ، iTunesHelper را پیدا کنید. معمولاً اثر این نرم‌افزار روی سرعت بارگذاری ویندوز، در سطح متوسط است و غیرفعال کردن آن، کمی سرعت لود شدن کامل ویندوز را بیشتر می‌کند. روی این سرویس راست‌کلیک کنید و گزینه‌ی Disable را انتخاب کنید.

در ویندوزهای قبلی می‌بایست پردازشی به اسم iTunesHelper.exe را از اجرای خودکار محروم کنید.

توجه: اگر دسترسی ادمین نداشته باشید و حساب کاربری شما، استاندارد باشد، نمی‌توانید سرویس‌ها و پردازش‌ها را غیرفعال کنید و گزینه‌ی Disable خاکستری و غیرفعال است! بنابراین ابتدا از حسابی با دسترسی کامل استفاده کنید.