سرعت اجرای بازیهای کامپیوتری را بر حسب فریم بر ثانیه بیان میکنند. وقتی یک کارت گرافیک و پردازندهی عالی داشته باشیم، سرعت اجرای اغلب بازیها، حتی بازیهای سنگین بالاتر از ۶۰ فریم بر ثانیه است و متوجه تأخیر و لگ یا وقفه و تیک نمیشویم. اما زمانی که سیستم ضعیف باشد، سرعت اجرای بازی پایین است و علائم ظاهری آن مثل تیک زدن را به وضوح حس میکنیم. اما روشهای حل مشکل سرعت کم بازیها چیست و اساساً چرا یک بازی با سرعت کم اجرا میشود؟
در این مقاله به دنبال پاسخ سوالات فوق هستیم و میخواهیم بحثی مختصر و مفید در باب سرعت کم بازیها داشته باشیم. ما را همراهی کنید.
سرعت اجرای بازیها و آشنایی با مفهوم فریمریت
در بازیهای کامپیوتری با توجه به اینکه سختافزار بسیار متنوع است، مفهوم فریمریت یا FPS (مخفف Frame Per Seceond) مطرح میشود. منظور از فریمریت یا نرخ رندر شدن فریمها این است که کارت گرافیک و پردازنده و رم که هر سه در سرعت رندر شدن موثر هستند، در مجموع با چه سرعتی فریمهای بازی سهبعدی را رندر میکنند.
در هر فریم مجموعهای از کاراکترها و اجسام، حرکات، سایهها، صداها، تعاملات فیزیکی و ... وجود دارد که نسبت به فریم قبلی ثابت است و یا برعکس، تغییرات زیادی دارد. همگی موارد نیاز به پردازش دارد. کارت گرافیک مهمترین نقش را در این امر خطیر دارد و CPU نیز اهمیت بسزایی دارد. رم و هارد و مادربورد، قطعاتی با اهمیت کمتر هستند.
حداقل سرعت مناسب برای اجرای بازیهای کامپیوتری، سرعت ۳۰ فریم در ثانیه است. در واقع در یک ثانیه ۳۰ تصویر به مانیتور یا تلویزیون ارسال میشود و نمایشگر با تکرار کردن برخی فریمها، در یک ثانیه ۶۰ تصویر نشان میدهد و به نظر میرسد که تصویر متحرک و پویاست. اگر سرعت اجرای بازی به ۵۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه برسد، میتوان گفت که اجرای بازی کاملاً روان و مطلوب است. در کنسولهای بازی موضوع FPS یا فریمریت کمتر مطرح میشود چرا که سازندهی بازی میداند با چه سختافزاری سروکار دارد و در نتیجه تنظیمات گرافیکی را دستکاری میکند تا به سرعت اجرای مطلوب برسد.
تأخیر در بازیهای آنلاین و دو گونهی آن
در بازیهای آنلاین، هر اقدامی که گیمر در کامپیوتر و همینطور کنسول بازی یا گوشی انجام میدهد، میبایست برای سرور ارسال شود و از طرفی حرکت دیگر بازیکنان نیز از سرور به سیستم کاربر ارسال شود. این ارسال و دریافت داده، ممکن است بسیار سریع انجام شود اما همیشه یک تأخیر بزرگ ناخواسته وجود داشته باشد. تأخیری که از آن صحبت میکنیم بر حسب میلیثانیه که یک هزارم ثانیه است، بیان میشود. تأخیری در حد ۱۰۰ میلیثانیه که در اغلب شبکههای اینترنت ایران یک مقدار حداقلی و عالی محسوب میشود، برای بازیهای آنلاین مطلوب نیست. به عنوان مثال وقتی با تفنگ زوم کرده و نشانهگیری میکنید و ماشه را میچکانید، ۱۰۰ میلیثانیه (یک دهم ثانیه) بعد، عمل شلیک صورت میگیرد و در این یک دهم ثانیه، سوژه جابجا شده و تیر به خطا میرود!
مشکل لگ در تمام بازیهای آنلاین مضر نیست چرا که در برخی بازیها مثل کلش آو کلنز، وقتی حرکتی انجام میدهید، نتیجه را همان لحظه به کمک هوش مصنوعی بازی مشاهده میکنید.
چگونه سرعت اجرای بازیهای کامپیوتری را افزایش دهیم؟
ارتقای سختافزار سیستم و به خصوص کارت گرافیک، گام مهمی در حل مشکل سرعت کم اجرای بازیهای امروزی است. البته قبل از ارتقا با متخصصین مشورت کنید، ممکن است پردازندهی سیستم شما ضعیف باشد و یا مقدار رم آن کم باشد. معمولاً یک پردازندهی ۴ هستهای اینتل و یا ۸ هستهای ایامدی با ۸ گیگابایت رم، کافی است و باید سراغ ارتقای کارت گرافیک رفت، اما مسألهی مهم این است که پردازندههای ۴ هستهای اینتل در سالهای اخیر، پیشرفت زیادی داشتهاند و نمیتوان صرفاً به شمارش تعداد هسته و بیان کردن سرعت هستهها کفایت کرد. شناخت معماری هستهها بسیار مهم است. گاهی ارتقای سختافزار به این معنی است که مادربورد و رم و حتی هارددیسک نیز باید تعویض گردد! در این صورت بهتر است سیستم جدیدی برای بازی خریداری کنید و سیستم قبلی را به کاربری دیگری اختصاص دهید.
موضوع اساسی دیگری که باید به آن توجه کرد، نسخهی سیستم عامل و درایور است. معمولاً ایامدی و انویدیا مرتباً درایور کارت گرافیکهای خویش را بروز میکنند تا سرعت اجرای بازیهای جدید، بهینه شود. بنابراین اگر سرعت اجرای بازی سنگینی که اخیراً منتشر شده، پایین است، درایور کارت گرافیک خود را بروز کنید. علاوه بر درایور کارت گرافیک، دایرکت ایکس نیز میبایست بروز و کامل باشد.
حتی بد نیست فرمویر کارت گرافیک را در موارد نادر، ارتقا دهید.
و اما سراغ بهینهسازیهای نرمافزاری سرعت بازی میرویم. قبل از هر چیز بهتر است نرمافزاری برای نشان دادن سرعت اجرای بازیها نصب کنید! یکی از نرمافزارهای کاربردی در این عرصه، Fraps است که در اغلب نسخههای ویندوز و اغلب بازیها به خوبی کار میکند. انویدیا و AMD، دو تولیدکنندهی اصلی کارت گرافیک نیز ممکن است در مجموعهی درایور و نرمافزار کمکی خود برای این مهم، گزینههایی داشته باشند. پس از نصب کردن و اجرای فرپس، سرعت اجرای بازی در گوشهی تصویر دیده میشود که البته میتوانید موقعیت آن را به دیگر گوشههای صفحه، تغییر دهید. به کمک فرپس میتوان سرعت اجرای بازی را بهینه کرد، به این صورت که تنظیمات مختلف گرافیکی را امتحان میکنیم و در نهایت تنظیماتی را انتخاب میکنیم که بازی از نظر ظاهر، وضعیت مطلوبی داشته باشد و در عین حال سرعت اجرا نیز بسیار پایین نباشد.
اگر سرعت اجرای بازی پایین است و به عنوان مثال کمتر از ۳۰ فریم بر ثانیه است، سراغ تنظیمات گرافیکی بازی بروید. معمولاً در بازیهای سنگین و پیشرفته، تنظیمات گرافیکی به دو بخش ساده و پیشرفته یا Advanced یا گاهی Custom تقسیم میشود. در بخش ساده میتوان تنظیماتی مثل رزولوشن اجرای بازی و نوع همگامسازی تصویر نمایشگر و آنتی-الیاسینگ را انتخاب کرد. در تمام بخشهای تنظیمات، معمولاً حالتهایی که در سمت راست یا پایین قرار دارند، از نظر بار پردازشی، سنگینتر هستند. بنابراین حالتهای سمت چپ که با نامی مثل Low یا Off مشخص شده را انتخاب کنید و اما توضیحات دقیقتر در مورد موارد مهم و اساسی:
رزولوشن اجرای بازی را کاهش دهید
رزولوشن اجرای بازی بسیار مهم است و اگر رزولوشن مانیتور خود را انتخاب کنید، سرعت اجرای بازی به حداقل مقدار ممکن میرسد. اگر سرعت بسیار پایین است، از همان ابتدا رزولوشن اجرای بازی را کاهش دهید. به عنوان مثال اگر لپتاپی با نمایشگر ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسلی دارید، رزولوشن اجرای بازی را روی عددی مثل ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل تنظیم کنید. هر چه تعداد پیکسلها کمتر باشد، تصویر کوچکتر است و محاسبات سادهتر و سریعتر میشود.
اگر رزولوشن اجرای بازی نصف شود، مساحت تصویر یک چهارم میشود و معمولاً سرعت اجرا ۲ یا ۳ برابر خواهد شد. در موارد نادر ممکن است سرعت اجرا به ۴ برابر هم برسد.
آنتی-الیاسینگ را سبکتر و سادهتر انتخاب کنید
عامل مهم بعدی، آنتی-الیاسینگ است. Anti-Aliasing در حقیقت برای صاف کردن خطوط در بازی کاربرد دارد و شکستگی یا حالت دندانهای خطوط صافی مثل لبهی اجسام، دیوارها، سیمها و ... را صاف میکند. بهتر است نوع آنتی-الیاسینگ را روی حالتهای سریعی مثل FXAA یا SMAA تنظیم کنید و اگر کارت گرافیک نسبتاً قوی است، حالتهای سنگینتر مثل MSAA 2X و MSAA 4X را انتخاب کنید.
کیفیت و رزولوشن بافت یا Texture را کاهش دهید
اگر کارت گرافیک شما از نظر قدرت پردازشی عالی است اما مقدار بافر ویدیویی آن کم است و در عین حال نمایشگر رزولوشن بالایی در اختیار دارید، ممکن است در برخی بازیها با کمبود رم گرافیکی روبرو شوید. برای حل مشکل میتوان جزئیات بافت (یا تسکچر) را کاهش داد تا مشکل کمبود بافر ویدیویی حل شود. به این منظور در تنظیمات گرافیکی به دنبال گزینهای شبیه به Texture Quality بگردید و حالت سبکتری را انتخاب کنید.
یکی از امکانات کارت گرافیکهای امروزی، فیلتر کردن بافت برای بهبود کیفیت آن است. Anisotropic Filtering یا فیلترینگ غیرایزوتروپیک به این معنی است که بافت در جهت عمود بر دوربین تصویر میشود تا با کیفیت بالاتری دیده شود. برای این امر الگوریتمهای مختلفی وجود دارد. بد نیست یکی از حالتهای سبکتر را امتحان کنید ولیکن معمولاً AF به راحتی پردازش میشود و مشکلساز نیست.
سایههای سادهتر و اسنداد محیطی سبکتر را انتخاب کنید
در بازیهای گرافیکی، سایهها بسیار طبیعی هستند و محاسبات پیچیدهای برای رندر کردن سایهها، صورت میگیرد. بهتر است به گزینهای مثل Shadow Quality مراجعه کنید و حالت Low یا Off را انتخاب کنید و نتیجه را بررسی کنید.
یکی دیگر از موضوعات مرتبط با نورپردازی، انسداد محیطی یا Ambient Occlusion است. منظور از انسداد محیطی این است که نقاط عمیق و گوشه، بدون آنکه در سایه باشند هم کمی تاریکتر از نقاط برجستهی اجسام دیده میشوند و به عبارت دیگر پراکنش محیطی نور به گونهای است که بخشهایی مثل گوشهی دیوارها، زیر درختان و خودروها و لابلای گیاهان و موها، کمی تاریکتر از نقاطی مثل پشت بام ساختمانها، سقف خودروها و ... است.
AO با الگوریتمها و روشهای مختلفی مثل SSAO و HBAO و HBAO+ و HDAO صورت میگیرد و در همهی موارد، پردازشی سنگین نیاز دارد. اگر سرعت اجرا پایین است، بهتر است حالت Off یا SSAO را انتخاب کنید.
محاسبات شیدرها را ساده کنید
در بازیها از محاسبات Shader برای امور بسیار متنوعی استفاده میشود. از نورپردازیهای پیچیده گرفته تا حرکات جالب موی سر و پارچهها و آب و ... . برای افزایش سرعت بازی، Shader Quality یا گزینهای مشابه را در تنظیمات گرافیکی پیدا کرده و حالتهای سبکتر و سادهتر را فعال کنید.
در برخی بازیهای گرافیکی، تنظیمات جداگانهای برای کیفیت تغییرات آب و هوا و پدیدههای جوی و همینطور آب و پوشش گیاهی وجود دارد که میبایست با حوصله و دقت به بررسیشان بپردازید.
حداکثر فاصلهای که گیاهان و اجسام رندر میشوند را کاهش دهید
در تمام بازیهای کامپیوتری، یک روش اصلی و اساسی برای بهینه کردن سرعت اجرای بازی این است که تمام بخشهای محیط پیش رو، با کیفیت حداکثری رندر نمیشود. به عنوان مثال درختان دوردست بدون سایه هستند! حرکت نمیکنند و شاخ و برگها بسیار کم است و حتی ممکن است برای بهینهسازی بیشتر، از درختان دو بعدی در دوردست استفاده شود.
در برخی بازیها تنظیماتی برای انتخاب حداکثر فاصلهی رندر کردن کامل اجسام و درختان و گیاهان وجود دارد. اگر سرعت اجرای بازی کم است، این فاصله را کاهش دهید. ممکن است برای گیاهان و اجسام و ... تنظیمات جداگانه موجود باشد. از مواردی که اهمیت کمتری دارد، مثل درختان و پوشش گیاهی شروع کنید و فاصله را کاهش دهید. در قدم آخر سراغ کاراکترها بروید، چرا که دیدن دشمن از فاصلهی دور، ضروری است!
راستی گرافیکمم 2گیگ هستش
منظورم کارت گرافیک 264بیتی سیستمم کلا 64bit
من قبلا خیلی ررون بازی هارو اجرا میکردم ولی الان همون بازی ها با لگ بالا میان لطفا کمک کنید
سلام
اگر لپتاپه به برق وصل کنید و حالت High performance رو انتخاب کنید در تنظیمات پاور آپشن کنترل پنل.
اگر هم دستاپه یا لپتاپه و مشکل حل نشد با روش فوق، بررسی کنید که چه پردازشی داره از پردازنده یا گرافیک سیستم استفاده میکنه.
عامل تأثیرگذار یکی دو مورد نیست. در متن مقاله خیلی موارد رو اشاره کردم.
سلام من حدودا یه هفته ای میشه که یک لپتاپ نو خریداری کردم کانفیگ سخت افزاریش خیلی عالیه ولی تو بازیا یه مشکلی دارم که الان ذکر میکنم
intel core i5-8265u
memory 8gb ddr4 2400 MGHZ
graphic AMD rx 550x 2gb
HDD 1T
خود لپ تاپ هم LENOVO THINKPAD E590 هست
مشکلم دقیقا اینه که مثلا یه بازی رو هر بازی رو که اجرا میکنم مثلا فریم اولیه خیلی خوبه وبازی روونه ولی یه دفعه لگ میندازه وافت فریم شدید میکنه برای مثلا یک ثانیه و بعد باز دوباره خوب میشه وروونه ولی دوباره لگ میندازه وافت فریم شدید نمیدونم دیگه چیکار کنم راستی وقتی دمای کارت کمه مثلا حدودا 36 درجه بازی روونه و وقتی دمای کارت بالای 50 و 55 میرسه اینجوری میشه البته اینو به این خاطر میگم که توی برنامه فورمارک که تست کردم اینجوری بود تروخدا اگه میشه کمک کنید ممنون
سلام
این لپتاپی که تهیه کردید کانفیگ خوبی داره در مجموع و اگر تنظیمات گرافیکی بازیها رو بالا نذارید، خیلی از بازیها رو خوب اجرا میکنه. در واقع قدرت خام پردازندهی گرافیکی RX 550 در حدود ۱.۲ ترافلاپس هست که یکم پایینتر از Xbox One میشه. البته با PS4 Pro و نسل جدید کنسولهای بازی که حدود ۵ ترافلاپس قدرت پردازش خام دارند قابل قیاس نیست.
نکتهای که برای من عجیبه اینه که اغلب خوانندهها کامنت میذارن در مورد سرعت اجرای بازیها گله میکنند، دو مورد رو نمیگن: اول اینکه کانفیگ سیستم رو نمیگن دقیقاً چیه و فقط مثلاً میگن گرافیک ۲ گیگ! حافظهی کارت گرافیک اهمیتش به مراتب کمتر از پردازندهی گرافیکی اونه.
دوم اینکه نمیگن با چه رزولوشنی اجرا میکنن! خب برخی لپتاپها صفحه نمایش فول اچدیه و برخی ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل. تعداد پیکسل بخوایم حساب کنیم ۲ مگاپیکسل در برابر ۱ مگاپیکسله، تفاوت زیادیه.
در مورد سیستم شما که کانفیگ خوبه، حتی فول اچدی هم بزارید، باید بازیهای چند سال پیش رو به راحتی اجرا کنه. بازیهای جدید که سنگینتر هستن رو باید بررسی کنید و تنظیمات گرافیک رو کاهش بدید.
اگر این کار رو کردید و باز هم مشکل وجود داره، دمای گرافیک رو بررسی کنید که زیر ۸۰ ۹۰ باشه که گفتید ۵۰ ۵۵ هست.
دمای پردازنده رو هم باز چک کنید همین حدود باشه.
به صورت زنده چک کنید یا به نمودار تغییرات فرکانس کارت گرافیک و پردازنده رجوع کنید. قاعدتاً نباید برخی لحظات یهو ۳ ۴ ۵ برابر کم بشه!!! مگه در حالت لود فایلهای بازی و مراحل بازی یا موارد خاص.
به همین ترتیب در تاسک منیجر دقت کنید که فقط بازی درصد بالایی از قدرت پردازشی گرافیک و CPU رو مصرف کنه. مثلاً آنتیویروس شدیداً از پردازنده کار نکشه! و حتی از هارددیسک هم چک کنید که پردازش خاصی دائماً کار نکشه.
پلن پاور رو روی حالت High performance تنظیم کنید و شارژر رو هم متصل کنید.
اگه شارژر دستدوم یا متفرقه هست، یه تست جریان و ولتاژ لازمه چون ممکنه ضعیف باشه.
مورد دیگری به ذهنم نمیرسه. این جور مشکلات رو باید حضوری چک کنم چون پارامتری که اثر بزاره روی سرعت بازیها و نرمافزارها، یکی دو تا نیست.
سلام من کارت گرافیکم gt630 هست و ویندوز7 هست برای کارت گرافیکم ابدیت اومده ولی برای من ابدیت نمیشه از 7 سایت موختلف ابدیتو دالود کردم ولی نسب نمیشود توی چند سایت رفتم کوفتن شاید کارت کرافیکت تقلبی اشه میخاستم بدونم که تقلوبه یانه وچتوری ابدیت جدیدشو نسب کونم
سلام
تقلبی که نداریم یعنی تو ویندوز مدل کارت گرافیک فلان چیز گزارش میشه، بالاخره شماره سریال و عملکرد و همه چیش مشخصه. این که میگید نصب نمیشه به نظرم نسخهی ویندوز و نسخهی درایور با هم جور نبوده یا خود ویندوز یه نقصی داره که نمیشه درایور و برخی نرمافزارها رو نصب کرد مثلاً.
جناب سیستم بنده rx 570 4gb- i3 4170 ram8gb هست تو بازی GTA v تو تنظیمات بالا لگ خیلی کمی دارم مشکل از چیه؟
سلام
فکر میکنم ۴ گیگ رم برای تنظیمات حداکثر کافی نباشه. برخی تنظیمات رو یکم پایین بیارید. البته رزولوشن هم مهمه ولی اکثراً مانیتور فول اچدی میخرن.
جناب رم بنده ۸ هست. 4 نه
منظور من رم گرافیک بود نه رم سیستم.
یعنی هیچ ارتباطی به سی پیو نداره؟ سی پیو من i3 4170 هست
سلام
با توجه به اینکه دو هستهایه احتمالش هست. البته سرعت بالایی داره. به هر حال میتونید در تاسک منیجر چک کنید ببینید استفاده از پردازنده توسط این بازی یا هر بازی دیگری، به ۱۰۰ درصد نزدیک شده یا خیر. اگه شده باشه ممکنه پردازنده برای اون بازی ضعیف باشه.
سلام من سیستمم بالای رم ۸ گرافیک ۴ cpu i7 ولی در اجرای بازی هایی مثل pes2019 لگ داره با این که
حداقل سیستمو دارم
سلام
کارت گرافیکتون شاید قوی نیست خب. به علاوه موقع اجرای بازی باید بررسی کنید که پردازش دیگری شدیداً از پردازنده یا گرافیک یا رم کار نکشه.
سلام خسته نباشید میخواستم یه سوالی بپرسم
چرا وقتی پابجی رو از gameloop اجرا میکنم با حداقل گرافیک بازم افت فریم پیدا میکنه و از ۲۰ یا ۳۰ فریم بالاتر نمیره،دشمن هم ک میبینم کلا میاد زیر ۱۰ فریم واقعا نمیدونم چیکار کنم
مشخصات سیستم هم:
Gpu:amd radeon vega8
Cpu:amd ryzen 5
Ram:8gig
اگه میشه کمکم کنید فریم ریتمو ببرم بالا
سلام
این بازی رو به شخصه نصب و تست نکردم … دوستان نظر بدن بهتره ولی گرافیک سیستم شما از نظر قدرت پردازشی، ۱.۱ ترافلاپس هست حدوداً اگه اشتباه نکنم. این قدرت پردازشی برای رزولوشن فول اچدی به بالا و بازیهای سنگین مناسب نیست. تنظیمات گرافیکی رو چک کنید و بازی رو سبک کنید.
طبق معمول حین اجرا کردن بازی چک کنید که پردازندهی اصلی و پردازندهی گرافیکی سیستم توسط پردازش دیگری در حد بالاتر از ۸۰ درصد استفاده نشن. از Task Manager ویندوز ۱۰ استفاده کنید و ستون CPU و GPU رو چک کنید.
سلام…
من تو بازی fifa 19 رو حالت ultra حدود 180 فریم میگیرم ولی یه مقدار خیلی کمی لگ داره،رو حالته high هم حدود 220 فریم و رو حالته medium هم حدود 320 فریم،که در تمامه این تنظیمات گرافیکی با اینکه فریم خیلی قابل قبول و بالایی میده،ولی لگ داره…
وقتی میذارم رو حالت قفل رو 60 فریم بدونه لگ تو همه این تنظیمات اجرا میشه…
خواستم بدونم دلیلش چیه!؟!
چون تعجب میکنم وقتی به ای خوبی فریم میده،چرا باید لگ بزنه!؟!
سیستم هم اینه:
Maneboard:Gigabyte B360
Cpu:i3 9100f
Graphic:Rx 580 8GB
Ram:12Gb
ممنون میشم کمک کنین…
سلام
فریم بیش از حد زیاد باشه هم پدیدهی بریدگی فریم پیش میاد خب. یعنی مثلاً سه بخش از سه فریم متوالی رو روی صفحه میبینید و مرز بین سه بخش که افقی هست، گاهی کاملاً واضح میشه و در کل چیز خوبی نیست.
سلام
من بازی gta v رو وقتی رو لبتاب اجرا میکنم اولاش بازی خوب و روون جلو میره ولی بعضی وقتا بیشتر که بازی میکنم بازی شروع میکنه به تیک زدن یعنی وقتی سوار ماشینم و سرعتمو زیاد میکنم تیک میزنه مثل اینکه میخاد نقشه باز بشه تیک میزنه گرافیک بازی رو هم میارم پایین ولی باز تیک میزنه گرافیکم انویدیا 920 m هست سی پی یو cor 5 4500 u و رم هم 4 هست لطفا راهنمایی کنید ممنون
سلام
موقعی که سرعت زیاده طبعاً باید منابع جدید محیط شهر بارگذاری بشه، پردازنده رو درگیر میکنه کاملاً. پردازندهی سیستم شما نسل ۴ هست، اونم نوع کممصرف که پسوند U داره. به نظرم یکم ضعیفه. گرافیک هم البته ضعیفه برای این بازی ولی خب تنظیمات رو کاهش بدید جواب میده احتمالاً.
سلام
ممنون از راهنماییتون
ولی یه سوال
چرا از همون اول بازی تیک نمیزنه
حتی بعضی مواقع هم تا نیم ساعت اول اصلا تیک نمیزنه
احتمال داره برنامه کمکی باشه که نصب نکرده باشم؟
بعدا من تنضیمات رو میارمم پایین ولی هنوز مشکل رو داره
راه دیگه ای هست که بتونم این مشکل رو حل کنم؟
سلام
بله قطعاً میشه. خیلیها هم بالاتر چک کنید پرسیدن و این مشکل رو داشتن.
نظر خاصی ندارم ولی همیشه گفتم که پنجرهی Task Manager رو کنار بازی داشته باشید و چک کنید که از پردازنده و رم و گرافیک چه قدر داره استفاده میشه و چه پردازشی به جز بازی داره از این منابع پردازشی استفاده میکنه.
گاهی ویندوز دیفندر یا آنتیویروسی که نصب شده، مشغول اسکن میشه و مشکل افت سرعت لود مراحل بازی و فایلهای مربوطه کاملاً محسوس میشه.
سلام
من همونطوری که گفتید task manager رو باز کردم فقط چیزی که زیاد بهش فشار میومد قسمت disk بود که وقتی 100 درصد میشد بازی تیک میزد
یکی از درایوهام که این بازی داخلش بود و قرمز شده بود رو سبک تر کردم
یکم بهتر شد ولی هنوزم این مشکل رو داره
به نظر شما باید درایوهام رو سبک تر کنم یا مشکل از چیز دیگه ای هست؟
سلام
بررسی کنید ببینید چه پردازشیه که از دیسک داره زیاد استفاده میکنه. برای من معمولاً آنتی ویروس یا گاهی سیستم ایندکس ویندوز که برای سرچ کردن سریع طراحی شده، مشکلساز میشن. البته سیستمم لپتاپه و هارد لپتاپ هم سرعتش معمولاً در حد نصف هارد معمولیه. به هر حال میشه این موارد رو محدود یا غیرفعال کرد.
چگونه میزان استفاده از CPU توسط آنتی ویروس ویندوز دیفندر را کاهش دهیم؟
چگونه مشکل کار نکردن جستجو در ویندوز ۱۰ را حل کنیم؟
سلام
من همونطوری که گفتید task manager رو باز کردم فقط چیزی که زیاد بهش فشار میومد قسمت disk بود که وقتی 100 درصد میشد بازی تیک میزد
یکی از درایوهام که این بازی داخلش بود و قرمز شده بود رو سبک تر کردم
یکم بهتر شد ولی هنوزم این مشکل رو داره
به نظر شما باید درایوهام رو سبک تر کنم یا مشکل از چیز دیگه ای هست؟
راستی سی پی یو رو اشتباه گفتم .
نسل 5 هست
خالی کردن درایوها در حد ۱۰ گیگابایت به نظرم کافی باشه.
سلام خسته نباشید .
من بازی های مثل gta v و cs:go را بدون لگ بازی میکردم
ولی بعد آپدیت کردن کارت گرافیک بازی ها دچار لگ شدن
لپ تاپ من دارای دوتا کارت گرافیکه که هر دورا آپدیت کردم
cpu corei 7
ram 12
geforce 930
میخاستم ببیم مشکل پیش امده دقیقا از کجاست
سلام
به نظرم طبیعی هست که در برخی نسخههای درایور کارت گرافیک، به جای اینکه سرعت اجرای بازی بهتر و یکنواختتر بشه، برعکس میشه!
ولی عوامل موثر یکی دو تا نیست. شاید تغییر دیگری هم در سیستم شما پیش اومده. بکاپ اگر دارید ریاستور کنید و چک کنید به نظرم. درایور هم میتونید آناینستال کنید و نسخهی قدیمیتر یا جدیدتر نصب کنید.
سلام
من سیستمم رایزن 7 2700 هست گرافیک دوتا 980 ولی گیر میکنه مثل شما ها حتی تو بازی های خیلی ضعیفه
تنها مشکلی که میتونه باشه رم هاست که بعضی شرکت های بی کیفیت میزنن و اصن مچ نمیشن با هم من 16 گیگ
از برند جیل داشتم این مشکلات بود فروختم کرسیر خریدم 4 گیگ فقط هم خریدم الان هیچ عیبی نداره سیستم حتی به 8 هم دیگه نیاز ندارم شما هاهم باید سیپیو و رم ها بسنجین بازی اگه با 20 فرم شروع بشه نباید لگ بزنه ولی در صورتی که در بعضی موارد در 50 فریم هم لگ میزنه مثل خود من در هر صورت شما با 20 فریم باید ثبات داشته باشین و شاید صحنه و فریم یکم کند باشه ولی اصن نباید تیک بزنه
دو نکته در مورد سیستم شما و مشکلی که داشتید؛
اول اینکه معماری Zen چه نسل اول و چه نسلهای بعدی و همینطور معماریهای پردازندههای بولدوزر AMD همگی از نظر کش نسبت به اینتل ضعیفتر هستن لذا اگر در کنار پردازنده از رم با سرعت بالاتری استفاده بشه، اثر مثبتی روی سرعت اجرای بازیها و رندرینگ و غیره میذاره. البته در اینتل هم همینطور هست اما اثر رم سریعتر کمتر میشه. به عبارت دیگه برای سیستمهای AMD بهتره که رم با فرکانس بالاتر و صدالبته تایمینگ پایینتر تهیه کنید. مهم تأخیر بر حسب نانوثانیه هست که میشه حاصلضرب فرکانس کاری در اعداد تایمینگ. در سایت قدیمیم یعنی intotech.ir مقالهی تخصصی در این رابطه نوشتم قدیما.
اما نکتهی دوم که مهمتره؛
موضوع مچ شدن رم با مادربورد و پردازنده گاهی مشکلساز میشه اما موضوع کیفیت بد رم یا مادربورد و غیره نیست. موضوع اینه که باید تنظیمات صحیح باشه.
مثلاً اگر یک رم با سرعت پایین در کنار رم با سرعت بالا قرار بگیره معمولاً سرعت و تایمینگ بر اساس محدودیت رم کمسرعتتر تنظیم میشه. اما ممکنه این اتفاق به شکل خودکار نیافته و مشکل پیش بیاد.
به شخصه رم ۲ گیگ از یه برند با یه سرعت رو با رم ۴ گیگ از برند دیگر که سرعتش بیشتر بوده، تونستم Dual Channel کنم. اما باید تایمینگ و فرکانس کاری درست تنظیم میشد وگرنه سیستم با مشکل مواجه میشد.
برای همینه که موقع خرید سیستم توصیه میکنن که ماژولهای رم از یه برند و یه مدل و یه سرعت و تایمینگ انتخاب بشه که کار سادهتر بشه. ولی الزامی وجود نداره!
برند کورسیر که اشاره کردید جزو خوبها هست اما برند Geil که فکر میکنم تلفظش رو سرچ کرده بودم، گایل باشه، برند خوب و استانداردی هست. G Skilll هم توصیه میشه. اما معمولاً برند Micron که در واقع خود سازنده ماژول حافظه رو تولید میکنه، از نظر قیمتی به نسبت عملکرد بیشتر میصرفه. البت چند وقته قیمتهای بازار رو ندارم. شاید الان کینگستون و غیره بهتر باشن.
سلام خسته نباشید
ببخشید لپ تاپ من از دو کارت گرافیک تشکیل شده میخاستم ببینم کدوم یکی از اینا برای گیم استفاده میشه که اونا آپدیت کنم و کدوم قوی تره و اون گرافیک قوی تر در چه سطحیه برای گیم
یکی geforce 930mx
یکی intel uhd 620
سلام
سرچ کردم مدل 930mx انویدیا ۷۸۰ گیگافلاپس قدرت داره. 930m حدود ۷۲۰ هست. مدل UHD 620 اینتل هم حداکثر ۴۴۰ گیگافلاپس. قطعاً از انویدیا استفاده کنید بهتره و از طرفی با توجه به اینکه یه تراشه به جز CPU پردازش گرافیکی میکنه و حرارت تولید میکنه، پردازندهی سیستم شما کمتر داغ میشه که در عمر مفیدش موثره. لذا همون گرافیک انویدیا رو استفاده کنید.
برای بازی های سنگین خب این گرافیکها پاسخگو نیست. قدرت Xbox One و PS4 در حد ۳ ۴ ترافلاپس هست که ۵ ۶ برابر بیشتر از این گرافیکهاست. اما رزولوشن اجرای بازی رو کمتر کنید و تنظیمات گرافیکی رو کاهش بدید خیلی از بازیها رو میتونید به خوبی اجرا کنید.
سلام
پیرو کامنت قبلی … من حدود یه هفته پیش بازی اساسین اوریجینز را نصب کردم ولی بازی باز نمیشد طبق راهنمای همون سایت یکسری کارهایی کردم مثل آپدیت کردن کارت گرافیک یا تغیراتی در انویدیا کنترل پنل ولی باز بازی باز نشد
ولی بعد از اون کلا بازیا روی سیستم لگ شد مثلا بازی DOTA 2 را با اف پی اس 110 بازی میکردم الان امده رو 70
آپدیت جدید را هم پاک کردم و به ورژن قبلی رسوندم مثل قبل نشد
میخاستم بدونم به نظر شما مشکل از کجاست ممکنه با توجه به این که لپ تاپ دوتا کارت گرافیک داره از اون ضغیفتره جدیدا استفاده کنه یا مشکل از جای دیگره و بخاطر تنظیماته ‘گرافیکه
با تشکر
سلام
حدسی که زدید در مورد درایور کارت گرافیک و استفاده از گرافیک ضعیفتر به نظرم منطقیه. یه حدس دیگه هم من میزنم شاید یه نرمافزاری، ویروسی، چیزی اجرا میشه که نمیذاره بازی با سرعت سابق اجرا بشه. من خودم عادت دارم ماهی یه بار لااقل بکاپ میگیرم از درایو C که هر جور مشکل عجیبی پیش اومد بتونم برگردونم به ماه پیش و بررسی کنم که حل میشه یا نه و بعد فکر کنم ببینم تو این یه ماه اخیر چی نصب کردم، چه تنظیماتی رو عوض کردم که نتیجه کند شدن سیستم بوده.
تنظیمات Power Options سیستم رو هم حتماً چک کنید.
سلام
پیرو کامنت قبل الان دچار یه شکی شدم لطفا کمک کنید الان لپ تاپ دو تا گرافیک داره nvidia از اینتل قوی تره
خب ولی در قسمت مشخصات سیستم قسمت دیسپلی کارت گرافیک اینتل که ضعیفتره قرار داره
و در قسمت رندر انویدیا قوی تره
یا در انویدیا کنترل پنل قسمت set phyxs دیسپلی روی اینتل قرار داره
در نتیجه من یه امتحانی کردم هنگام بازی اف پی اس را ثبت کردم زمانی که من از دیوایس منیجر کارت اینتل رو دیسیبل کردم که فقط کارت انویدیا کار کنه اف پی اس بازی حدود 10 فریم شد در حالی که وقتی انویدیا که قویتره را دیسبل کردم اف پی اس فقط با کارت اینتل 60 شد در حالی که کارت انودیا قوی تره آیا اشتباهی کارت گرافیک اصلی شناسانده شده اگه اینجوریه یه توضیحی بدین که چجور کارت انویدیا به عنوان کارت اصلی بشناسونم
سلام
اون بحث Set PhysX برای محاسبات فیزیک عناصر مثل باد و دود و غیره هست که انویدیا یه API داده و سازندهی بازی میتونه استفاده کنه یا نکته. انتخاب با خودشه. اگر از اون استفاده کنه، کارت گرافیک میتونه در انجام محاسبات کمک کنه. بنابراین روی Intel بزارید به نظرم خوب نیست و بدتر میشه. همین رو تست کنید شاید درست شد.
مورد دیگه اینکه تنظیمات Power Options رو در کنترل پنل چک کنید و حالت ماکسیمم پرفورمنس رو انتخاب کنید. اگر برای هر دو کارت گرافیک تنظیم مجزایی وجود داشت هم همین طور. لپتاپ خودم یه کارت گرافیک داره نمیتونم دقیق راهنمایی کنم متأسفانه.